hlasitost
hlasitost
Ráda bych poprosila o radu. Mám notebook a nějak u něj nejde zvuk. Před týdnem byl úplně v pořádku, pak nevím, jestli jsem na něm něco provedla já, nebo jestli se něco samo rozbilo. Prostě je hlasitost hrozně malá, i když dám v nastavení na maximum, přehrává to tak, že je to sotva slyšet. I když si dám sluchátka, je to taky málo slyšet, ani s bedničkami to není o moc lepší (spíš ještě horší). Neporadil byste někdo? 

- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Hlasitost se nastavuje ve dvou stupních, které následují po sobě. Kliknutím na ikonu reproduktoru vpravo dole na liště se otevře regulátor Master (Suma, ...- záleží na použité zvukové kartě), který ovlivňuje celkovou hlasitost. Když se na tu ikonu klikne pravým myšítkem, otevře se okno Regullace hlasitosti a tam máš navíc možnost nastavovat hlasitost jednotlivých zdrojů signálu. Při hraní z HD je to regulátor označený Wave (nejčastěji). A u notebooku bývá ještě třetí regulátor, kolečko poblíž konektorů k připojení sluchátek.
děkuju za pokyny, ale tohle všechno jsem už zkoušela a mám je nastaveno na maximum. nicméně hraje to stejně málo. je to sotva slyšet. napadlo mě, že kdyby se to rozbilo, tak by to nemělo hrát vůbec. takže když to pořád ještě hraje (i když dost málo hlasitě), mohlo by se stát, že bych něco špatně klikla? Reguluje se hlasitost ještě něčím jiným?
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
V některých programech (přehrávačích) a na několika místech ve Windowsech je regulátor hlasitosti, ale ty všechny ovládají celkovou hlasitost - to je ten regulátor, kterej se ti objeví po kliknutí na ikonu reproduktoru vpravo dole na liště. Pokud např nastavuješ hlasitost regulátorem ve WMP nebo v čem přehráváš, pohybuje se ti současně i regulátor celkové hlasitosti, takže je jedno, za kterej taháš.
A ještě: je ten slabý zvuk dostatečně hlasitý na to, aby se dalo posoudit, jesli se současně nezměnila i barva zvuku? Když stahuješ hlasitost regulátorem, zmenšuje se ta malá hlasitost, nebo se nemění, nebo se mění, ale ne plynule? Nestalo se ti, že jsi odcházela od notebooku s nasazenými sluchátky a škubla přitom za kabel?
A ještě: je ten slabý zvuk dostatečně hlasitý na to, aby se dalo posoudit, jesli se současně nezměnila i barva zvuku? Když stahuješ hlasitost regulátorem, zmenšuje se ta malá hlasitost, nebo se nemění, nebo se mění, ale ne plynule? Nestalo se ti, že jsi odcházela od notebooku s nasazenými sluchátky a škubla přitom za kabel?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Win 10 sluchátka po připojení ztrácí hlasitost
od maiki » 07 čer 2025 00:36 » v Problémy s hardwarem - 0
- 1316
-
od maiki