Zdravím,
prosím o radu. Nějak mě zlobil Windows 8.0. Při aktualizaci na 8.1 se něco pokazilo, bylo nutné obnovit starší verzi a od té doby počítač zlobil.
Rozhodl jsem se tedy o přeinstalaci, protože mám originální Windows zjistil jsem si key (pomocí jakéhosi progrmau, protože na notebooku nikde
napsaný nebyl), na stránkách Microsoftu jsem si vytvořil instalační soubor na flashku a pustil se do přeinstalace. V biosu jsem nastavil boot z flash
a až do téhle fáze šlo vše v celku bez potíží.
Dal jsem vlastní instalaci (nebo tak něco) zformátoval všechny oddíly, ale na 20 gigový oddíl ( SSD disk ) nebylo možné systém nainstalovat, že je
rezervován výrobcem. Bohužel mě nenapadlo nic jiného než pomazat všechny oddíly v domnění, že mi tam zůstanou jen dva disky a problém s rezervací
výrobcem se vyřeší. Ale zůstal jen terový pevný disk a SSD mi zmizelo. Nevím jak ho do nabídky dostat zpátky - tuším, že bude nutné zabrousit zase
do biosu a s počítačem umím jen na jakési základní úrovni.
V podstatě ani nevím co jsem provedl a jak z toho ven. Prosím tedy o nějakou radu jak SSD dostat zpátky abych na něj mohl nainstalovat systém.
Pro úplnost mám HP Envy 15.
.. zatím děkuju
Instalace a SSD
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Instalace a SSD
To zda je SSD dostupny pri instalaci neni dulezite, protoze Windows na nej stejne instalovat nelze.
Windows je treba instalovat na HDD a ta 24 GB SSD cast se pouzije pouze jako cache pro urychleni systemu, coz se nastavi az po instalaci Windows a hlavne instalaci vsech ovladacu a obsluznych programu.
Windows je treba instalovat na HDD a ta 24 GB SSD cast se pouzije pouze jako cache pro urychleni systemu, coz se nastavi az po instalaci Windows a hlavne instalaci vsech ovladacu a obsluznych programu.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Takže mám nainstalovat systém na HDD, disk nijak nedělit a pak "jen" stáhnout příslušné ovladače a vše bude jako dřív?
Presne tak, az se vse nainstaluje vcetne obslusnyzh aplikaci od Intelu (mely by byt ke stazeni na webu HP co jsou ovladace na ten notebook) tak by se to melo samo prihlasit, ze se ma nainstalovat a nastavit Intel Rapid Storage.
We Windows se to SSD nijak nenastavuje.
We Windows se to SSD nijak nenastavuje.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Dobře, zatím moc děkuji - je to pro mne nová informace, protože na stolním počítači mám celý systém na SSD (+ pár programů).
Tak jsem myslel, že to takto funguje i u notebooku..pustím se tedy do instalace a uvidím :)
Tak jsem myslel, že to takto funguje i u notebooku..pustím se tedy do instalace a uvidím :)
Ono by to tak fungovalo, kdyby ta SSD cast byla vetsi nez 24 GB. Tam se bohuzel Windows nevejdou, takze slouzi jen na urychleni systemu.
Podle meho nazoru potrebovali prodat prebytecne SSD s kapacitou 8 GB, 16 GB nebo 24 GB tak je zabudovali do harddisku.
Podle meho nazoru potrebovali prodat prebytecne SSD s kapacitou 8 GB, 16 GB nebo 24 GB tak je zabudovali do harddisku.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 559
-
od Sirkosta
Zobrazit poslední příspěvek
23 čer 2025 19:21