upgrade winXP - win7 Vyřešeno
upgrade winXP - win7
Ahoj, mám problém. Mám legální Win XP a legální upgrade na Win7. Vím, že XP musím pro novou instalaci Win7 nainstalovat. Pořídil jsem nový počítač a starý zlikvidoval. Problém je v tom, že XP mi nelze na nový počítač nainstalovat, tudíž se nedostanu ani k upgrade na Win7. Nastavím bootování z DVD-Rom, spustím instalaci a po načtení potřebných souborů na mne vyběhne blue screen a končím
Byl by nějaký nápad, či rada jak na to vyzrát? Jinak v novém compu je deska GA-H61M-DSH, proc.i3, disk SSD60GB, 8GB DDR3 + 1TB SATA, jinak nic extra navíc.

-
- Pohlaví:
Re: upgrade winXP - win7
Pokud máš ještě disk s WinXP, tak vytvoř jeho klon na nový disk. Ten pak dej do nového PC a spusť instalaci.
Bohužel disk s XP nemám, používal jsem již dlouho zmíněné WIN7 a po změně komplet počítače jsem se chtěl opět dopracovat k Win7.
XP nejdou nainstalovat, protože po načtení nezbytných součástí instalace místo další nabídky mi naběhne modrá obrazovka s hláškou, že byl systém ukončen kvůli možnému poškození počítače. Nejsem moc študovanej v těchto oblastech, tak prosím o shovívavost
XP nejdou nainstalovat, protože po načtení nezbytných součástí instalace místo další nabídky mi naběhne modrá obrazovka s hláškou, že byl systém ukončen kvůli možnému poškození počítače. Nejsem moc študovanej v těchto oblastech, tak prosím o shovívavost

-
- Pohlaví:
Nerozumím, disk s XP nemáš, ale XP nainstalovat nejdou? Tak co tam vlastně tropíš?
Jo tak CD s XP mám a to vložím do mechaniky, nastavím bootování z CD a po restartu spustím instalaci. Instalace se rozběhne a v dolní části se píšou věci, které se načítají jako příprava instalace. Pak obrazovka klasicky zčerná, objeví se v levém horním rohu standardní pomlčka a pak by měle instalace pokračovat. Objeví se ovšem zmíněná modrá stránka 

-
- Pohlaví:
Píšeš stále něco jiného a já tomu fakt nerozumím.
Takže máš, pak napiš co je to za licenci, pokud OEM, pak ji na nový PC nenainstaluješ. Také je dobré napsat co se na té modré stránce píše, má to svůj účel.Bohužel disk s XP nemám
Blue: mám pocit, že ITCrowd slovem disk myslel HDD a ty slovem disk myslíš CD s XP, proto si tu nerozumíme :)
ano je to přesně tak, jak píše Madmax22, došlo k nedorozumění. WinXP bylo již instalováno na více počítačů bez problému. Mám nálepku COA z které používám legální kód a XPéčka mám nějaký standardní SP2, které jsem si táhl při zakoupení licence. Vždy vše fungovalo a vždy fungoval i upgrade na Win7 i na jiném počítači. Tenhle poslední je už čtvrtý za dva roky, ale bohužel ty XP na něj nejdou. Na modré obrazovce se píše o tom ukončení z důvodu poškození počítače a dále se píše aby bylo odpojeno poslední přidávané zařízení a disk zkontrolován CHkDISK./F a F tam žádné nemám...
-
- Pohlaví:
Ale rozumíme, nebavím se o klonování, ale instalaci a tazetel píše
Zatím nebyl schopen napsat jakí je to licence ani co je na BSOD. To jsou podstatné věci!
Jo tak CD s XP mám a to vložím do mechaniky, nastavím bootování z CD
Zatím nebyl schopen napsat jakí je to licence ani co je na BSOD. To jsou podstatné věci!
Co je to za licenci? K počítači si jistě nedostal multilicenci!WinXP bylo již instalováno na více počítačů bez problému.
-
- Pohlaví:
To: BS - je to normální wokenní licence. Tazatel má pravděpodobně legalizační sadu WinXP a Win7UPG. W7UPG ale nejde nainstalovat na čistý disk. Musí tam být instalován dřívější systém.
To voredul: jdi do BIOSu a nastav SATA na IDE mód. Pak je šance, že instalace XP projde.
To voredul: jdi do BIOSu a nastav SATA na IDE mód. Pak je šance, že instalace XP projde.
na nálepce se píše Windows XP Professional 1-2CPU Maxdata. Koupil jsem tuto nálepku, nainstaloval do jakéhokoliv compu, který jsem kdy vlastnil, zadal product Key, ověřil a hotovo. CD s XP mám od prodejce nálepky neorigo.
ITCrowd: ano, tak to bude a zkusím ten BIOS, děkuji
edit: po nastavení IDE to jede dál, tak se uvidí jak proběhne instalace. Dám pak vědět, děkuji
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Úno 2014 16:10) ---
takže Win XP nainstalováno, ale je tu další zádrhel. V první řadě když chci spustit upgrade Win7, tak přímo ze startu počítače mi to napíše, abych najel starý systém a tam spustil upgrade z disku DVD, ale to mne ze spuštěného systému XP nepustí ke spuštění upgrade. Když zadám při startu instalovat novou kopii, tak nemám kam, protože to píše, že systém Windows nelze instalovat na jakýkoliv disk. Vybraný disk má tabulku oddílů MBR. V systémech EFI lze syst. Win. instalovat pouze na disky GPT.... A jsem tam, kde jsem byl
ITCrowd: ano, tak to bude a zkusím ten BIOS, děkuji
edit: po nastavení IDE to jede dál, tak se uvidí jak proběhne instalace. Dám pak vědět, děkuji
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Úno 2014 16:10) ---
takže Win XP nainstalováno, ale je tu další zádrhel. V první řadě když chci spustit upgrade Win7, tak přímo ze startu počítače mi to napíše, abych najel starý systém a tam spustil upgrade z disku DVD, ale to mne ze spuštěného systému XP nepustí ke spuštění upgrade. Když zadám při startu instalovat novou kopii, tak nemám kam, protože to píše, že systém Windows nelze instalovat na jakýkoliv disk. Vybraný disk má tabulku oddílů MBR. V systémech EFI lze syst. Win. instalovat pouze na disky GPT.... A jsem tam, kde jsem byl

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1727
-
od Kimkong
Zobrazit poslední příspěvek
17 pro 2024 16:53