Nový PC Nebootuje

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Krakysta
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nový PC Nebootuje

Příspěvekod Krakysta » 16 lis 2016 23:13

Zdravím,
koupil sem si nový PC (Intel Core i5-4460, ASUS DUAL GTX1060 3G, MSI z97 Gaming 3, Corsair 16GB CL9 Black Vengeance, Corsair CX500, WD Blue 1TB HDD) a po složení nastal problém, počítač nechce bootovat. V biosu se mi HDD normálně zobrazoval, tak sem z DVD chtěl nainstalovat Windows 10. Po pár minutách mi vyskočila chyba, která říkala, že byla mechanika odpojena a to sem s ní ani nepohnul, tak sem zkusil vyměnit sata kabel a konektor, vyměnit DVD za Win7 ovšem bez výsledku. Nakonec se mi podařilo nainstalovat Win7 z flashky, ale vždycky když počítač zapnu, tak se dostanu na tu obrazovku kde můžu zmáčknout del abych se dostal do BIOSu když tak neudělám obrazovka zčerná a počítač se restartuje. To se děje dokud nestisknu Del nebo F11, kterým volím z čeho se má bootovat (když vyberu disk PC se restartuje). Všechny komponenty jsou nové a byly vytaženy z krabic a antistatických obalů až těsně před instalací do casy.
Čím teda může být že mi PC nechce bootovat?

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Re: Nový PC Nebootuje

Příspěvekod X » 16 lis 2016 23:16

DVD mechanika je nová?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 16 lis 2016 23:58

Jestli dobře rozumím tomu co píšeš, tak jsi vytvořil bootovaci flasku s Win 7 a spustil instalaci. Instalace proběhla standardně, t.j., vytvoření oddílu, formátování, instalace s několika restarty až po ukončení instalace s náběhem systému. Je to tak?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

drobino
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod drobino » 17 lis 2016 03:29

V podobnem pripade u win 7 mi pomohl fixmbr a fixboot. Delalo mi to na mem lenovu ideacenter. Tady je navod neni muj ale pisatel nebyl podepsan tak snad se neurazi ze jej budu citovat:
Nejdřív nainstaluješ win7 tak jako vždy,až se začíná notebook stále restartovat tak nabootuješ opět instalačku WIN7. Při vyplnění jazyka dáš Další-> vyskočí ti nové okno, kde dole je Opravit tento počítač klikneš na to, bude se hledat a vyskočí okno kde dáš Ne.Zůstane okno a dole je možnost Obnovte počítač pomocí dříve....zaškrtneš a dáš Další,potom Storno a znovu Storno,vyskočí okno kde budeš mít úplně dole příkazový řádek, který spustíš.

Pokud budeš mít vyplněno(x:/windows/system32) tak za to dopíšeš jen bootrec /fixmbr potvrdíš ENTER,objeví se informace o správném dokončení pod tím budeš mít zase

x:/windows/system32 za který dopníš bootrec /fixboot a potvrdíš ENTER. Okno zavřeš a ukončíš instalaci.Počítač se normálně rozjede.

Pokud by jsi neměl v příkazovým řádku napsáno x:/windows/system32 ale x:/sources tak nezoufej. Za x:/sources doplníš D: potvrdíš ENTER.Potom doplníš cd windows potvrdíš ENTER.

Dále doplníš cd system32 zase ENTER.

Vyjede ti už D:/windows/system32 za který už doplníš ty příkazy bootrec /fixmbr a bootrec /fixboot jak jsem psal před tím.
U win 10 mi to slapalo bez problemu ale ty ti nesli ani nainstalovat coz je zvlastni. Popripade si vytvor instalacni flash i z win 10. K tomu ucelu ja pouzivam aplikaci rufus a stahnuty image ze stranek microsoftu, vzhledem k tomu ze ta microsoftacka apka mi nechtela najit flashky.

Krakysta
nováček
Stav:

Příspěvekod Krakysta » 17 lis 2016 11:31

DVD mechanika nová není, ale ve starém PC vždy fungovala.
Ano normálně sem nainstaloval Win7 z bootovací flashky, několikrát se pc restartoval zadal sem jméno uživatele, ale windows už nenaběhl, pak sem se zase sekl na obrazovce na které sem skončil dříve.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 17 lis 2016 19:40

Zkus ji na zkoušku odpojit, možná chcípla a může být příčinou problémů.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 17 lis 2016 20:46

Jinými instalace neproběhla korektně. Doufám, že používáš flashku USB 2 a také stejný konektor na bedně, protože s instalací s USB 3 jsou někdy problémy. Není instalačka Win7 stará?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC nebootuje po složení
    od falco_dee » 17 led 2025 22:59 » v Problémy s hardwarem
    19
    3894
    od falco_dee Zobrazit poslední příspěvek
    20 led 2025 09:43
  • Špatný disk? Nebootuje Příloha(y)
    od tuningrob » 12 pro 2024 20:39 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    4
    3363
    od tuningrob Zobrazit poslední příspěvek
    13 pro 2024 22:20
  • Nový PC
    od michal.wollmann » 12 čer 2025 09:15 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    10
    1886
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    15 čer 2025 21:07
  • Nový Pc - 40 000,-
    od Lebedil » 11 srp 2024 21:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2291
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    13 srp 2024 03:47
  • nový SSD disk
    od Bibliotaph » 29 črc 2024 08:26 » v Problémy s hardwarem