nastavení domácí wifi sítě Vyřešeno
nastavení domácí wifi sítě
Potřeboval bych poradit s nastavením zažízení. Mám straightcore GWP-116VE, tady je demo podobného zařízení http://demo.wifi-shop.cz/StraightCore_W ... /home.html Mám přiveden internet po kabelu, nastavení je automatické DHCP, chtěl bych využít moje zařízení k vytvoření wifi sítě, tj. využít ho jako router, potřeboval bych poradit postup jak to nastavit. Zkusil jsem následující postup tak mi případně napište, kde je chyba a co je ještě potřeba udělat. Když je zařízení v továrním nastavení tak se do něj dostanu přes kabel na pevné IP, pak změním typ použití zařízení na WAN: ethernet a LAN: wlan, změnil jsem nastavení na "přístupový bod" a u nastavení IP pro WAN dal DHCP klient (automaticky), pak celé použít a zařízení se převedlo na router, pak jsem se přes tu pevnou IP (192.168.1.3 a masku 255.255.255.0) dostal přes wifi do zařízení, ale nemůžu se už dostat za zařízení(kabelem na internet), asi je potřeba nějak nastavit směrovací tabulku, ale nevím jak. Případně bych místo pevné IP pro LAN sít mohl použít automatické DHCP (to jsem taky zkusil) pak se sice k zažízení připojím (ukazje to centrum sítových připojení) ale za zařízení zase ne. Navíc se při automatickém DHCP na wifi už ani nedostanu do zařízení přes prohlížeč abych ho mohl dále nastavovat a musím zažízení resetovat. Poradíte mi prosím někdo?
Re: nastavení domácí wifi sítě
Máš nastaveno v Síť a firewall: Síťové prostředí tu 3 nebo 4 možnost? Jinak by asi bylo lepší udělat screeny jak to máš nastaveno.
PC: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P, AMD Phenom II X3 720 @ X4, CM Hyper 212 Plus, Kingston HyperX 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz CL8,
Sapphire ATI Radeon HD 4850 Vapor-X 1GB, HDD1: WD Caviar Blue 160GB, HDD2: WD Caviar Black 640GB, Seasonic 500W,
Windows 7 Home Premium 64bit
NTB: Acer TM 4272WLMi
Sapphire ATI Radeon HD 4850 Vapor-X 1GB, HDD1: WD Caviar Blue 160GB, HDD2: WD Caviar Black 640GB, Seasonic 500W,
Windows 7 Home Premium 64bit
NTB: Acer TM 4272WLMi
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V nastavení IP pro wan ještě naklonuj MAC tvého PC.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
kwik: to demo je na trochu jiný zařízení ( já mám jenom 3 možnosti: bridge a pak WAN: ethernet, LAN: wlan a obráceně (WAN: wlan, LAN: ethernet), mám nastavenou tu možnost WAN: ethernet,...
Jinak screeny klidně udělat můžu ale bude jich asi hodnětak jestli to pomůže k tomu abys mi mohl lépe pomoct tak napiš a dám je sem:)
žbeky: to by asi nemělo být potřeba, přes kabel jsem měl na internet připojený 2 různé notebooky takže provider to asi nenastavil jen na moji mac adresu, ale možná je to klonování kvůli něčemu jinýmu?
Jinak screeny klidně udělat můžu ale bude jich asi hodnětak jestli to pomůže k tomu abys mi mohl lépe pomoct tak napiš a dám je sem:)
žbeky: to by asi nemělo být potřeba, přes kabel jsem měl na internet připojený 2 různé notebooky takže provider to asi nenastavil jen na moji mac adresu, ale možná je to klonování kvůli něčemu jinýmu?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Většinou je to základní ochrana proti připojování neregistrovaných PC - tím že to naklonuješ tak to bude vypadat jako ten počítač.
Můžeš sem dát screen jaké dostaneš na PC IP adresy, když se připojíš přímo kabelem od providera?
Můžeš sem dát screen jaké dostaneš na PC IP adresy, když se připojíš přímo kabelem od providera?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
tady je screen z připojení přes kabel, stačí takhle?

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Přes kabel z routeru nebo přímo ze zdi? Jestli ze zdi tak to máme za 5 minut zprovozněné
\\ Pokud možno zrovna napiš, jestli ten router co máš má taky v "Síť a Firewall" možnost Bridge
\\ Pokud možno zrovna napiš, jestli ten router co máš má taky v "Síť a Firewall" možnost Bridge
no, mám od provozovatele půjčenou anténu na střeše (asi něco podobného jako mám já akorát silnější) z tý antény vede klasicky kabel ke mě do bytu, kde je strčenej do malýho switche připojeného do elektriky a z toho switche to druhým kabelem vedu do notebooku tak nevím jestli je tohle ze zdi.
jj, už jsem psal že má 3 režimy (bridge a pak ty dva podle toho zda je wifi pro WAN nebo LAN
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jo odpovídá to tomu. V tom případě bude stačit když v "Síť & Firewall " nastavíš mód bridge a v Nastavení IP dáš místo DHCP server DHCP klient. Potom ulož nastavení a pokud to nepojede tak vytáhni router ze zdi+zapoj zpět a restartuj PC
Ale v režimu bridge ten straighcore přijímá přes wifi WAN a do LAN vysílá po kabelu ne? jsem to zkusil a wifi na notebooku mi nenašla straightcore. Ale to co já chci zprovoznit je abych do toho switche od poskytovalete strčil kabel kterej zapojím k mému straightcore a z něj abych měl wifi sít po bytě.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
A když teda nedáš bridge, nastavíš že WAN je na eth a LAN je na wlan (jak jsi to měl) a v "Nastavení IP" dáš dhcp relay - mělo by to propustit dhcp od hlavního DHCP serveru providera
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Domácí WiFi síť se zdrojem internetu z mobilního Hotspotu
od czTANIScz » 23 čer 2024 10:28 » v Administrace sítě - 4
- 4358
-
od Uziv00
Zobrazit poslední příspěvek
24 čer 2024 07:27
-
-
- 7
- 3403
-
od petrvorisek
05 led 2025 16:26
-
-
15" notebook na domácí použití
od michal84 » 03 zář 2024 17:57 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 7
- 3706
-
od michal84
28 zář 2024 10:05
-
-
- 9
- 4185
-
od zeus
10 dub 2025 23:23
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4717
-
od petr22
27 pro 2024 12:29
-