Jaký pak mobil?:) Vyřešeno

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Kotik
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jaký pak mobil?:)

Příspěvekod Kotik » 08 pro 2016 12:11

Martab: Rozhodně nejsem typ, který se vychvaluje tím, že všude ukazuje a chvástá se, že má jabko...mám ho kvůli funkčnosti, ne abych jím machroval...Kupoval jsem ho po asi 7 letech Androidu (teď zpětně už můžu říct trápení :D Když člověk sedne do Audiny, těžko se pak vrací k Fábii, nadsázka ;) ). Jen na okraj :-)

Máš pravdu, že P8 Lite vs 6S je nesrovnatelné. Pokud bychom se ale drželi tématu, S7 vs iPhone 7, srovnání systému je na místě, zde je Apple podle mě víc než na zváženou, co se týče funkční stránky vzhledem k ceně.

Z "levnějších" telefonů tu je ještě iPhone SE, je sice cenovkou pořád o dost výše, ale spousta lidí si kupuje telefon kolem 9k, což už není tak daleko od SE, a za ten systém to podle mě stojí. Viděl jsem běžet nejnovější iOS běžet na staré 5S a rozdíl oproti mé 6S nebyl prakticky žádný. Tím jsme se dostali i k HW a optimalizaci. Jak je vidět, tak i na starém HW běží systém prakticky stejně jako na novém HW, alespoň co se týče běžných činností - internet, messenger atd.

Logika ovládání je opravdu hodně jiná, i jsem to někde určitě psal... já osobně jsem měl přechod z Androidu na iOS docela tvrdý, ze začátku něco najít byl docela kumšt :lol: Teď jsem si ale tu jinou logiku zvykl a jsem za ní víc než rád :-) Ovládání je fakt super. Jak ale říkáš, někomu to sednou nemusí.

Za mě pro Apple funkčnost systému, jednoduchost/userfriendly ovladatelnost (nutno si zvyknout), dobře udělaný systém zálohy, v případě většího crashe si člověk dá doma sám vše do kupy, bez ztráty dat, a hlavně podpora. Málokterý výrobce vydává aktualizace i na staré kousky, většinou to skončí jednou aktualizací.

Každý by si měl stanovit, co od telefonu očekává a zkoušet a zkoušet. Tím bych to zakončil :-)
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

Reklama
Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:

Příspěvekod Michael850 » 08 pro 2016 12:23

Osobně jsem měl taky Ťamťung a myslel jsem, že ho asi vyhodím z okna - ten telefon byl LowEnd, jak se patří, měl málo RAM a navíc Touchwiz. Očividně vůbec nestačila, protože jsem psal SMS a po chvilce mi zpod pracek zmizla klávesnice - spadla a musel jsem holt pár minut čekat, než se načte zpátky :-). Zlo nejvyššího kalibru. Ale neříkám, že nemá v nabídce i lepší modely ve stejné ceně.
A toto kdybych srovnával s IP7, tak taky prohlásím, že je Android naprosto nepoužitelný systém a doporučuji iOS. Ale stačí se podívat na něco jiného a může to být úplně o něčem jiném.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

Dreatha62
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Dreatha62 » 08 pro 2016 12:32

U androidu jsou nejplynulejší asi třeba Xiaomi, ale tam musíte počítat, že vás číňani sledujou :D pak tu máme třeba Huawei, což bude podle mě něco podobnýho.. Dobrý zkušenosti maj lidi se Sony, ty jsou celkem dobře optimalizovaný podle všeho.

Jinak já si vybral IP SE z důvodu malé úhlopříčky, teď jsou všechny mobily 5" a výš..

Petr Hnátek
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Petr Hnátek » 08 pro 2016 16:12

Měl jsem Samsung Galaxy S duos, to byla hrůza, sekal se.
Pak jsem měl Xiaomi Redmi Note 2, ten byl už o něco lepší, začal se sekat asi až po roce.
Poté jsem přešel na Huawei P8 Lite, který šlapal dobře, akorát všechny aplikace, které jsem používal (facebook, mail, messenger) se při otvírání trochu déle načítali a kontakty v messengeru se někdy vůbec nenačetli.
Nyní mám iPhone 6S a jede mi vše plynule, zvykl jsem asi ihned a to jsem měl produkt od Apple poprvé v ruce.

Takže za mě, ber iPhone :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • mobil
    od vlkosek » 19 srp 2024 13:24 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    2514
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    19 srp 2024 13:38
  • Jaké ochranné sklo na mobil?
    od atari » 19 led 2025 18:18 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    0
    1988
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    19 led 2025 18:18
  • Vzdálený přístup z mobilu na mobil
    od czTANIScz » 30 čer 2024 14:32 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    4
    4152
    od czTANIScz Zobrazit poslední příspěvek
    11 črc 2024 21:11

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”