Jaký os? (Dočasně vyřešeno, čekám na sestavu :-)) Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Jaký bude nej OS?

Windows 2000?
3
18%
Windows 98?
9
53%
Windows 95?
1
6%
Jiný OS (tak jaký :-))?
4
24%

Celkem hlasů: 17

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 24 pro 2007 16:31

Myloš píše:
paul27 píše:Dle mého je lepší OS W98 než W2000. Co jsem slyšel, tak W2000 byl snad největší propadák…
Ne, největší propadák byly Windows ME.
2000 vycházejí z NT, neboli NT – 2000 – XP – Vista (NTFS, uživatelská práva k souborům…)
Naopak druhá řada Windows byla postavena na DOSu, neboli 3.x – 95 – 98 – ME
(ME se pouze tvářily jako 2000 a předstíraly, že na DOSu nestojí).

nevím kde na to chodíš na takové kraviny
Win ME byla později a s určitým vylepšením takzvaná 98 třetí vydání podívej se co to je a jak se to chová ten systém - oproti 98SE míň padal různá vylepšení v podporách hardware atd atd .
Win 2000 byl nedokojenec ze všech stran nic pořádného z milenia tam není a XPčka si z toho taky moc neodnesli (takzvaný systém navíc :lol: )
ps:Win ME se tvářili jako plnohodnotný nástupce 98SE a ne 2000 a ten DOS no najdeš ho na XPčkách? :lol:
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Reklama
Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 24 pro 2007 19:07

stejně bych doporučil tučnák - pokud by to jinak nešlo pak W2k - jsou to skoro XP

Wokna 2000 jsou dodnes nejpoužívanější ve firemní sféře - napsat že jsou na nic může leda hlupák

Myloš má v obou případech pravdu W2K vycházejí z WNT a jejich nástupcem jsou vámi opěvované WXP.Wokna98 lze instalovat z CD.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 24 pro 2007 22:17

jarod72pm píše:nevím kde na to chodíš na takové kraviny
Win ME byla později a s určitým vylepšením takzvaná 98 třetí vydání podívej se co to je a jak se to chová ten systém - oproti 98SE míň padal různá vylepšení v podporách hardware atd atd .
Win 2000 byl nedokojenec ze všech stran nic pořádného z milenia tam není a XPčka si z toho taky moc neodnesli (takzvaný systém navíc :lol: )
ps:Win ME se tvářili jako plnohodnotný nástupce 98SE a ne 2000 a ten DOS no najdeš ho na XPčkách? :lol:
Ach jo, tak jinak:
1) Wikipedia píše: Windows Me přebírají nový vzhled z Windows 2000
2) DOS najdu v XP leda jako subsystém. XP ale stojí – stejně jak 2000 na jádru NT.
Na DOSu naopak stojí vývojová řada 3.x – 95/98/ME.
Když ve 2000 nebo XP zrušíš podporu DOSu, leda nespustíš dosové programy.
Když odstřihneš od DOSu ME, zrušíš je, protože bez DOSu nefungují.
3) Nedohledal jsem výtisk časopisu (nevím už, jestli Chip, PCWorld nebo Computer; pokud byste někdo věděl, dejte mi vědět, co to bylo za číslo), ale obdobný článek jsem našel na adrese http://cappytech.blogspot.com/2007/01/n ... torie.htmlNejvětší průšvihy a omyly počítačové historie
O ME se tam píše:
Microsoft Windows Millennium Edition byl první operační systém s podporou Universal Plug and Play, tedy "zastrč a jeď". Ve skutečností byl ale s hardwarem méně kompatibilní, než jeho předchůdce Windows 98. Bylo obtížné ho korektně přeinstalovat a přeinstalovat se obvykle musel i jednou týdně (podle typu problému).
Kvůli své nestabilitě si vysloužil nelichotivé přezdívky ME jako "Microsoft Experiment" (pokus Microsoftu), "Moron Edition" (blbec edice), "Mistake Edition" (omyl edice) a "Memory Eater" (žrout paměti).
Pokud hledám, pak slovo propadák nacházím třeba i na http://blog.macich.net/1177377319-windo ... ws-me.html
Komentář pod článkem také inspirativní:
Nesrovnával bych Windows 2000 s Windows Me. Uživatelé s Windows 2000 rozhodně ani na okamžik nemohli uvažovat o přechodu na Windows Me (aneb zpátky na stromy).

