upgrade winXP - win7 Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Vorelul
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

upgrade winXP - win7

Příspěvekod Vorelul » 08 úno 2014 14:00

Ahoj, mám problém. Mám legální Win XP a legální upgrade na Win7. Vím, že XP musím pro novou instalaci Win7 nainstalovat. Pořídil jsem nový počítač a starý zlikvidoval. Problém je v tom, že XP mi nelze na nový počítač nainstalovat, tudíž se nedostanu ani k upgrade na Win7. Nastavím bootování z DVD-Rom, spustím instalaci a po načtení potřebných souborů na mne vyběhne blue screen a končím :-( Byl by nějaký nápad, či rada jak na to vyzrát? Jinak v novém compu je deska GA-H61M-DSH, proc.i3, disk SSD60GB, 8GB DDR3 + 1TB SATA, jinak nic extra navíc.

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: upgrade winXP - win7

Příspěvekod Uziv00 » 08 úno 2014 14:18

Pokud máš ještě disk s WinXP, tak vytvoř jeho klon na nový disk. Ten pak dej do nového PC a spusť instalaci.

guest

Příspěvekod guest » 08 úno 2014 14:24

A proč XP nejde nainstalovat? OEM?

Vorelul
nováček
Stav:

Příspěvekod Vorelul » 08 úno 2014 14:31

Bohužel disk s XP nemám, používal jsem již dlouho zmíněné WIN7 a po změně komplet počítače jsem se chtěl opět dopracovat k Win7.
XP nejdou nainstalovat, protože po načtení nezbytných součástí instalace místo další nabídky mi naběhne modrá obrazovka s hláškou, že byl systém ukončen kvůli možnému poškození počítače. Nejsem moc študovanej v těchto oblastech, tak prosím o shovívavost :-)

guest

Příspěvekod guest » 08 úno 2014 14:33

Nerozumím, disk s XP nemáš, ale XP nainstalovat nejdou? Tak co tam vlastně tropíš?

Vorelul
nováček
Stav:

Příspěvekod Vorelul » 08 úno 2014 14:40

Jo tak CD s XP mám a to vložím do mechaniky, nastavím bootování z CD a po restartu spustím instalaci. Instalace se rozběhne a v dolní části se píšou věci, které se načítají jako příprava instalace. Pak obrazovka klasicky zčerná, objeví se v levém horním rohu standardní pomlčka a pak by měle instalace pokračovat. Objeví se ovšem zmíněná modrá stránka :-(

guest

Příspěvekod guest » 08 úno 2014 14:44

Píšeš stále něco jiného a já tomu fakt nerozumím.
Bohužel disk s XP nemám
Takže máš, pak napiš co je to za licenci, pokud OEM, pak ji na nový PC nenainstaluješ. Také je dobré napsat co se na té modré stránce píše, má to svůj účel.

MadMax22
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod MadMax22 » 08 úno 2014 14:48

Blue: mám pocit, že ITCrowd slovem disk myslel HDD a ty slovem disk myslíš CD s XP, proto si tu nerozumíme :)

Vorelul
nováček
Stav:

Příspěvekod Vorelul » 08 úno 2014 14:56

ano je to přesně tak, jak píše Madmax22, došlo k nedorozumění. WinXP bylo již instalováno na více počítačů bez problému. Mám nálepku COA z které používám legální kód a XPéčka mám nějaký standardní SP2, které jsem si táhl při zakoupení licence. Vždy vše fungovalo a vždy fungoval i upgrade na Win7 i na jiném počítači. Tenhle poslední je už čtvrtý za dva roky, ale bohužel ty XP na něj nejdou. Na modré obrazovce se píše o tom ukončení z důvodu poškození počítače a dále se píše aby bylo odpojeno poslední přidávané zařízení a disk zkontrolován CHkDISK./F a F tam žádné nemám...

guest

Příspěvekod guest » 08 úno 2014 14:58

Ale rozumíme, nebavím se o klonování, ale instalaci a tazetel píše
Jo tak CD s XP mám a to vložím do mechaniky, nastavím bootování z CD

Zatím nebyl schopen napsat jakí je to licence ani co je na BSOD. To jsou podstatné věci!

WinXP bylo již instalováno na více počítačů bez problému.
Co je to za licenci? K počítači si jistě nedostal multilicenci!

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 08 úno 2014 15:04

To: BS - je to normální wokenní licence. Tazatel má pravděpodobně legalizační sadu WinXP a Win7UPG. W7UPG ale nejde nainstalovat na čistý disk. Musí tam být instalován dřívější systém.
To voredul: jdi do BIOSu a nastav SATA na IDE mód. Pak je šance, že instalace XP projde.

Vorelul
nováček
Stav:

Příspěvekod Vorelul » 08 úno 2014 15:07

na nálepce se píše Windows XP Professional 1-2CPU Maxdata. Koupil jsem tuto nálepku, nainstaloval do jakéhokoliv compu, který jsem kdy vlastnil, zadal product Key, ověřil a hotovo. CD s XP mám od prodejce nálepky neorigo.

ITCrowd: ano, tak to bude a zkusím ten BIOS, děkuji

edit: po nastavení IDE to jede dál, tak se uvidí jak proběhne instalace. Dám pak vědět, děkuji

--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Úno 2014 16:10) ---

takže Win XP nainstalováno, ale je tu další zádrhel. V první řadě když chci spustit upgrade Win7, tak přímo ze startu počítače mi to napíše, abych najel starý systém a tam spustil upgrade z disku DVD, ale to mne ze spuštěného systému XP nepustí ke spuštění upgrade. Když zadám při startu instalovat novou kopii, tak nemám kam, protože to píše, že systém Windows nelze instalovat na jakýkoliv disk. Vybraný disk má tabulku oddílů MBR. V systémech EFI lze syst. Win. instalovat pouze na disky GPT.... A jsem tam, kde jsem byl :-(

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Upgrade PC Příloha(y)
    od Kimkong » 15 pro 2024 21:40 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1727
    od Kimkong Zobrazit poslední příspěvek
    17 pro 2024 16:53
  • Upgrade PC
    od bohnice05 » 30 srp 2024 13:34 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC