Přeinstalace Win 8 na Win 7 - nastavení Biosu

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

lukasen
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Přeinstalace Win 8 na Win 7 - nastavení Biosu

Příspěvekod lukasen » 26 srp 2013 19:51

Zdravím,
chci přeinstalovat Windows 8 na Windows 7 na notebooku s už předinstalovaným Win 8. Jedná se konkrétně o Samsung ATIV BOOK2 (NP270E5E-K02CZ) http://www.czc.cz/samsung-ativ-book-270 ... 05/produkt ......Chci se zeptat jestly to bude možné třeba kvůli ovladačům a jak nastavit BIOS,protože když jsem vlezl do biosu přes klávesu F2 tak tam není žádná možnost abych mohl nastavit jako první boot CD/DVD. Na internetu jsem našel že musím vypnout Secure Boot a přenastavit nějaké dvě možnosti v záložce Advanced - Fast Boot a CSM ,ale tyhle 2 možnosti tam nejsou tak se chci radši poradit než abych něco pokazil k nenávratnu. Stačí jenom vypnout Secure Boot nebo kde v Biosu co přepnout abych se dostal k té možnosti na změnu pořadí bootování? ..... A ještě jsem nikde nenašel název základní desky tak jestli by byla možnost my sem dát odkaz na ovladače pro Win 7 aby mi potom šel internet po reinstalaci,teda jestli jsou k sehnání pro sedmičky.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Přeinstalace Win 8 na Win 7 - nastavení Biosu

Příspěvekod guest » 26 srp 2013 20:25

U notebooku se asi bootování vybírá nějakou klávesou, F2, F9 ?? Koukni do manuálu. Ovladače najdeš na stránkách výrobce notebooku.

lukasen
nováček
Stav:

Příspěvekod lukasen » 26 srp 2013 20:53

No v manuálu co jsem dostal není nic,ale na netu v manuálu jsem se dočetl kde je přepínání bootování. Tak už bych chtěl jenom vědět jestli ta funkce Secure Boost musí byt vypnutá nebo ji můžu nechat zapnutou?

FirstMn
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod FirstMn » 27 srp 2013 20:06

Secure boot je Bezpečné bootování - kontroluje to myslím ovladače a nebo něco, při vypnutí to kontrolovat nebude, ale bude rychleji startovat pc/ntb, nemusí být vypnutá.
Počítač - MSI
Procesor: AMD Athlon (tm) LE-1640 - 2.61 GHz -x64 (Brzy AMD Athlon X2 280 - 3.6 GHz - Dvoujádro)
RAM: 1 GB DDR2 333 MHz (Brzy 3 GB)
GK: ATI Radeon HD 5550 series 1 GB
Úložiště: HDD SATA 235 GB

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 27 srp 2013 21:34

lukasen píše:musím vypnout Secure Boot a přenastavit nějaké dvě možnosti v záložce Advanced - Fast Boot a CSM ,ale tyhle 2 možnosti tam nejsou

Kdyz SB vypnes, objevi se tam ty polozky? A mas vytvorene medium pro obnoveni?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”