4) Pokud bych kdysivá neměl problémy s hardwarem, kvůli kterým jsem nakonec sáhnul po XP, asi bych měl dodnes 2000 a byl bych spokojený (může-li s windows být někdo spokojený ;-) ).
XP ale oproti 2000 nepřinášejí příliš užitečných funkcí, které by mně byly co platné; naopak mají spoustu nasíracích udělátek, která jsem, pokud to jenom šlo, pomocí n-lite vyházel ještě před instalací. Nevím, jak jsi přišel na nedokojenost, ale vysvětli mi, jak je možné, že – jak píše Weslo – Wokna 2000 jsou dodnes nejpoužívanější ve firemní sféře; proto s ním osuhlasím i v tom, že napsat že jsou na nic může leda hlupák.

-----------
Pokud tedy na starý počítač staré windowsy, pak bych volil mezi 98-SE a 2000.

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 24 pro 2007 22:27

:lol: :lol: :lol: no koment
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 24 pro 2007 22:34

jarod72pm píše::lol: :lol: :lol: no koment

Když nemáš co říct, tak zmlkni.
Miluju pitomečky, kteří se začnou chechtat, jakmile jim dojdou argumenty. Hezké vánoce.

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 24 pro 2007 22:35

spletl sis fórum člověče tu není pctuning.
a važ slova nejsem tvůj syn.

onja
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod onja » 25 pro 2007 07:29

Anonym píše:jj díky ale 98 určitě ne! Kdyby sis přečetl vlákno tak jsme už psali že 98SE je lepší než 98... Příště malinko více čti... ale díky :shock: :bigups: :| :tellme:

:D dobře, tak win 98se, možná by bylo lepší i ME, proto, že pokud se nepletu (a že to tu píšou všichni, takže asi nepletu) tak sou to jen vylepšené 98..
jinak, jak už tu weslo psal, a myloš to jen potvrdil "wokna 2000 jsou dodnes nejpoužívanější ve firemní sféře"
no, komplům moc nerozumim, sem - tam se snažim něco málo přiučit, ale když sem měl w2k NT, tak mě během 2 měsíců "spadly" 2 počítače na modrou smrt... - ten novější se mě s jistou pomocí podařilo zachránit, a na ten starý kašlu osobně se přikláním k názoru, še w2k byl ten největší omil... a když píšu, že w2k jsou na nic, tak možná hlupák sem, ale stejně je to to poslední, co bych bral...

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 25 pro 2007 10:08

bohužel jako firemní soft už je dávno XP profi a "wokna 2000" byli ve firmách jen po dobu kdy nic jiného nebylo
jelikož jsem se najezdil po republice jako řidič do hodně firem tak jsem se v kancelářích s 2000 na vijímky nesetkal vůbec. Opět máte neověřenou informaci co napíše nějaký redaktor nějakého časopisu(mimochodem super marketingová záležitost) někdo něco vytiskne a jsou i takový co tomu věří .
PS:mimochodem od toho je i PC-HELP založen na pomoc uživatele- uživateli ale pokud bude někdo argumentovat jen články s někama a sám do toho nevidí je to potom jako házet hrách na zeď problém tu je pak v některých lidech co PC mají doma 5 roků a myslí si o sobě že jsou něco extra + našprtají tabulky pět recenzí
naučí se instalovat widle a pak si začnozu tady o sobě myslet že spolkly chytrost - viz : myloš
pak do toho zapojíme emoce a začneme si nadávat z vítězí jen ten kdo najde víc důkázů(opět nepodložených a bude stavět jen na tom že když to napíše někdo do novin tak to musí být zákonitě pravda) ale dennodeně se setkávám s článkama např computer cz a jiné. kdy naprosto neodpovídají realitě.
mimochodem myloš nauč se číst na wikipedia článek začíná:
"Windows Me (Millenium Edition) je operační systém společnosti Microsoft. Byl vydán 14. září 2000. Je víceméně vylepšením stávajících Windows 98 a je posledním systémem běžícím jako nadstavba nad MS-DOS."
a ty jsi jak časopis překroutit a reprodukovat úplně jinak !
narozdíl od tebe jsem s ME dělal a vím co je to za systém.
o tom jak funguje DOS nebo nefunguje - tak taky v podstatě nechápu co měl ten "doplněk" znamenat
přeci když je něco postaveno na DOSu jak se to může tvářit že ne když bez toho nejedou aplikace- ?že by snaha ze sebe udělat hlupáka? nikdo to tu jednak nesežral a jednak nechápe o co GO.
tohle forum je vijímečné tím že se tu dělí lidi o své dojmy a více o své skušenosti s PC než o tom kdo první najde v časáku řešení podle ujetého redaktora který z toho udělá oficialitu + i recenze jsou někdy jinačí než naše realita doma protože ve všem nejsou stejné podmínky!
a už konečně vy"rádobyradílkové" přestantě lidi napadat skrz hádky a kdo má větší IQ a začněte se tu chovat pro lidi (jinak jste tu zbytečně).
to myloš jak bude čas dojedu ti prezentovat několik OS ať poznáš o čem píšeš.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 25 pro 2007 12:59

