Zdravím,
koupil sem si nový PC (Intel Core i5-4460, ASUS DUAL GTX1060 3G, MSI z97 Gaming 3, Corsair 16GB CL9 Black Vengeance, Corsair CX500, WD Blue 1TB HDD) a po složení nastal problém, počítač nechce bootovat. V biosu se mi HDD normálně zobrazoval, tak sem z DVD chtěl nainstalovat Windows 10. Po pár minutách mi vyskočila chyba, která říkala, že byla mechanika odpojena a to sem s ní ani nepohnul, tak sem zkusil vyměnit sata kabel a konektor, vyměnit DVD za Win7 ovšem bez výsledku. Nakonec se mi podařilo nainstalovat Win7 z flashky, ale vždycky když počítač zapnu, tak se dostanu na tu obrazovku kde můžu zmáčknout del abych se dostal do BIOSu když tak neudělám obrazovka zčerná a počítač se restartuje. To se děje dokud nestisknu Del nebo F11, kterým volím z čeho se má bootovat (když vyberu disk PC se restartuje). Všechny komponenty jsou nové a byly vytaženy z krabic a antistatických obalů až těsně před instalací do casy.
Čím teda může být že mi PC nechce bootovat?
Nový PC Nebootuje
Re: Nový PC Nebootuje
DVD mechanika je nová?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli dobře rozumím tomu co píšeš, tak jsi vytvořil bootovaci flasku s Win 7 a spustil instalaci. Instalace proběhla standardně, t.j., vytvoření oddílu, formátování, instalace s několika restarty až po ukončení instalace s náběhem systému. Je to tak?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
V podobnem pripade u win 7 mi pomohl fixmbr a fixboot. Delalo mi to na mem lenovu ideacenter. Tady je navod neni muj ale pisatel nebyl podepsan tak snad se neurazi ze jej budu citovat:
Nejdřív nainstaluješ win7 tak jako vždy,až se začíná notebook stále restartovat tak nabootuješ opět instalačku WIN7. Při vyplnění jazyka dáš Další-> vyskočí ti nové okno, kde dole je Opravit tento počítač klikneš na to, bude se hledat a vyskočí okno kde dáš Ne.Zůstane okno a dole je možnost Obnovte počítač pomocí dříve....zaškrtneš a dáš Další,potom Storno a znovu Storno,vyskočí okno kde budeš mít úplně dole příkazový řádek, který spustíš.
Pokud budeš mít vyplněno(x:/windows/system32) tak za to dopíšeš jen bootrec /fixmbr potvrdíš ENTER,objeví se informace o správném dokončení pod tím budeš mít zase
x:/windows/system32 za který dopníš bootrec /fixboot a potvrdíš ENTER. Okno zavřeš a ukončíš instalaci.Počítač se normálně rozjede.
Pokud by jsi neměl v příkazovým řádku napsáno x:/windows/system32 ale x:/sources tak nezoufej. Za x:/sources doplníš D: potvrdíš ENTER.Potom doplníš cd windows potvrdíš ENTER.
Dále doplníš cd system32 zase ENTER.
Vyjede ti už D:/windows/system32 za který už doplníš ty příkazy bootrec /fixmbr a bootrec /fixboot jak jsem psal před tím.
U win 10 mi to slapalo bez problemu ale ty ti nesli ani nainstalovat coz je zvlastni. Popripade si vytvor instalacni flash i z win 10. K tomu ucelu ja pouzivam aplikaci rufus a stahnuty image ze stranek microsoftu, vzhledem k tomu ze ta microsoftacka apka mi nechtela najit flashky.
Nejdřív nainstaluješ win7 tak jako vždy,až se začíná notebook stále restartovat tak nabootuješ opět instalačku WIN7. Při vyplnění jazyka dáš Další-> vyskočí ti nové okno, kde dole je Opravit tento počítač klikneš na to, bude se hledat a vyskočí okno kde dáš Ne.Zůstane okno a dole je možnost Obnovte počítač pomocí dříve....zaškrtneš a dáš Další,potom Storno a znovu Storno,vyskočí okno kde budeš mít úplně dole příkazový řádek, který spustíš.
Pokud budeš mít vyplněno(x:/windows/system32) tak za to dopíšeš jen bootrec /fixmbr potvrdíš ENTER,objeví se informace o správném dokončení pod tím budeš mít zase
x:/windows/system32 za který dopníš bootrec /fixboot a potvrdíš ENTER. Okno zavřeš a ukončíš instalaci.Počítač se normálně rozjede.
Pokud by jsi neměl v příkazovým řádku napsáno x:/windows/system32 ale x:/sources tak nezoufej. Za x:/sources doplníš D: potvrdíš ENTER.Potom doplníš cd windows potvrdíš ENTER.
Dále doplníš cd system32 zase ENTER.
Vyjede ti už D:/windows/system32 za který už doplníš ty příkazy bootrec /fixmbr a bootrec /fixboot jak jsem psal před tím.
U win 10 mi to slapalo bez problemu ale ty ti nesli ani nainstalovat coz je zvlastni. Popripade si vytvor instalacni flash i z win 10. K tomu ucelu ja pouzivam aplikaci rufus a stahnuty image ze stranek microsoftu, vzhledem k tomu ze ta microsoftacka apka mi nechtela najit flashky.
DVD mechanika nová není, ale ve starém PC vždy fungovala.
Ano normálně sem nainstaloval Win7 z bootovací flashky, několikrát se pc restartoval zadal sem jméno uživatele, ale windows už nenaběhl, pak sem se zase sekl na obrazovce na které sem skončil dříve.
Ano normálně sem nainstaloval Win7 z bootovací flashky, několikrát se pc restartoval zadal sem jméno uživatele, ale windows už nenaběhl, pak sem se zase sekl na obrazovce na které sem skončil dříve.
Zkus ji na zkoušku odpojit, možná chcípla a může být příčinou problémů.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jinými instalace neproběhla korektně. Doufám, že používáš flashku USB 2 a také stejný konektor na bedně, protože s instalací s USB 3 jsou někdy problémy. Není instalačka Win7 stará?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 3894
-
od falco_dee