Dobrý den,
mám počítač se dvěma harddisky a na každém z nich je nainstalovaný jiný OS. Na jednom Windows XP a na druhém Windows 7. Asi před dvěma dny jsem přeinstalovávala Windows XP a od té doby (nevím, jestli to s tím přímo souvisí), mi ve Windows 7 nejde spustit jediný "systémový program" tzn. nejde mi nástroj Fax a sken, když chci spustit msconfig takt o také nejde, pouze se objeví hláška: "Aplikaci (0x0000142) se nepodařilo správně spustit. Kliknutím na tlačítko OK aplikaci ukončíte"
Nevíte někdo prosím, jak by se problém dal řešit?
Eliška
Nelze spustit msconfig a další systémové programy
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nelze spustit msconfig a další systémové programy
Pravděpodobně máš WinXP na disku C a Win7 na druhém disku, ale zavaděč je vždy na C. Takže pokud jsi C naformátoval, tak jsi , která je na C.odstranil spouštěcí část Win7.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Disk, na který jsem nahrávala XP, jsem sice formátovala, ale jde o to, že jsem ho dodatečně přidávala do PC, takže při instalaci Windows 7 v PC nebyl, tudíž se na něj nemohly nahrát žádné spouštěcí soubory pro Win 7. Spíš jestli si Windows XP při instalaci nějako nešáhnul do Windows 7 a něco tam neumazal, nepřepsal?
PS: Není to s tím C náhodou tak, že Windows vždycky vidí ten disk, na kterým je nainstalovaný jako C. Tudíž pro XP je C jiný disk než pro Win 7.
PS: Není to s tím C náhodou tak, že Windows vždycky vidí ten disk, na kterým je nainstalovaný jako C. Tudíž pro XP je C jiný disk než pro Win 7.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Musíš vrátit původní disk s WinXP, jinak Win7 nespustíš.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nezmenilo se poradi pismen disku? Ukazuji do spravnych adresaru systemove promenne PATH, SystemRoot, Windir?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Pro Pic: Já windows 7 spustím s tím nemám vůbec problém. Systém naběhne, můžu na internet hrát hry (které nejsou součástí windows). Jen nefungují příkazy v cmd, ani systémové soubory a nástroje (fax a sken, msconfig atd.). Při pokusu o spuštění se vůbec nic neděje, nebo se mi zobrazí hláška, kterou jsem psala na začátku: "Aplikaci (0x0000142) se nepodařilo správně spustit. Kliknutím na tlačítko OK aplikaci ukončíte"
Pokud vím, windows si vždycky sám pojmenuje disk, na kterém je nainstalovaný jako C, tedy v tomhle by problém být podle mě neměl.
Pokud vím, windows si vždycky sám pojmenuje disk, na kterém je nainstalovaný jako C, tedy v tomhle by problém být podle mě neměl.
Nepojmenuje, klidně ho můžeš mít (OS) na D. Podobné příznaky mohou ukazovat i na viry ...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
MS Office nelze spustit - Exception code: 0xc0000005
od krysarr » 18 dub 2025 15:52 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 3499
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
20 dub 2025 20:38
-
-
-
NB DELL Latitude 7440,ale i někteé další problém s lepením.
od Ketty02 » 10 črc 2024 18:55 » v Vše ostatní (hw) - 1
- 2679
-
od liborek
Zobrazit poslední příspěvek
10 črc 2024 19:52
-
-
- 7
- 4701
-
od makojed