Rozvod site

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Banok42
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červen 18
Pohlaví: Muž

Rozvod site

Příspěvekod Banok42 » 26 čer 2018 18:32

Zdra­vim
Rad bych ve­del vas na­zor :
Mo­dem je v chod­be (fri­tz box 10/100 lan) hroz­na wi­fi. Z ne­ho ve­de ka­bel rj45 do oby­va­ku do rou­te­ru , z ne­ho dal­si ka­bel do dru­he­ho pa­t­ra do rou­te­ru ne­bo switch, z oby­va­ku ve­de ka­bel 20m. ven na za­hra­du na ven­kov­ni wi­fi . Gi­gab rou­ter v oby­va­ku ma 4wlan a 1wan, za­po­je­ni mam 5 , tak­ze po­tre­bu­ji asi switch. Ne­vim kde ho mam dat a jak to roz­vest aby to me­lo neja­ky smy­sl na po­kry­ti si­te. Di­ky za kazdou ra­du , neja­ke za­kla­dy mam ,dost o tom ctu ale dob­ra ra­da nad zla­to



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16448
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod ITCrowd » 26 čer 2018 19:04

Vítej na PC-HELP!
1. nějak jsem nepochopil, čeho chceš vlastně dosáhnout?
2. dej sem přesné schema sítě - viz. např. zde: viewtopic.php?f=41&t=196945#p1530094
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Banok42
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červen 18
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod Banok42 » 26 čer 2018 20:00

Ktery router ma byt hlavni , z modemu jdou 2 cable a je tam jen 10/100 lan , z toho lepsiho cabel na dalsi wifi, a jeste planuji NAS na to bude treba giga wlan asi lepsi .
15300359792311733434575.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16448
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod ITCrowd » 26 čer 2018 20:11

Přesné názvy zařízení? IP adresy? Viz, příklad: download/file.php?id=64467&mode=view
Pořád jsi nenapsal, oč ti vlastně jde?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9326
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod zeus » 26 čer 2018 20:15

O co? Ze 1,2,3,4,5 nezapoji najednou v obyvaku.
Switch staci pripojit za novy router, cimz rozsiris pocet jeho portu a kabely 1-5 zapojis do nich. Zustane ti i rezerva na NAS.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16448
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod ITCrowd » 26 čer 2018 20:17

Jo, dík :-)
Jen bych ještě dodal, že pokud má z toho fritze dva "dráty", pak už ten fritz by měl umět routovat. Pak je další router zbytečný.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Banok42
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červen 18
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod Banok42 » 26 čer 2018 20:23

a ktery mam dat jako hlavni , protoze NAS chcu dat na ten fritz , nebude to pomale ?nebo muzu za fritz dat jeste giga switch?

Dodatečně přidáno po 1 minutě 29 vteřinách:
Ten novy router je pro lepsi wifi , ten fritz je hnus

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16448
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod ITCrowd » 26 čer 2018 21:12

NAS na fritz je nesmysl, bude ho brzdit. Každý NAS má gigabitovou LAN, takže musí jít na gigabitovou síť.
Pokud doplníš to, co vlastně za zařízení kde máš, pak ti můžeme poradit, co bude nejlepší. Dokud to neuděláš, platí, co napsal zeus.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

remkren
Level 2
Level 2
Příspěvky: 167
Registrován: červen 14
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod remkren » 26 čer 2018 21:22

Nevím, proč je tady ten dotaz na síť dvakrát, ale zopakuju to i tady. ITCrowd ti radí odborně technicky co kde zapojit a já ti tady uvedu spíš takovou inspiraci:

Nemám rád polovičaté řešení a sytém kdy se všude tahají provizorní kabely se switchem v každé místnosti proto jsem to řešil následovně:
Na chodbě v prvním patře mám ve skříni rack s patch panely a místem pro modem, switche a router viz fotka. V téže skříni pod rackem mám NAS Synology s UPSkou viz foto. Po celém domě mám rozvedenou síť, kde v každé místnosti je minimálně 1 zásuvka (u pracovního místa víc zásuvek) s dvěma keystony sítě a ze všech místností je to husími krky vyvedeno do té rackové skříně na chodbě. Na stropě v podkroví mám talíř AP WIFI a venku pod střechou bude podobný pro venkovní připojení.

Jinak co se týče připojených zařízení, tak moje tři děti mají 3 své pokoje a každý z nich má v pokoji PC připojený kabelem do sítě + notebook a telefon přes wifi. Manželka má v ložnici pracovnu s PC, síťovou tiskárnou a internetovým telefonem. Moje PC je v obýváku, kde je připojen do sítě i smart televizor. A venkovní Wifi bude hlavně pro syna, aby si mohl venku v dílně pouštět muziku.
20180626_203652.jpg
20180626_203807.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16448
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozvod site

Příspěvekod ITCrowd » 26 čer 2018 21:26

Dvakrát je to tu proto, že tazatel porušil pravidla fóra, která před pár minutami odsouhlasil.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Sledování síte
    od Nut » 07 zář 2018 09:02 » v Vše ostatní (inet)
    2
    1083
    od Nut
    07 zář 2018 09:38
  • Rozšíření domácí sítě
    od JanaVrtkuva » 30 pro 2018 10:45 » v Sítě - hardware
    6
    739
    od JanaVrtkuva
    31 pro 2018 11:47
  • Rozsah vnitrni site
    od shockwave » 01 led 2019 12:49 » v Sítě - hardware
    4
    589
    od ITCrowd
    01 led 2019 19:49
  • Dotaz o hledně Sitě
    od Zanko » 08 srp 2018 18:55 » v Vše ostatní (hw)
    7
    448
    od TRNX
    09 srp 2018 13:26
  • Načtení sítě a internetu
    od CATMAG » 01 pro 2018 21:47 » v Problémy s hardwarem
    14
    957
    od ITCrowd
    13 pro 2018 18:27

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti