Instaloval jsem z Live CD Ubuntu v Ubuntu na flash disk, v pohode se to nainstalovalo, resetl jsem PC nastavil jsem v biosu boot hdd (tam mam xp) a nic. To samy kdyz dam boot z flashky! Ani to ubuntu to nenacte jen mi to po chvili hodi hlasku: error no such device.
Stopro jsem instaloval na flashku, mam v pc dulezita data, smlouvy, maily atd. Moc diky
// Prosím tě, co je to za název "30 minut!!!(+ možná finanční odměna)" ?
// Název změněn s ohledem na pravidla fóra
// mike007
Hrál jsem si s Linuxem a nyní nemohu nabootovat XP (odměna!) Vyřešeno
Hrál jsem si s Linuxem a nyní nemohu nabootovat XP (odměna!)
Naposledy upravil(a) CozeMC dne 03 led 2011 17:32, celkem upraveno 2 x.
-
- Pohlaví:
Re: Nenaběhne OS NUTNÉ!!!!
Zkus v Biosu změnit bootování na HDD. Zřejmě to hledá tu flešku.
Jo tu flešku to asi hleda, jenže ani z ní se to nenačte, bootování na HDD samozřejmě je, Rád bych vás nějak motivoval je to fakt důležité, teďjedu z Live CD přes Vyzkoušet Ubuntu :( přístup na HDD normalne mam, jen se mi z nej nechce nacist OS když to zadám v bootování. Chvilku tam blika - a pak tam vyskočí errorová hláška s no such device + něco
-
- Pohlaví:
Zřejmě si to instaloval špatně /ostatně netuším zda to na fleš jde/, ale nenapadá mne jak to opravit.
i kdybych to nainstaloval špatně, o HDD vubec neslo, z toho chci bootovat a napíše to no such device, mas kontakt na nejakeho odbornika?
-
- Pohlaví:
Musíš vydržet, on se někdo s nějakou radou ozve. Píše ti to že nevidí zařízení, tedy ten HDD, resp. nevidí Windows.
No jo, jenže ono to celkem spíchá :( než dojede domu otec, ten tam vsechno ma a vzdycky hrozne rapli kdyz nejede PC..Pokud nekoho znas prosim at napise.
Ahoj. A zkoušel jsi z Linuxu obnovení Win? Je tam volba obnovení Win zaváděče nebo tak nějak.
Zkoušel jsem to, když zlobil PC, ale u mě umřel HDD.
Zkoušel jsem to, když zlobil PC, ale u mě umřel HDD.
Vždy jsem bojoval s vyhledáváním. Asi špatně volím slova...
Tak mě prosím nebijte!
Tak mě prosím nebijte!
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nemáš to dělat na takto rizikovém PC
Ale pokud se na data přes LiveCD dostaneš tak to až tak tragické nebude. Odpoj flashku a zkus nabootovat. Případně zkus nabootovat inst. CD windows a tam v příkazové řádce zadat příkazy fixmbr a fixboot

V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
inst. disk windowsu jsem bootoval, vyskoci stejna chyba:
error: no such device
grub replace (nebo tak něco)>
na brachovim ntb kdyz to dam do mechaniky normalne na me vyskoci instalacni nabidka Windowsu XP. do mého PC to v Ubuntu nedostanu, protoze mam jen jednu mechaniku a tudiz vyjede CD s OS. BIOS jsem do defaultniho nastaveni vracel. Nejaky dalsi napady? Nejak to prece jit musi.
error: no such device
grub replace (nebo tak něco)>
na brachovim ntb kdyz to dam do mechaniky normalne na me vyskoci instalacni nabidka Windowsu XP. do mého PC to v Ubuntu nedostanu, protoze mam jen jednu mechaniku a tudiz vyjede CD s OS. BIOS jsem do defaultniho nastaveni vracel. Nejaky dalsi napady? Nejak to prece jit musi.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ubuntu si tam nainstalovalo Grub (boot manager). Od toho se odpíchni. Pohledej, jak se dá odstranit
\\Název tématu má vystihovat problém, nevím proč to měníš na 30minut a stopadesát vykřičníků.
\\Název tématu má vystihovat problém, nevím proč to měníš na 30minut a stopadesát vykřičníků.
Naposledy upravil(a) Žbeky dne 03 led 2011 17:32, celkem upraveno 1 x.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Re: 30 minut!!(+ možná finanční odměna)
Mám půl hodiny abych to sprovoznil, jinak je po mě! PROSÍM, pokud kohokoliv znáte odkažte ho sem, Zvážím i finanční odměnu pokud to do 30 minut rozjedem!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 3605
-
od MoA285
Zobrazit poslední příspěvek
28 kvě 2025 00:59
-
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 4733
-
od šulda
24 dub 2025 17:54
-
-
-
Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win Příloha(y)
od Grander » 09 led 2025 16:55 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3222
-
od petr22
14 led 2025 22:40
-
-
-
Nemohu streamovat PS5 hry. Příloha(y)
od kellne » 04 črc 2024 15:05 » v Internet a internetové prohlížeče - 6
- 5130
-
od petr22
10 črc 2024 13:15
-
-
-
Jsem jediný uživatel PC, ale nemám oprávnění Správce!
od Minapark » 16 zář 2024 16:15 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 2989
-
od mmmartin
21 zář 2024 10:40
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”