Přiznávám, stran Windows ME jsem přestřelil v tom, že jsem o nich psal bez vlastních zkušeností.
A taky gratuluju těm, kteří s nima měli dobré zkušenosti, jako gratuluju k jakýmkoli dobrým zkušenostem, těch nikdy není dost.
Vzal jsem za bernou minci recenze, které jsem na ně četl, jakož v masovém měřítku jepičí život procentuálního zastoupení Windows ME (mmch by mě zajímalo, jestli s nima nakonec Ltb udělal dobrou zkušenost).

jarod72pm píše:…problém tu je pak v některých lidech co PC mají doma 5 roků a myslí si o sobě že jsou něco extra + našprtají tabulky pět recenzí
naučí se instalovat widle a pak si začnozu tady o sobě myslet že spolkly chytrost - viz : myloš
pak do toho zapojíme emoce a začneme si nadávat …
Hej, tohle je sprosté. S PC pracuju od roku 91 (vážně pak a se svým někdy od roku 93 nebo 4). Ne 5 let.
Ano, podlehnu občas emocím, tu a tam použiju silnější výraz, ale nedehonestuji své odpůrce domnělými kydy o jejich osobách. Nesnažím se toho, s kým se o něco přu, pošpinit vylhanostmi, abych snížil jeho důvěryhodnost.
Kdybych se choval podobně, už dávno bych ti vmetl do tváře češtinu: „myslet že spolkly chytrost - viz : myloš“ nejsem ženského pohlaví. Nemusel bych tě ani chytat na tom, co jsem si o tobě vymyslel (ale bylo by to podobně nefér; takhle se prostě neargumentuje).

jarod72pm píše:…o tom jak funguje DOS nebo nefunguje - tak taky v podstatě nechápu co měl ten "doplněk" znamenat
přeci když je něco postaveno na DOSu jak se to může tvářit že ne když bez toho nejedou aplikace- ?že by snaha ze sebe udělat hlupáka? nikdo to tu jednak nesežral a jednak nechápe o co GO.
Tak tady přesně nerozumím, co máš na mysli oním doplňkem, který „nikdo nesežral a nikdo nechápe“ – zase nepodložené kydy, tentokrát o mínění ostatních. Nemluv za ně; jestliže nechápou, mohou to napsat sami.
Win ME stojí na DOSu, ale režim DOS je zablokovaný, nedostaneš se do něj (možná nějakým nestandardním způsoběm, ale ME tě do něj nepustí); je na tom něco nepochopitelného?
Win 2000 nestojí na DOSu, nýbrž na jádru NT. Je na tom něco nepochopitelného?

-----------

Konečně pak, abychom vybředli z hádek – pár slov na adresu Anonyma, neboli k dotazu:
Jak už jsem uvedl, osobně odporučuju buď 2000 nebo 98SE, ale nakonec se stejně musíš rozhodnout sám, který systém na tom počítači nebude padat a naopak bude splňovat většinu požadavků, takže klidně vyzkoučej i ty ME, pokud se ti bude chtít.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 25 pro 2007 13:03

Tak MS Windows ME se doporučuji taky vyhnout, sice jsou to vylepšený Win 98 (SE), ale taky pěkně podělaný :lol: Nebrat! :lol:

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 25 pro 2007 13:13

X píše:Tak MS Windows ME … pěkně podělaný :lol: Nebrat! :lol:
No to sis teda naběhl! Jsem zvědavý, jak dlouho bude jarod72pmovi trvat, než tě taky setře ;-)

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 25 pro 2007 19:24

Wokna ME jsou defakto to samé jako W98SE akorát je tam navíc obnovení systému,vzhled z W2K a podpora Plug and Play HW
V té době co Wokna ME byli horká novinka jsem s nima pracoval a můžu říct že neznám nikoho kdo by s nimi byl v té době spokojený.
Anonym:prostě pokud máš tu možnost dej tam W2K+SP4

jarod72pm:To že si jezdil jako řidič po celé republice je sice hezké ale nevypovídá to o ničem nic.To že Wokna98/ME nedáš do domény a na uživatelské práva můžeš zapomenout od volantu nezjistíš.Pokud si myslíš že to (evidentně amatérské) IT je to mají všichni tak fajn, mysli si to.Akorát nechápu jak můžeš mít tu drzost nám tady tvrdit že o tom nic nevíme a nikdy jsme to nezkusili.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”