zdravím,
obracím se na kolegium se žádostí o řešení následujícího problému:
mám na pracovním notebooku win vista business, které v posledním cca týdnu získaly neblahý zvyk, cca okolo 11-té hodiny přestane komunikovat síťové připojení. Ale prazvláštním způsobem. Základním problémem je, že nejdou načítat stránky v prohlížeči, nedostanu se do síťových složek na serveru, apod. Jediné, co pomůže je restart.
Zajímavé ovšem je, že běží-li v té době stahování, tak bez problémů pokračuje, skype se neodpojí, mám-li již otevřené síťové složky, můžu se mezi nimi libovolně pohybovat a ikona sítě v oznamovací oblasti hlásí, že jsem připojen! Zkusím-li ping na seznam nebo na naší bránu, tak skončím s hláškou o "vypršení času" ve všech pokusech.
Noťas je k síti připojený přes port replikátor, stejně jako klávesnice a myš. Zkusím-li při výpadku připojit síť kabelem přímo, nechytne se. Vzhledem k tomu replikátoru si nejsem jist, jestli něco zmůžu reinstalem ovladačů síťovky a zatím jsem to nezkoušel. V nastavení sítě mám povoleno "Zjištění sítě" a "Sdílení chráněné heslem". Nic víc.
Notebook je letitý Dell Vostro 1500.
Díky za tipy
hačuč
Samovolné odpojování sítě na win Vista
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Samovolné odpojování sítě na win Vista
Co zkusit refresh IP adresy? Bud odpoj a za chvili pripoj kabel nebo v prik. radku dej ipconfig /release a ipconfig /renew
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Díky za reakci, zkusím to, až to dneska zase spadne, ale nedělám si velké naděje, odpojování a připojování kabelu bylo první, co jsem zkoušel, zkusím to přes ipconfig a dám vědět.
Dík
--- Doplnění předchozího příspěvku (Čtv Čer 06, 2013 8:53 am) ---
Dobré ráno Die,
přikládám screenshot z použití příkazového řádku, dneska si problémek přivstal. Jak jsem bohužel předpokládal, nepomohlo to, ale jestli to správně chápu dojde k odpojení i BT a wifiny. Obě zařízení mám konstantně zapnutá, nejdou totiž vypnout...
Opět pomohl jenom restart. Je zajímavé, že k tomu dochází vždy přibližně v této době. Noťas zpravidla nevypínám, jenom uspávám, podle toho, kolik mám rozdělaných věcí a taky proto, že start trvá dost dlouho, cca 10 minut, ale s tím jsem se v této konfiguraci (starý noťas+visty+avg) již smířil. Ale podle mých zjištění nehraje roli zda byl noťas vypnutý nebo ne.
díky za tip
Hačuč
Dík
--- Doplnění předchozího příspěvku (Čtv Čer 06, 2013 8:53 am) ---
Dobré ráno Die,
přikládám screenshot z použití příkazového řádku, dneska si problémek přivstal. Jak jsem bohužel předpokládal, nepomohlo to, ale jestli to správně chápu dojde k odpojení i BT a wifiny. Obě zařízení mám konstantně zapnutá, nejdou totiž vypnout...
Opět pomohl jenom restart. Je zajímavé, že k tomu dochází vždy přibližně v této době. Noťas zpravidla nevypínám, jenom uspávám, podle toho, kolik mám rozdělaných věcí a taky proto, že start trvá dost dlouho, cca 10 minut, ale s tím jsem se v této konfiguraci (starý noťas+visty+avg) již smířil. Ale podle mých zjištění nehraje roli zda byl noťas vypnutý nebo ne.
díky za tip
Hačuč
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Podle toho vypisu v dobe zadani prikazu nebyl kabel pripojen.
Tri veci muzes zkusit zadarmo - jiny kabel, zakazat a pak povolit sitovku a zmenit jeji ovladac ci jeho parametry (zejmena rychlost).
Tri veci muzes zkusit zadarmo - jiny kabel, zakazat a pak povolit sitovku a zmenit jeji ovladac ci jeho parametry (zejmena rychlost).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Zkusím tedy při příštím výpadku zakázat a povolit síťovku a ještě vypnout firewall v AVG. Pak přeinstaluju ovladače. Je zajímavé, že síť je připojena přes USB z port replikátoru stejně jako klávesnice a myš. S těmi žádný problém není i když "vypadne" síť.
Tak problém se nyní už neobjevuje, ačkoli si nejsem jist, zda na tom mám nějakou zásluhu či nikoli. Nejsem si vědom nějaké aktualizace, která by proběhla a poslední výpadek jsem řešil restartem (pravda, zkusil jsem při tom příkaz ipconfig). Tak ještě počkám 2 dny a pak to tu asi zavřu.
Zatím díky za pomoc
Hačuč
Zatím díky za pomoc
Hačuč
Dobré ráno,
má radost byla předčasná... Včera se to projevilo jen se zpožděním a těsně před koncem práce. Zkusil jsem tedy zakázat síťovku, ale počítač zamrzl a musel jsem restartovat. Nějaký nápad, co by za takovouto anomálií mohlo být? Pomineme-li skvrny na slunci, průchod přes galaktický střed a podobně?
Dík Hačuč
má radost byla předčasná... Včera se to projevilo jen se zpožděním a těsně před koncem práce. Zkusil jsem tedy zakázat síťovku, ale počítač zamrzl a musel jsem restartovat. Nějaký nápad, co by za takovouto anomálií mohlo být? Pomineme-li skvrny na slunci, průchod přes galaktický střed a podobně?
Dík Hačuč
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 4706
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
19 lis 2024 07:58
-
- 19
- 17864
-
od RIKI22
06 kvě 2025 22:44
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4740
-
od petr22
27 pro 2024 12:29
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”