Rozvod site

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Banok42
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červen 18
Pohlaví: Muž

Rozvod site

Příspěvekod Banok42 » 26 čer 2018 18:32

Zdra­vim
Rad bych ve­del vas na­zor :
Mo­dem je v chod­be (fri­tz box 10/100 lan) hroz­na wi­fi. Z ne­ho ve­de ka­bel rj45 do oby­va­ku do rou­te­ru , z ne­ho dal­si ka­bel do dru­he­ho pa­t­ra do rou­te­ru ne­bo switch, z oby­va­ku ve­de ka­bel 20m. ven na za­hra­du na ven­kov­ni wi­fi . Gi­gab rou­ter v oby­va­ku ma 4wlan a 1wan, za­po­je­ni mam 5 , tak­ze po­tre­bu­ji asi switch. Ne­vim kde ho mam dat a jak to roz­vest aby to me­lo neja­ky smy­sl na po­kry­ti si­te. Di­ky za kazdou ra­du , neja­ke za­kla­dy mam ,dost o tom ctu ale dob­ra ra­da nad zla­to



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15035
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod ITCrowd » 26 čer 2018 19:04

Vítej na PC-HELP!
1. nějak jsem nepochopil, čeho chceš vlastně dosáhnout?
2. dej sem přesné schema sítě - viz. např. zde: viewtopic.php?f=41&t=196945#p1530094
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Banok42
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červen 18
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod Banok42 » 26 čer 2018 20:00

Ktery router ma byt hlavni , z modemu jdou 2 cable a je tam jen 10/100 lan , z toho lepsiho cabel na dalsi wifi, a jeste planuji NAS na to bude treba giga wlan asi lepsi .
15300359792311733434575.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15035
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod ITCrowd » 26 čer 2018 20:11

Přesné názvy zařízení? IP adresy? Viz, příklad: download/file.php?id=64467&mode=view
Pořád jsi nenapsal, oč ti vlastně jde?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8945
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod zeus » 26 čer 2018 20:15

O co? Ze 1,2,3,4,5 nezapoji najednou v obyvaku.
Switch staci pripojit za novy router, cimz rozsiris pocet jeho portu a kabely 1-5 zapojis do nich. Zustane ti i rezerva na NAS.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15035
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod ITCrowd » 26 čer 2018 20:17

Jo, dík :-)
Jen bych ještě dodal, že pokud má z toho fritze dva "dráty", pak už ten fritz by měl umět routovat. Pak je další router zbytečný.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Banok42
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červen 18
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod Banok42 » 26 čer 2018 20:23

a ktery mam dat jako hlavni , protoze NAS chcu dat na ten fritz , nebude to pomale ?nebo muzu za fritz dat jeste giga switch?

Dodatečně přidáno po 1 minutě 29 vteřinách:
Ten novy router je pro lepsi wifi , ten fritz je hnus

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15035
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod ITCrowd » 26 čer 2018 21:12

NAS na fritz je nesmysl, bude ho brzdit. Každý NAS má gigabitovou LAN, takže musí jít na gigabitovou síť.
Pokud doplníš to, co vlastně za zařízení kde máš, pak ti můžeme poradit, co bude nejlepší. Dokud to neuděláš, platí, co napsal zeus.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

remkren
Level 2
Level 2
Příspěvky: 150
Registrován: červen 14
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod remkren » 26 čer 2018 21:22

Nevím, proč je tady ten dotaz na síť dvakrát, ale zopakuju to i tady. ITCrowd ti radí odborně technicky co kde zapojit a já ti tady uvedu spíš takovou inspiraci:

Nemám rád polovičaté řešení a sytém kdy se všude tahají provizorní kabely se switchem v každé místnosti proto jsem to řešil následovně:
Na chodbě v prvním patře mám ve skříni rack s patch panely a místem pro modem, switche a router viz fotka. V téže skříni pod rackem mám NAS Synology s UPSkou viz foto. Po celém domě mám rozvedenou síť, kde v každé místnosti je minimálně 1 zásuvka (u pracovního místa víc zásuvek) s dvěma keystony sítě a ze všech místností je to husími krky vyvedeno do té rackové skříně na chodbě. Na stropě v podkroví mám talíř AP WIFI a venku pod střechou bude podobný pro venkovní připojení.

Jinak co se týče připojených zařízení, tak moje tři děti mají 3 své pokoje a každý z nich má v pokoji PC připojený kabelem do sítě + notebook a telefon přes wifi. Manželka má v ložnici pracovnu s PC, síťovou tiskárnou a internetovým telefonem. Moje PC je v obýváku, kde je připojen do sítě i smart televizor. A venkovní Wifi bude hlavně pro syna, aby si mohl venku v dílně pouštět muziku.
20180626_203652.jpg
20180626_203807.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15035
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod ITCrowd » 26 čer 2018 21:26

Dvakrát je to tu proto, že tazatel porušil pravidla fóra, která před pár minutami odsouhlasil.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Rozvod site
    od Banok42 » 26 čer 2018 19:13 » v Sítě - hardware
    3
    358
    od ITCrowd
    26 čer 2018 21:21
  • Identifikace sítě
    od Scanner » 06 dub 2018 22:24 » v Sítě - hardware
    40
    2825
    od Scanner
    29 čer 2018 13:41
  • Neuronové sítě
    od FrankEden » 24 lis 2017 19:59 » v Programování a tvorba webu
    2
    679
    od FrankEden
    28 led 2018 10:39
  • topologie sítě
    od LaB » 24 lis 2017 20:52 » v Administrace sítě
    6
    655
    od LaB
    29 lis 2017 10:05
  • Sledování síte
    od Nut » 07 zář 2018 09:02 » v Vše ostatní (inet)
    2
    395
    od Nut
    07 zář 2018 09:38

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host