hlasitost

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Isabella
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

hlasitost

Příspěvekod Isabella » 17 zář 2006 13:18

Ráda bych poprosila o radu. Mám notebook a nějak u něj nejde zvuk. Před týdnem byl úplně v pořádku, pak nevím, jestli jsem na něm něco provedla já, nebo jestli se něco samo rozbilo. Prostě je hlasitost hrozně malá, i když dám v nastavení na maximum, přehrává to tak, že je to sotva slyšet. I když si dám sluchátka, je to taky málo slyšet, ani s bedničkami to není o moc lepší (spíš ještě horší). Neporadil byste někdo? :-(

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 17 zář 2006 13:51

Hlasitost se nastavuje ve dvou stupních, které následují po sobě. Kliknutím na ikonu reproduktoru vpravo dole na liště se otevře regulátor Master (Suma, ...- záleží na použité zvukové kartě), který ovlivňuje celkovou hlasitost. Když se na tu ikonu klikne pravým myšítkem, otevře se okno Regullace hlasitosti a tam máš navíc možnost nastavovat hlasitost jednotlivých zdrojů signálu. Při hraní z HD je to regulátor označený Wave (nejčastěji). A u notebooku bývá ještě třetí regulátor, kolečko poblíž konektorů k připojení sluchátek.

Isabella
nováček
Stav:

Příspěvekod Isabella » 17 zář 2006 14:25

děkuju za pokyny, ale tohle všechno jsem už zkoušela a mám je nastaveno na maximum. nicméně hraje to stejně málo. je to sotva slyšet. napadlo mě, že kdyby se to rozbilo, tak by to nemělo hrát vůbec. takže když to pořád ještě hraje (i když dost málo hlasitě), mohlo by se stát, že bych něco špatně klikla? Reguluje se hlasitost ještě něčím jiným?

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 17 zář 2006 15:46

V některých programech (přehrávačích) a na několika místech ve Windowsech je regulátor hlasitosti, ale ty všechny ovládají celkovou hlasitost - to je ten regulátor, kterej se ti objeví po kliknutí na ikonu reproduktoru vpravo dole na liště. Pokud např nastavuješ hlasitost regulátorem ve WMP nebo v čem přehráváš, pohybuje se ti současně i regulátor celkové hlasitosti, takže je jedno, za kterej taháš.
A ještě: je ten slabý zvuk dostatečně hlasitý na to, aby se dalo posoudit, jesli se současně nezměnila i barva zvuku? Když stahuješ hlasitost regulátorem, zmenšuje se ta malá hlasitost, nebo se nemění, nebo se mění, ale ne plynule? Nestalo se ti, že jsi odcházela od notebooku s nasazenými sluchátky a škubla přitom za kabel?

Isabella
nováček
Stav:

Příspěvekod Isabella » 24 zář 2006 21:42

zkouším na tom, co se dá, ale moc to nepomáhá :cry:
nejspíš to budu muset vzít do opravny.
moc děkuju za rady...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek