Zdravím, zasvětím vás jak nejlíp umím. Prostudoval jsem internet, při instalaci w7 do HP Pavilion g6 se mi zobrazuje šedě "Formátovat", pod tím je vykřičník s větou "Systém Windows nelze nainst..." a po otevření toto: Systém Windows nelze nainstalovat na tento disk. Je možné, že hardware tohoto počítače nepodporuje spuštění na tomto disku. Zkontrolujte, zda je v nabídce systému BIOS povolen řadič disku.
Prostudoval jsem inet a dozvěděl jsem se pouze že pomocí instalátoru Možnosti jednotky (upřestnit) lze z disku smazat všechny oddíly a naformátovat jej na systém NTFS. ALE! Žádné možnosti jednotky, či něco tomu podobného jsem nenašel. Krom aktualizace a načtení ovladače nemůžu dělat v této fázi inst. nic.
Instalace vidí HDD jako "Nepřidělené místo na disku 0", celkovou velikost udává 0.0MB a v Typ (asi ntfs?) nemá napsané nic.
Prosím pomoc a děkuji za každou radu.
//Pardon, možnosti jednotky (upřestnit) to jsem už dal, pořád ale nevím jak dál.
Nejde formátovat HDD při instalaci W7 Vyřešeno
Nejde formátovat HDD při instalaci W7
AMD Phenom II X3 Triple-Core N830 2,1 GHz 1,5 MB L2 Cache, 4 GB DDR3 1066 MHz, ATI Mobility Radeon HD5730 1GB, 15,6" TFT LCD s LED 1366 x 768 (HD), 500 GB 7200 RPM, Microsoft Windows 7 Home Premium 64bit
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nejde formátovat HDD při instalaci W7
Diskje původní s nainstalovaným Win7? Instaluječ z CD/DVD mechaniky či z flashky? Boot máš nastaven jako první na CD?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Na disku byl w7, instaluju z DVD, boot nemám nastavený na cd, v biosu jsem nic nenašel, po restartu pc jsem přes klávesu F9 spustil boot option menu a tam spustil cd. // ano je původní
AMD Phenom II X3 Triple-Core N830 2,1 GHz 1,5 MB L2 Cache, 4 GB DDR3 1066 MHz, ATI Mobility Radeon HD5730 1GB, 15,6" TFT LCD s LED 1366 x 768 (HD), 500 GB 7200 RPM, Microsoft Windows 7 Home Premium 64bit
Zkus https://www.youtube.com/watch?v=DQf9YqbD8WI
Pokud to neni tvuj problem, ktery se ti objevuje a pokud se ti jedna jenom o zformatovani disku tak...
Zkus nabootovat live distribuci linuxu nebo gparted samotny pres usb/dvd a zformatovat disk na nem.
Pokud to neni tvuj problem, ktery se ti objevuje a pokud se ti jedna jenom o zformatovani disku tak...
Zkus nabootovat live distribuci linuxu nebo gparted samotny pres usb/dvd a zformatovat disk na nem.
i5 3350-P GTX 660 2GB 8GB DDR3 MSI B75A-G43
Toshiba satellite pro c50 i3,8GB RAM,120GB SSD
Xioami Redmi 1S
Xioami Redmi 1S
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Naběhne PC skutečně z CD/DVD, nebo se nejprve spustí win7 na disku?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
OlikCZ píše:Zkus https://www.youtube.com/watch?v=DQf9YqbD8WI..
Tohle není ten případ, disk rozdělit nemůžu, píše mi to 0mb.
Pic problém je právě ten nainstalovaný windows, nespustí se, píše HDD error. Doufal jsem že to bude snadné.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jak se chová PC pokud spustíš původní Windows? Napíše to nějakou chybovou zprávu? Disk může být kaput, možná jeho elektronika. Můžeš se na něj podívat nějakým externím programem vypáleným na CD - třeba geperted, nebo HirensBoot?
