Z XP zpátky na 98

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

impeek
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Z XP zpátky na 98

Příspěvekod impeek » 07 bře 2008 18:30

Zdravim všechy, kdo se rozhodne poradit :)

Takze celej můj problém spočívá v tom, že si děda pořídil počítač ( hrozne slabej ) no a byli na nem nainstalovany win XP. Kdyz si chtel ale pustit jakoukoliv hudbu (jak z cd, i z HDD) tak se hrozne kousala. Proste jakoby to systém vůbec nestíhal. Rozhodl jsem se tedy, že mu tam hodim zpátky win 98. Kdyz jsem ale nabootoval z diskety win XP, neslo z ni spustit CD s win 98.
Takze fakt nevim, jak docilit toho, abych zacal instalovat win 98. Jako da se to taky vyresit tak, ze jeho HDD hodim do vyho kompu a sformatuju ho... Pak by to melo jit bez problemu, ale nevite o snazsi ceste?

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 07 bře 2008 19:01

Jestli máš spouštěcí disketu Win98 (případně si ji stáhni z netu), tak pomocí Fdisku (na této disketě) odstranit dosavadní oddíl/y na disku, vytvořit nové a naformátovat na FAT32 a pak instalovat Win98.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

James_Radlle
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod James_Radlle » 07 bře 2008 19:21

Já bych se zamyslel co může být špatně že pc šlape pomalu...nebo pokuď je to skutečně něco slabého, nenapsal jsi co je to za pc.

Jinak 98 bych už ani neinstaloval, když by ti vyhovovaly W 2000 tak bych zkusil ty, ale třeba to s těma XP rozběháš;-)
Počítač: ANO! :bottle:

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 07 bře 2008 19:49

No já bych šel jednoznačně do win2k a jestli se budou kousat (pochybuju),tak potom až do win 98SE (ber second edition , firt edition neeee! Se má totiž podporu pro usb atd. ,ale musíš tam doinst. ovladače).
No ,jestli je v tom pc cd-romka tak v klidu odzkoušet. (nejhorší je stkat do ntb s disketovkou win 98 zabalené v raru )
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 07 bře 2008 21:30

Dej tam Windows ME pokud můžeš...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

impeek
nováček
Stav:

:(

Příspěvekod impeek » 08 bře 2008 13:34

No ja sem tam chtel hodit win98 se... protože nemám 2000 nikde na CD.... Jinak kdybyste vedeli, kde stahnout funkci win 2000 prosim poslete link treba na mail : impeek@seznam.cz
Skousel sem tam hodit a nabootovat z CD win XP, ale nejak to pres to de jenom opravit, nebo nainstalovat... Format pres nej nejde a ze spousteci diskety win 98 (stazeny z netu) to nenabootuje... nabootuje jen z diskety win XP, ale pres tu nejde prikaz format c: . Takze fakt nevm... asi mi zbejva ten HDD hodit do jinyho kompu...

Mrmla
nováček
Stav:

Příspěvekod Mrmla » 08 bře 2008 14:39

Jo,jo takhle jsem si taky naběhl.Předpokládám že jsi zformátoval disk na NTFS formát.Jestli jo tak s disketou s Win 98 neuspěješ.Zformátování zpět na FAT se mi podařilo až když jsem vyndal disk a dal ho do mýho PC s WinXp.

Moriss
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Moriss » 08 bře 2008 14:46

Jak uz tu padlo. D Win98 bych rozhodne nesel. Pokud na tom jely wokna 98, pojedou i 2000. A 2000 je nepomerne lepsi a stabilnejsi system.
Ale napsat sem konfiguraci by rozhodne nebylo na skodu :)
...and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you. Jules,Pulp Fiction

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”