XP a nastavení BIOSU

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

S.tilgar
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

XP a nastavení BIOSU

Příspěvekod S.tilgar » 10 srp 2010 01:41

Zdravím,
měl jsem nainstalovaný Visty a v BIOSU jsem měl nastavený: On Chip SATA Type- IDE->AHCI a VGA Mode Select-PowerXpress Mode.
Při přecházení na XP jsem změnil SATA TYPE na NATIVE IDE, protože jinak mi instalačka XP házela Modrou smrt. Instalace proběhla úspěšně a nainstaloval jsem ovladače. Po instalaci ATI ovladačů jsem musel změnit i VGA Mode na dGPU. Systém šlape, ale zdá se mi že je všechno pomalý, jakoby něco chybělo nebo tak. Zajímalo by mě co jsem vlastně v tom BIOSU změnil a jestli se to dá něak spravit, protože když dám SATA Type a VGA Mode do původu tak XP prostě nezobrazí plochu a zůstává černá obrazovka. Mám ASUS X5DAB a grafickou kartu ATI HD 4570. Díky za odpověď a omlouvám se za krkolovné vyjádření.

Reklama
skunkicz
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: XP a nastavení BIOSU

Příspěvekod skunkicz » 10 srp 2010 08:25

co se týče IDE/AHCI

- tím, že tma máš nahozenou emulaci přes IDE nic neskazíš - při této emulaci je rychlost stejná, ALE NCQ ti nepojede a zároveň efektivita uspořádání dat není taková jako při AHCI, což může vést k fragmentaci dat

co se týče VGA módu

- když přehodíš zpět na Pexpress tak nenabootuješ? pokud ne tak skus při bootu win mačkat F8 a nalézt v nabídce něco jako ZAPNOUT VGA MODE
Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991

NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 10 srp 2010 09:47

Volba native IDE umožňuje instalaci winXP na SATA disk bez instalace ovladačů pro SATA - musely by být na disketě a při instalaci stisknout F6, pak by je systém nahrál. Volba dGPU podle mě představuje dedikovanou grafiku, čili tu, která je tam vložená, jinak by to jelo zřejmě na integrovanou grafiku. Proto nic nevidíš, když to změníš.
Co se týče pomalosti - stáhni si process explorer http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... 96653.aspx a zkontroluj, jaké máš vytížení procesoru, či který proces si nárokuje nejvíce systémových prostředků. V případě podezření na nějakou havěť popros o kontrolu logu z HijackThis.

S.tilgar
nováček
Stav:

Příspěvekod S.tilgar » 10 srp 2010 10:56

Zdravím,
procesor je vytíženej na průměrnně 5% takže nic, i když je pravda, že ta pomalost souvisí s jednou hrou, ale překvapuje mě, že mi jede tak pomalu, normálně jsem ji hrál na bráchovím, horším notebooku a jela líp s lepším FPS. Děkuju za objasnění s tím BIOSEM, bál jsem se, že jsem něco u XPček zkazil. :smile:

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 10 srp 2010 11:00

Co se týče fps, tak to závisí na více okolnostech a lze to upravit nasatvení grafických možností hry (detaily, stínování, rozlišení atd.)

S.tilgar
nováček
Stav:

Příspěvekod S.tilgar » 10 srp 2010 11:05

No právě, že mám stahnutý detaily na low a všechno ostatní jsem vypnul (stíny apod.) zkusím přeinstalovat hru, ale moc šancí tomu nedávám.

S.tilgar
nováček
Stav:

Příspěvekod S.tilgar » 10 srp 2010 12:59

No jak jsem si myslel nepomohlo... :-(

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 10 srp 2010 13:01

A co to je za hru?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

S.tilgar
nováček
Stav:

Příspěvekod S.tilgar » 10 srp 2010 13:11

World of Tanks Beta

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”