Leda bych něco nahrál do USB flash, jestli jde využít stejně. CD žádné nemám. Řekněte co bych měl udělat?
-
- Pohlaví:
Klikni na ten odkaz kde asi bude popsána příčina závady.
Stahni si hiren-s-boot-cd
1) Vypal ho jako obraz disku(disk image) na CD/DVD
- ashampoo burning studio
2) Vytvor bootovaci flash disk
- stahni si rufus
- otevri rufus
- postupuj podle pokynu
I.) vyber flash disk
II.) zaskrtni quick format
III.) vyber .iso hirens boot
IV.) Start
Ted mas vytvorene bootovatelne medium. Jeste je potreba.
1) Jdi do BIOSu. V sekci BOOT nastav prvni prioritu na CD/DVD ROM nebo na Flash disk, podle toho pro co ses rozhodl. Uloz, Restartuj. Po dokonceni dej zpet na prvni misto svuj HDD.
2) Spusti se Hirens boot. Vyber MiniXP
-
3) Najed do programu HD Tune. Udelej screenshot klavesa PrtScr (-> infranview -> ctrl+v) nebo vyfot tabulku v sekci Health a posli to sem. Musi byt vse zobrazeno. Ujistime se zda disk je bez zavad.
4) Stiskni Win+R napis tam diskmgmt.msc
5) Nabehne ti spravce disku
6) Vyber oddil na ktery chces provest instalaci Windows a dej Format na NTFS.
Pred formatem se ujisti zda nechces nejake soubory zalohovat !!!
Jeste pred tim bych asi zkusil toto, zkusit rozjet ten Windows, ktery jak pises na tom HDD je. Pomohlo mi jednou toto.
1) Vypal ho jako obraz disku(disk image) na CD/DVD
- ashampoo burning studio
2) Vytvor bootovaci flash disk
- stahni si rufus
- otevri rufus
- postupuj podle pokynu
I.) vyber flash disk
II.) zaskrtni quick format
III.) vyber .iso hirens boot
IV.) Start
Ted mas vytvorene bootovatelne medium. Jeste je potreba.
1) Jdi do BIOSu. V sekci BOOT nastav prvni prioritu na CD/DVD ROM nebo na Flash disk, podle toho pro co ses rozhodl. Uloz, Restartuj. Po dokonceni dej zpet na prvni misto svuj HDD.
2) Spusti se Hirens boot. Vyber MiniXP
-
3) Najed do programu HD Tune. Udelej screenshot klavesa PrtScr (-> infranview -> ctrl+v) nebo vyfot tabulku v sekci Health a posli to sem. Musi byt vse zobrazeno. Ujistime se zda disk je bez zavad.
4) Stiskni Win+R napis tam diskmgmt.msc
5) Nabehne ti spravce disku
6) Vyber oddil na ktery chces provest instalaci Windows a dej Format na NTFS.
Pred formatem se ujisti zda nechces nejake soubory zalohovat !!!
Jeste pred tim bych asi zkusil toto, zkusit rozjet ten Windows, ktery jak pises na tom HDD je. Pomohlo mi jednou toto.
i5 3350-P GTX 660 2GB 8GB DDR3 MSI B75A-G43
Xioami Redmi 1S
Xioami Redmi 1S
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nejde formátovat HDD při instalaci W7 Vyřešeno
Blue Spirit píše:Klikni na ten odkaz kde asi bude popsána příčina závady.
Na to neklikne, je to v BIOSu

OlikCZ: pekny sloh, ale cetl jsi prvni radku na te obrazovce?
Chybu disku si pak muze potvrdit i v te nabizene diagnostice (F2).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 7323
-
od kellne
Zobrazit poslední příspěvek
02 kvě 2025 20:59
-
-
DELL LATIUDE E7440 Problem s instalací WIN 11
od Ketty02 » 05 črc 2024 17:24 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 2397
-
od petr22
05 črc 2024 18:52
-
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3868
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”