Samovolné odpojování sítě na win Vista

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Hacuc
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Samovolné odpojování sítě na win Vista

Příspěvekod Hacuc » 05 čer 2013 11:51

zdravím,
obracím se na kolegium se žádostí o řešení následujícího problému:
mám na pracovním notebooku win vista business, které v posledním cca týdnu získaly neblahý zvyk, cca okolo 11-té hodiny přestane komunikovat síťové připojení. Ale prazvláštním způsobem. Základním problémem je, že nejdou načítat stránky v prohlížeči, nedostanu se do síťových složek na serveru, apod. Jediné, co pomůže je restart.

Zajímavé ovšem je, že běží-li v té době stahování, tak bez problémů pokračuje, skype se neodpojí, mám-li již otevřené síťové složky, můžu se mezi nimi libovolně pohybovat a ikona sítě v oznamovací oblasti hlásí, že jsem připojen! Zkusím-li ping na seznam nebo na naší bránu, tak skončím s hláškou o "vypršení času" ve všech pokusech.

Noťas je k síti připojený přes port replikátor, stejně jako klávesnice a myš. Zkusím-li při výpadku připojit síť kabelem přímo, nechytne se. Vzhledem k tomu replikátoru si nejsem jist, jestli něco zmůžu reinstalem ovladačů síťovky a zatím jsem to nezkoušel. V nastavení sítě mám povoleno "Zjištění sítě" a "Sdílení chráněné heslem". Nic víc.

Notebook je letitý Dell Vostro 1500.

Díky za tipy
hačuč

Reklama
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Samovolné odpojování sítě na win Vista

Příspěvekod zeus » 05 čer 2013 14:54

Co zkusit refresh IP adresy? Bud odpoj a za chvili pripoj kabel nebo v prik. radku dej ipconfig /release a ipconfig /renew
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Hacuc
nováček
Stav:

Příspěvekod Hacuc » 06 čer 2013 07:00

Díky za reakci, zkusím to, až to dneska zase spadne, ale nedělám si velké naděje, odpojování a připojování kabelu bylo první, co jsem zkoušel, zkusím to přes ipconfig a dám vědět.

Dík

--- Doplnění předchozího příspěvku (Čtv Čer 06, 2013 8:53 am) ---

Dobré ráno Die,
přikládám screenshot z použití příkazového řádku, dneska si problémek přivstal. Jak jsem bohužel předpokládal, nepomohlo to, ale jestli to správně chápu dojde k odpojení i BT a wifiny. Obě zařízení mám konstantně zapnutá, nejdou totiž vypnout...
Opět pomohl jenom restart. Je zajímavé, že k tomu dochází vždy přibližně v této době. Noťas zpravidla nevypínám, jenom uspávám, podle toho, kolik mám rozdělaných věcí a taky proto, že start trvá dost dlouho, cca 10 minut, ale s tím jsem se v této konfiguraci (starý noťas+visty+avg) již smířil. Ale podle mých zjištění nehraje roli zda byl noťas vypnutý nebo ne.

díky za tip

Hačuč
Přílohy
cmd.PNG

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod zeus » 06 čer 2013 10:32

Podle toho vypisu v dobe zadani prikazu nebyl kabel pripojen.
Tri veci muzes zkusit zadarmo - jiny kabel, zakazat a pak povolit sitovku a zmenit jeji ovladac ci jeho parametry (zejmena rychlost).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Hacuc
nováček
Stav:

Příspěvekod Hacuc » 06 čer 2013 10:49

Zkusím tedy při příštím výpadku zakázat a povolit síťovku a ještě vypnout firewall v AVG. Pak přeinstaluju ovladače. Je zajímavé, že síť je připojena přes USB z port replikátoru stejně jako klávesnice a myš. S těmi žádný problém není i když "vypadne" síť.

Hacuc
nováček
Stav:

Příspěvekod Hacuc » 10 čer 2013 12:51

Tak problém se nyní už neobjevuje, ačkoli si nejsem jist, zda na tom mám nějakou zásluhu či nikoli. Nejsem si vědom nějaké aktualizace, která by proběhla a poslední výpadek jsem řešil restartem (pravda, zkusil jsem při tom příkaz ipconfig). Tak ještě počkám 2 dny a pak to tu asi zavřu.

Zatím díky za pomoc

Hačuč

Hacuc
nováček
Stav:

Příspěvekod Hacuc » 11 čer 2013 08:33

Dobré ráno,
má radost byla předčasná... Včera se to projevilo jen se zpožděním a těsně před koncem práce. Zkusil jsem tedy zakázat síťovku, ale počítač zamrzl a musel jsem restartovat. Nějaký nápad, co by za takovouto anomálií mohlo být? Pomineme-li skvrny na slunci, průchod přes galaktický střed a podobně?

Dík Hačuč

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Samovolné vypínání PC
    od TomAtom » 18 lis 2024 16:19 » v Problémy s hardwarem
    9
    4706
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    19 lis 2024 07:58
  • Samovolné vypínání PC
    od Jirin » 06 kvě 2025 07:14 » v Problémy s hardwarem
    19
    17864
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    06 kvě 2025 22:44
  • Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
    od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě
    12
    4740
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    27 pro 2024 12:29

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”