Internet nejde nastavit

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

pavlinka39
Level 1
Level 1
Příspěvky: 58
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Žena

Internet nejde nastavit

Příspěvekod pavlinka39 » 01 pro 2017 14:01

Dobrý den prosím potřebuji nastavit router aby mi šel internet. Přidávám foto emailu s konfiguracema a foto statusu TP-LINK routeru.

Dodatečně přidáno po 9 minutách 50 vteřinách:
...........
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
8700
Level 1
Level 1
Příspěvky: 91
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Internet nejde nastavit

Příspěvekod 8700 » 01 pro 2017 14:15

pise ti ze mas odpojeny wan, tzn kabel ktery ti priavdi internet do routeru
tzn zapoj kabel ze zdi do WAN slotu (byva oznacen jedinecnou barvou na routeru)

pavlinka39
Level 1
Level 1
Příspěvky: 58
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Žena

Re: Internet nejde nastavit

Příspěvekod pavlinka39 » 01 pro 2017 14:20

Ale já ho mám že zdirky připojený do routeru. A svítí mi kontrolka routeru,WiFi a pc

8700
Level 1
Level 1
Příspěvky: 91
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Internet nejde nastavit

Příspěvekod 8700 » 01 pro 2017 14:27

tak v tom pripade je router spatny, nebo druhy konec toho kabelu je vypadly ze switche, ale k tomu se dostane pouze poskytovatel

edit: pro jistot vyfot kam to mas pripojeny

pavlinka39
Level 1
Level 1
Příspěvky: 58
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Žena

Re: Internet nejde nastavit

Příspěvekod pavlinka39 » 01 pro 2017 14:39

Router je novy

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33438
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Internet nejde nastavit

Příspěvekod petr22 » 01 pro 2017 14:40

Puvodni router neni router, ale DSL modem - viz prihlasovaci udaje od poskytovatele, ty jsou pro nastaveni DSL modemu.

Nemas nahodou ten kabel, co ma vest do DSL modemu zapojeny do WAN vstupu routeru ?

Pokud ano, tak to nikdy nebude fungovat, ten novy router je nutne zapojit do toho puvodniho.

"tzn zapoj kabel ze zdi do WAN slotu "

Kabel ze zdi bude telefonni kabel - ADSL/VDSL a musi byt zapojen do modemu, nejde zapojit do WAN vstupu routeru

pavlinka39
Level 1
Level 1
Příspěvky: 58
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Žena

Re: Internet nejde nastavit

Příspěvekod pavlinka39 » 01 pro 2017 14:46

Takže musím jít do obchodu a koupit nový MODEM? ten router co mám jsem si kupovala od Pody a tam vše fungovalo teď jsem přešla k Digi a nejde mi to nastavit

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33438
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Internet nejde nastavit

Příspěvekod petr22 » 01 pro 2017 14:48

Presne tak, je nutny router s funkci DSL modemu.

Do jeho DSL vstupu pak prijde zapojit kabel od internetu.

Pokud stavajici router nema funkci DSL modemu, nelze ho pouzit. Proto to take u WAN pise ze neni zapojen kabel, i kdyz fyzicky je.

A do nastaveni DSL pripojeni se pak zada jmeno a heslo od poskytovatele.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak správně nastavit BIOS?
    od michael95 » 10 úno 2018 19:51 » v Problémy s hardwarem
    10
    655
    od petr22
    17 úno 2018 15:17
  • Jak nastavit tuto klavesnici
    od HelFix » 22 čer 2018 18:01 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    8
    762
    od ChrisTaylor
    29 čer 2018 16:29
  • Jak nastavit dlink dap 1320
    od Viktor machac » 20 pro 2017 15:17 » v Sítě - hardware
    1
    323
    od ITCrowd
    20 pro 2017 16:07
  • Jak nastavit výchozí oddíl HDD
    od leporela22 » 11 čer 2018 22:31 » v Vše ostatní (sw)
    3
    431
    od Microsheep
    12 čer 2018 07:16
  • Nelze nastavit 4K rozlišení - Nvidia
    od jkmaxfli » 28 bře 2018 17:50 » v Problémy s hardwarem
    15
    618
    od jkmaxfli
    29 bře 2018 15:13

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host