nemůžu spustit notebook

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

arachnoo
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

nemůžu spustit notebook

Příspěvekod arachnoo » 27 kvě 2010 17:23

Zdravim všechny,
na mym NTB (Macbook 13'') jsem si chtěl rozdělit disk, abych si nainstaloval 2x OS (můj současnej byl win7)..nainstaloval jsem si na to rozdělení program(partition wizard), ve kterym jsem zadal rozdělení disku a formát nový části...pak jsem to restartoval...teď mi při každym zapnutí NTB vyskočí černá obrazovka s chybovou hláškou "DisckMNGR failed, press ctrl+alt+del to restart" jenže 1.nemam na Macbooku kalvesu DEL a 2. i kdybych měl, na nic NTB nereaguje..na žádnou klávesu, ani vysunout DVD mi nechce prostě nic...nemůžu tu hlášku nijak obejít, zobrazí se pokaždý když ten ntb zapnu...dá se to nějak udělat, obejít, zapnout ten netb jinak ? o ztrátu dat se nezajímam, hlavně to chci nahodit, už jsem docela zoufalej a slibuju, že už se nikdy nebudu hrabat v ničem, čemu nerozumim :(
jenom bych rád dodal (a všem, který to četli), že jsem amatér a moc tomu nerozumim a je mi jasný, že jsem to dost posral..jestli na mě máte nějaký konkrétní dotazy nejsem si jistej, jestli budu schopnej je odpovědět..prostě jsem si stáhl soft na rozdělení disku a chtěl jsem to i co nejjednodušeji udělat :( víc tomu nerozumim :( chtěl jsem jenom prostě mít 2 části disku, jednu se starýma winama 7 a druhou s MAC OS a ty winy jsem pak chtěl naformátovat (nebo přeinstalovat?) ať mam prostě krásnej, čistej PC s 2 operačníma systémama...
budu moc vděčnej za každou vaší radu, která mi pomůže alespoň to PC spustit...díky

Reklama
MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: nemůžu spustit notebook

Příspěvekod MiliNess » 28 kvě 2010 02:13

Těžko říct, co jste všechno podělal. Tady by měly být ty klávesy http://support.apple.com/kb/HT1533
Pokusil bych se opravit zavádění Win 7 z instalačního média, ale nevím. Macbooky nepoužívají klasický BIOS ale některé používají EFI, některé OpenFirmware (ten váš zřejmě používá Intelácký EFI), což vyžaduje zvláštní zaváděcí oddíl, ze kterého se zavádí systém. Jestli jste ho zmršil, bude to docela komplikované. Taky záleží na tom, jak jste ten disk rozdělil. Většinou se používá dělení disku ve stylu MBR, EFI ale potřebuje dělení ve stylu GPT. Pro představu tady máte postup před instalací WinXP na čistý disk, na PC používající EFI http://support.microsoft.com/kb/297800/en-us
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nemůžu se přihlásit do X.
    od Kopusek » 07 led 2025 13:58 » v Komunikace na internetu
    3
    1672
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    07 led 2025 14:15
  • Fortnite nejde spustit
    od makojed » 27 lis 2024 17:12 » v Hry
    7
    5829
    od makojed Zobrazit poslední příspěvek
    21 led 2025 18:23
  • Battlefield 4 nejde spustit... Příloha(y)
    od liborek » 18 črc 2025 17:08 » v Hry
    0
    2265
    od liborek Zobrazit poslední příspěvek
    18 črc 2025 17:08
  • Počítač jde spustit až na druhý pokus
    od RoseWalker » 05 srp 2025 14:26 » v Problémy s hardwarem
    8
    7767
    od sim20 Zobrazit poslední příspěvek
    10 srp 2025 16:47
  • Firewall WIndows Defender nejde spustit
    od Richard_ZZR » 02 pro 2024 16:26 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    2457
    od Tint Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 19:41

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”