Notifikace se nachází již v pravém dolním rohu za hodinami. Již hodiny nejsou první. Ale notifikace má ještě přídavnou věcičku. Každá notifikace co se objeví to znamená, nějaký problém s něčím nebo že počítač něco vyžaduje není již jen varování že tam něco je. Ale už tam je dole v bublince kolik varování tam máte. máte tam třeba 3 varování. A objeví se vám tam hned 3 Varování. Takže tohle byla přidána novinka.
Podíváme se na další novinku a tou je tlačítko START.
Tlačítko start když otevřeme ve staré verzi najdeme na něj Průzkumník souborů. Nastavení ATP. Ale v nové verzi Windows 10 Anniversary tomu tak není. Z obrázku si můžeme povšimnout že již Všechny Aplikace se sami veškeré otevřou při otevření tlačítka START. Také již jsou v menším provedení uděláno jako například. účet, nastavení, a Průzkumník Souborů. Ale pozor na hoře si povšimneme 3 čáry. Když na ně klikneme otevře se nám nabídka přesná, tu kterou jsme měli ve windows 10 !.
A také jsem si nemohla povšimnout jedné věci. Když kliknete pravým dolů na lištu už se vám nezobrazí ikonka s nastavením ! . Ale najedete přímo do nastavení Windows kde si můžete svou lištu přizpůsobit dle vašich představ.
Také jsem si nemohla povšimnout upgradu na hodinách. Když je otevřete se vám rozbalí nabídka. Hodiny budete mít přes pravý roh ve velkém rozlišení. Což se mi moc nelíbí ale možná někomu ano. Ale je tam i ta možnost že si skryjete nastavení agendy a tím se vám vrátí do původního stavu. Takže za mně tohle je dobrý i špatný.
Také jsem ještě přišla na jednu úžasnou věc co přidali. Když si svůj telefon připojíte k PC. Veškeré notifikace z Androidu se vám ukážou ve Windows 10. Což je za mně velký + . Telefon mám více méně pořád potichu . A přijde mi na počítač Notifikace že právě někdo zvonil na můj mobilní telefon. Což je od nich velké plus.
Také zmiňované nastavení účtů. V tomto případě se jen změnili složky. Například u Klasické OS 10 Jste měli jen pouze záložku Přístup do práce. Při nové verzi máte Přístup do práce, a do školy. Také v tomto nastavené proběhlo pár změn. A to je taky že vidíte konečně ikony. Ke každé záložce je přidána vlastní ikonka. Viz příloha.
Také se změnila složka Systém. A trošku je změněna. Dodám. Pouze tam přibyli opět ikonky. A přejmenovaný různé záložky. Nějaká velká změna v tomto kroku teda není.
V záložce nastavení si můžete jen povšimnout. že hledání je přesunuto do levého horního rohu. A také tam přibylo i ozubené kolečko s názvem domů. Tímto se dostanete zpět do hlavní nabídky. Což u starých verzí Windows 10 toto neobsahovala. A opět byli dodány obrázky ke každé záložce.
Tak dostala jsem se do záložky síť a internet. V tomto proběhla docela obrovská změna. Najdeme zde pár novinek. Jako je například když jsem připojená na kabelu ukazuje se obří kabel s připojením. což na starší verzi najdete jen Wi-Fi. A stav tam vůbec není. taky jsem si nemohla povšimnout mobilního hotspotu . Vím že tohle využívá normálně Mobil. Ale aby to bylo ve windows ? Docela mi de hlava z téhle věci vedle. Jinak opět přidány ikonky k různým záložkám.
Dostala jsem se do nastavené soukromí. V soukromí se toho moc tedy nezměnilo. Až na to že si můžete vypnout a nebo zapnout oznámení. Což již v předešlé Windows 10 vůbec nešlo. Opět to samé přidány ikony k záložkám.
také co jsem si všimla u updatu. Již nevidíte přímý čas jak se ukazoval. Musíte kliknout na dobu aktivního používání. A zvolte si čas. A také byla možnost se zapojit do windows insider. což uvidíte jako mezi prvními nový OS co má v budoucnu microsoft vytvořit. Podotýkám ještě že když se dokončí aktualizace a počítač necháte samovolně běžet bez známek aktivity počítač se sám resetuje a aktualizuje ! .
Našla jsem ještě další věc při instalování aplikace. A to je řízení uživatelských účtů. Vždy vás aplikace požádá o vyšší oprávnění a najedete do pole kde musíte povolit aplikaci práva. A v tom případě se to opět taky změnilo a je tam něco jiného. Můžete sami vidět v obrázku. Omlouvám se za kvalitu nešlo to vyfotit ve windows jak přes Bandicam a různé prográmky. Takže jsem to vyfotila telefonem.
Také jsem začínala kopat v různých nastavení. A našla jsem totálně divnou věc. A tím je infračervený přenos

Ještě jsem se koukla že oznámení můžete měnit. Takže cokoliv v něm můžete poupravit.
Doufám že jsem všechno nějak řekla o novinkách z Windowsu. A uvidím jestli něco dalšího najdu tak přidám do příspěvku