Rozvod site

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Banok42
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červen 18
Pohlaví: Muž

Rozvod site

Příspěvekod Banok42 » 26 čer 2018 18:32

Zdra­vim
Rad bych ve­del vas na­zor :
Mo­dem je v chod­be (fri­tz box 10/100 lan) hroz­na wi­fi. Z ne­ho ve­de ka­bel rj45 do oby­va­ku do rou­te­ru , z ne­ho dal­si ka­bel do dru­he­ho pa­t­ra do rou­te­ru ne­bo switch, z oby­va­ku ve­de ka­bel 20m. ven na za­hra­du na ven­kov­ni wi­fi . Gi­gab rou­ter v oby­va­ku ma 4wlan a 1wan, za­po­je­ni mam 5 , tak­ze po­tre­bu­ji asi switch. Ne­vim kde ho mam dat a jak to roz­vest aby to me­lo neja­ky smy­sl na po­kry­ti si­te. Di­ky za kazdou ra­du , neja­ke za­kla­dy mam ,dost o tom ctu ale dob­ra ra­da nad zla­to



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19085
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod ITCrowd » 26 čer 2018 19:04

Vítej na PC-HELP!
1. nějak jsem nepochopil, čeho chceš vlastně dosáhnout?
2. dej sem přesné schema sítě - viz. např. zde: viewtopic.php?f=41&t=196945#p1530094
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Banok42
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červen 18
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod Banok42 » 26 čer 2018 20:00

Ktery router ma byt hlavni , z modemu jdou 2 cable a je tam jen 10/100 lan , z toho lepsiho cabel na dalsi wifi, a jeste planuji NAS na to bude treba giga wlan asi lepsi .
15300359792311733434575.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19085
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod ITCrowd » 26 čer 2018 20:11

Přesné názvy zařízení? IP adresy? Viz, příklad: download/file.php?id=64467&mode=view
Pořád jsi nenapsal, oč ti vlastně jde?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9733
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod zeus » 26 čer 2018 20:15

O co? Ze 1,2,3,4,5 nezapoji najednou v obyvaku.
Switch staci pripojit za novy router, cimz rozsiris pocet jeho portu a kabely 1-5 zapojis do nich. Zustane ti i rezerva na NAS.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19085
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod ITCrowd » 26 čer 2018 20:17

Jo, dík :-)
Jen bych ještě dodal, že pokud má z toho fritze dva "dráty", pak už ten fritz by měl umět routovat. Pak je další router zbytečný.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Banok42
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červen 18
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod Banok42 » 26 čer 2018 20:23

a ktery mam dat jako hlavni , protoze NAS chcu dat na ten fritz , nebude to pomale ?nebo muzu za fritz dat jeste giga switch?

Dodatečně přidáno po 1 minutě 29 vteřinách:
Ten novy router je pro lepsi wifi , ten fritz je hnus

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19085
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod ITCrowd » 26 čer 2018 21:12

NAS na fritz je nesmysl, bude ho brzdit. Každý NAS má gigabitovou LAN, takže musí jít na gigabitovou síť.
Pokud doplníš to, co vlastně za zařízení kde máš, pak ti můžeme poradit, co bude nejlepší. Dokud to neuděláš, platí, co napsal zeus.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

remkren
Level 2
Level 2
Příspěvky: 171
Registrován: červen 14
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod remkren » 26 čer 2018 21:22

Nevím, proč je tady ten dotaz na síť dvakrát, ale zopakuju to i tady. ITCrowd ti radí odborně technicky co kde zapojit a já ti tady uvedu spíš takovou inspiraci:

Nemám rád polovičaté řešení a sytém kdy se všude tahají provizorní kabely se switchem v každé místnosti proto jsem to řešil následovně:
Na chodbě v prvním patře mám ve skříni rack s patch panely a místem pro modem, switche a router viz fotka. V téže skříni pod rackem mám NAS Synology s UPSkou viz foto. Po celém domě mám rozvedenou síť, kde v každé místnosti je minimálně 1 zásuvka (u pracovního místa víc zásuvek) s dvěma keystony sítě a ze všech místností je to husími krky vyvedeno do té rackové skříně na chodbě. Na stropě v podkroví mám talíř AP WIFI a venku pod střechou bude podobný pro venkovní připojení.

Jinak co se týče připojených zařízení, tak moje tři děti mají 3 své pokoje a každý z nich má v pokoji PC připojený kabelem do sítě + notebook a telefon přes wifi. Manželka má v ložnici pracovnu s PC, síťovou tiskárnou a internetovým telefonem. Moje PC je v obýváku, kde je připojen do sítě i smart televizor. A venkovní Wifi bude hlavně pro syna, aby si mohl venku v dílně pouštět muziku.
20180626_203652.jpg
20180626_203807.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19085
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod ITCrowd » 26 čer 2018 21:26

Dvakrát je to tu proto, že tazatel porušil pravidla fóra, která před pár minutami odsouhlasil.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • diagnostika sítě
    od Supurka » 30 pro 2019 18:38 » v Vše ostatní (inet)
    12
    1682
    od ITCrowd
    31 pro 2019 11:50
  • Přemostění bezdrátové sítě
    od CCNC » 23 zář 2019 16:49 » v Sítě - hardware
    3
    954
    od Microsheep
    24 zář 2019 09:20
  • Prodlouzeni bezdratove site
    od shockwave » 31 říj 2019 07:22 » v Administrace sítě
    2
    1164
    od Coxx-cz
    31 říj 2019 09:40
  • Návrh sítě v domě
    od petrpetrpetr3 » 25 kvě 2020 19:24 » v Sítě - hardware
    5
    297
    od petr22
    25 kvě 2020 20:33
  • Podivné chování sítě
    od Jafff » 07 lis 2019 07:48 » v Sítě - hardware
    13
    1206
    od ITCrowd
    08 lis 2019 21:21

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů