Rad by sa opytal Vas, ktory nieco o pocitacoch vedia: je lepsie kupit desktop hotovy, z regalu, alebo skladacka?
Pri inej prilezitosti a na inom mieste som sa zucastnil debatky o tomto: Ja som toho nazoru, ze (pre specialne ulohy: gaming, foto-HD video, 3D grafika) je vyhodnejsie poskladat PC. Diskutujuci oponovali tym, ze PC ready-out-of-box (konkretne HP, Dell) je mozno aj lacnejsie, system je od/vy-ladeny (co to znamena?), zaruka (HP Carepack – Next Day vymena PC za novy skolenym technikom). Ked som sa opytal co im je zname o tej ktorej zostave ( okrem typu procesora, ine boli popisane velmi vseobecne - napr 1TB, 7400ot HDD) aka RAM, aka zakl. doska, zdroj, aky HDD, ake ma chladenie ten i7 bolo mi odpovedane, ze velke firmy maju velmi prisny vyber dodavatelov, prisne testy na komponenty a podobne marketingove reci-nic zo skusenosti. Ked som poznamenal, ze 300W zdroj je dost ubohy na i7+16 GB RAM+GeForce GT 545 3GB a 1TB HDD odpovedou bolo, ze vacsine obycajnych uzivatelov je to aj tak fuk a ani nevedia ako maju zdroj predimenzovany. Ja si mylim, ze nie je nad to vediet co presne mam v skrini a teda vyhodu ma skladane PC. Mozne minus je nutnost reklamovat kazdy komponent zvlast a 30-dnova rekmacna doba. Ale aj to je diskutabilne. Na bezne prace ako domaci pocitac by som samozrejme volil nieco hotove, mne ide hlavne o zariadenie urcene na ulohy spomenute na zaciatku, tieto boli aj predmetom diskusie.
Nechcem si liecit Ego, ze mi niekto nedal za pravdu. Ale chcem mat v tom jasno. Ma niekto realne skusenosti z CarePack od HP? Tolko krat bola tato vyhoda spominana, ze mam pocit ze chlapci mali velkym na tricku – "Mna Plati HP". A co tam vlastne HP, Dell a podobni davaju
Ak niekto chce vediet, pytajuci sa v diskusii uvazuje aj o tychto http://www.alza.sk/hp-elite-7300-microtower-d346938.htm a http://www.alza.sk/hp-z220-d343134.htm
Bol by som velmi rad, keby niekto zodpovedal tieto otazky, ale tym co skutocne videl, odskusal atd. Ako som naznacil vyssie, marketingove materialy si viem obstarat aj sam. Dakujem.