rada se zapojením routeru Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

mafian
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 751
Registrován: leden 07
Pohlaví: Muž

rada se zapojením routeru

Příspěvekod mafian » 08 úno 2019 14:39

Zdravím potřebuji poradit jak zapojit router tp-link AC1200
Zatím mám jen zdroj internetové antény připojený POE na kabel od antény a Lan připojený do pc net funguje.
Jenže když tam dám router kde vedu kabel z LAN napájení anény do WAN a z Lan routeru kabel do pc internet ani wifi nejede.Router je přímo od poskytovatele nastaven.kde dělám chybu prosím či co jak mam nastavit v pc aby to šlo.děkuji



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17178
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 08 úno 2019 14:58

Ahoj,
tplink ac1200 neexistuje.
Našel jsem Archer C1200, tam jsou tři verze, kterou máš?
Připoj počítač do LAN portu kabelem. Vstup do nastavení routeru. Zkontroluj status.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

mafian
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 751
Registrován: leden 07
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod mafian » 08 úno 2019 15:47

https://www.czc.cz/tp-link-archer-c5-v4 ... gIHkvD_BwE

pokud to mám zapojeno viz první příspěvek svítí kontrolka
The router’s Internet port is connected, but the internet is not available.

pokud se snažím dostat do nastavení routru přes 192.168.0.1 tak se prostě nic nestane načítá a tím to skončí
Získávání IP a DNS nastaveno na automaticky
Ještě mě napadá jedu na win XP nemůže to mít souvislost,i když nikde neuvádí nic na jakým OS to může jet

konkrétně toto mám

Pedrossos
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 302
Registrován: červen 18
Bydliště: Brno-venkov
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod Pedrossos » 08 úno 2019 16:58

zadej 192.168.1.1 a půjde to

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17178
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 08 úno 2019 17:05

Pokud nebude fungovat pedrova rada (router může mít i jinou IP aresu):
XP nemá vliv, přihlašovací dialog by se měl rozhodně ukázat.
takže - projdi si můj podpis - diagnostika sítě.
Bod 2. by dle tebe měl být v pořádku.
Bod 3. kontrola přidělené IP adresy - ipconfig /all. Zde by na tebe měla vyjet jak přidělená IP adresy, tak adresa brány (gateway) a to je adresa routeru. Tu potom zadej do prohlížeče a mělo by se ti ukázat administrační rozhraní routeru.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

mafian
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 751
Registrován: leden 07
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod mafian » 08 úno 2019 17:22

192.168.1.1 bohužel ani toto nejde.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17178
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 08 úno 2019 17:29

Tak postupuj dle mého návodu. Případně dej výpis ipcong /all sem.

2Pedrosliz: Bude lépe, když nebudeš dávat zavádějící a naprosto nekorektní rady.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

mafian
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 751
Registrován: leden 07
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod mafian » 08 úno 2019 18:30


Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17178
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 08 úno 2019 18:32

Obrázky se vkládají sem jako příloha. Zkus dodržovat pravidla fóra. Já rozhodně na bůhvíjaké odkazy chodit nebudu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Pedrossos
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 302
Registrován: červen 18
Bydliště: Brno-venkov
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod Pedrossos » 08 úno 2019 18:33

ITCrowd když bych si přečetl pořádně co psal... ale to je jedno

mafian
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 751
Registrován: leden 07
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod mafian » 08 úno 2019 18:34

Posílám odkaz na ipconfig /all sem mi to nejde vložit,páč jsem to dal do malování a šlo to uložit jen jako bmp soubor.Bude problém že router je nastaven od poskytovatele a nedal mi heslo ke správě jak to tak vypadá

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17178
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 08 úno 2019 18:38

Takže návod pomohl?
Jaká je IP adrea routeru (brány)?
Když ji zadáš do prohlížeče, zobrazí se přihlášení?
Jinak pokud pravoklikneš do okna příkazového řádku a z nabídky vybereš "vybrat vše" a stiskneš enter, pak se obsah okna vloží do schránky a můžeš ho sem dát jako text.
Naposledy upravil(a) ITCrowd dne 08 úno 2019 18:40, celkem upraveno 1 x.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Rada se zapojením frontpanelu (ke zdroji?)
    od TuloKaloNakerManza » 06 dub 2019 11:37 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    20
    563
    od TuloKaloNakerManza
    06 dub 2019 13:47
  • Rada s výběrem vhodného Routeru
    od AngelikaB » 10 zář 2019 16:21 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    22
    1032
    od AngelikaB
    23 zář 2019 15:18
  • Problémy se zapojením Case Fan/MB
    od amirinda » 02 říj 2019 11:20 » v Problémy s hardwarem
    1
    324
    od amirinda
    03 říj 2019 20:41
  • Problém se zapojením mikrofonu
    od SvoTomCZ » 19 črc 2019 18:34 » v Problémy s hardwarem
    4
    444
    od SvoTomCZ
    19 črc 2019 20:15
  • Pomoc se zapojením zdroje Seasonic
    od Ondras66 » 12 srp 2019 14:45 » v Problémy s hardwarem
    42
    1879
    od Hoff
    18 srp 2019 15:43

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host