2 monitory přes jeden HDMI

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

MrFiliper
Level 1
Level 1
Příspěvky: 63
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

2 monitory přes jeden HDMI

Příspěvekod MrFiliper » 18 lis 2018 14:00

Zdravím,

potřeboval bych poradit, jak pripojit k notebooku s jedním hdmi výstupem 2 monitory na hdmi tak, aby bral windows celkem 3 monitory (notebook, monitor 1, monitor 2). To znamená, že pasivní dělic HDMI je mi v tuto chvíli k ničemu. Je nějaká možnost jak to zapojit? Notas má jen hdmi a pak usb. Nic více.



Reklama
Uživatelský avatar
Polarni
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: březen 12
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: 2 monitory přes jeden HDMI

Příspěvekod Polarni » 18 lis 2018 14:05

Myslím že není možný aby takhle HDMI fungovalo. Ale existují monitory, které se dají připojit přes USB, myslím že to je jediná možnost jak mít víc monitorů, ale cena/výkon je hodně nepoměrná.

EDIT: Myslel jsem to tak že přes HDMI jde pouze rozdvojit obraz. Ne rozšíření pracovní plochy.

EDIT2: Ještě exitstuje věcička "DualHead2Go", která řekne počítači aby zdvojil rozlišení do šířky a pak ta krabička to rozdvojí pro ty monitory. Jak to přesně funguje nevím a nikdy jsem to neviděl, ale myslím že bude problém v místě mezi rámečky monitorů. Cenu a jak se tomu globálně nazývá nevím, našel jsem to dost náhodně. A omlouvám se za edity.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39926
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: 2 monitory přes jeden HDMI

Příspěvekod petr22 » 18 lis 2018 14:23

Mas tam hned dve veci, ktere jsou technicky nemozne.

1. pripojit dva nezavisle monitory an jeden HDMI vsytup
2. mit pripojene 3 monitory k pocitaci ktery podporuje jen 2 obrazove vystupy

Jedine funkcni reseni je externi graficka karta, ale vykon podle toho bude vypadat.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15099
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: 2 monitory přes jeden HDMI

Příspěvekod xbs » 18 lis 2018 14:28

pokud bys měl USB-C, tak by to pořešit šlo...

https://www.czc.cz/i-tec-usb-c-na-dual- ... 44/produkt

Uživatelský avatar
NenapadaMeNic
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 386
Registrován: červen 18
Pohlaví: Muž

Re: 2 monitory přes jeden HDMI

Příspěvekod NenapadaMeNic » 18 lis 2018 16:35

https://i-tec.cz/produkt/c31dual4khdmi/. Ještě doplním, že jsem se jich ptal a zjistil jsem, že při FullHD podporuje 60Hz a jeden monitor může zrdcadlit notebook a druhý rozšiřovat zobrazení.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15099
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: 2 monitory přes jeden HDMI

Příspěvekod xbs » 18 lis 2018 17:05

dyk to je přesně to cosem mu hodil do odkazu, teď jenom záleží na přítomnosti USB-C portu...

Uživatelský avatar
NenapadaMeNic
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 386
Registrován: červen 18
Pohlaví: Muž

Re: 2 monitory přes jeden HDMI

Příspěvekod NenapadaMeNic » 18 lis 2018 17:28

Poslal jsem ten odkaz aby si to nemusel hledat. Pak jsem napsal pár věcí, které by ho měly zajímat, jako 60Hz při FullHD

MrFiliper
Level 1
Level 1
Příspěvky: 63
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: 2 monitory přes jeden HDMI

Příspěvekod MrFiliper » 18 lis 2018 18:57

Problémem je, že usb-C v notasu nemám. Leda, že bych použil redukci. I tak by to fungovalo?

redukce z USB 2.0 na USB type C

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39926
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: 2 monitory přes jeden HDMI

Příspěvekod petr22 » 18 lis 2018 18:59

Muzes koupit USB 2.0 grafickou kartu.

Ale pocitej s tim, ze je to dobre tak na zobrazeni statickeho obrazu a jeste to ma zpozdeni.

MrFiliper
Level 1
Level 1
Příspěvky: 63
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: 2 monitory přes jeden HDMI

Příspěvekod MrFiliper » 19 lis 2018 07:30

Dobrá, díky všem za rady.

kubin1603
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: 2 monitory přes jeden HDMI

Příspěvekod kubin1603 » 18 pro 2018 17:03

Zdar borci, prosím o pomoc. Potřebuju přes hdmi propojit 2 tv s tím, aby na televizích běžela prezentace z ntb. Kupuju hdmi rozbočovač. bude to fungovat? předpokládám, že by mělo a obraz z ntb dostanu do tv přes win+P a budu duplikovat obraz, ano?
V tomto su total lama a díky předem za odpovědi.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení TV s PC přes HDMI
    od akranius » 06 kvě 2019 19:38 » v Problémy s hardwarem
    0
    530
    od akranius
    06 kvě 2019 19:38
  • 3 Monitory
    od Chaozzy » 16 dub 2019 11:54 » v Problémy s hardwarem
    3
    432
    od xbs
    16 dub 2019 13:56
  • Dva monitory
    od hufi2301 » 20 dub 2019 10:28 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    571
    od zeus
    20 dub 2019 13:52
  • Reproduktory - hraje pouze jeden
    od ivonavra » 23 říj 2019 20:40 » v Problémy s hardwarem
    5
    850
    od ITCrowd
    24 říj 2019 19:56
  • Nezapnou se monitory
    od karlosll » 24 bře 2019 11:22 » v Problémy s hardwarem
    2
    254
    od karlosll
    24 bře 2019 12:40

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 8 hostů