Zdravím,
tohle není zase ani moc problém, jako malej postřeh, z kterého nevim, co by mohlo vzniknout. U starého PC mi to dělalo také a teď u novýho po roce se to taky vobjevilo. ikdyž nevim jestli to tak neni odzačátku a jen jsem si toho nevšiml.
Pokud zobrazuju nenáročný 3D model a mam přitom velmi vysoký zobrazovaný počet snímků za sekundu (v řádu tisíců, skvěle to piští při třech tisících), z bedny se mi ozývá pískot, jehož výška závisí na tom, jak je daný model zobrazen. Když s 3D scénou manipuluju, výška tónu se mění. Nevšiml sem si žádný závislosti.
Nedokážu si představit, jak ten zvuk může v bedně vzniknout. Jedná se pouze o zobrazování 3D scény s velkým fps, téměř určitě to bude něco s grafickou kartou. Nic u kabelů (tim se přenáší obraz ať je to 3D nebo ne) ani v čipech (ty malý spoje nevykonávaj žádnou takovoudle práci na to, aby to pískalo). Jediný co je trochu možný je, že pomalu vytejká nějakej kondenzátor. Když pracuje, tak se to z něj dere ven a proto to píská. Nějakej kondenzátor, co pracuje jen při 3D...
To, že mi to ve skříni malinko, skoro neslyšitelně píská, je mi úplně jedno. Jen aby se mi něco nestalo s PC. Proto vás prosím, jestli ste o tom někdo neslyšeli a nevíte, čim to je, popř. jak případnou "destrukci pc" zastavit a jak tomu pro příště předejít.
Jako OS mam Visty, tady sou moje spec:
Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz
4 GB DDR2 RAM
NVidia 8800GT 512 MB
Předem díky.
EDIT: Teď sem si s tim eště chvilku hrál a zjistil sem, že se výška pískání se nemění plynule, ale jakoby po jednotlivejch stupních. Taky to možná piští furt, ale hrozně neznatelně - to sou možná jen slyšiny...
Pískání při zobrazování 3D s velkým počtem fps
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pískání při zobrazování 3D s velkým počtem fps
Uvedené pískání, nebo podobné, způsobuje nezalitá cívka ve zdroji, nebo na základní desce. Zpravidla se jedná o méně kvalitní zdroje a lacinější základní desky. Nemáš doufám na mysli pískání z repra?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Aha, z desky nebo zdroje by to mohlo být. Ne, nic z repra nemám na mysli, jde to jednoznačně z bedny. Základní desku mam Asusku P5Q-E, zdroj Chieftec GPS-550AB-A-Bulk 550 W.
Může toto pískání nějak výrazně vadit, popř. jak?
Může toto pískání nějak výrazně vadit, popř. jak?
Promiňte, že komentuji hodně staré téma, ale všiml jsem si stejného problému ve hrách. Pískání mi přestalo při zapnutí vertikálni synchronizace. Snad to někomu pomůže vyřešit stejný problém...
MB: Gigabyte 770T-USB3 CPU: AMD Phenom II X4 955 3.2GHz @ 3.6GHz + Arctic Freezer extreme Rev.2 RAM: Kingston DIMM 4096MB DDR III 1600MHz HyperX GPU: HD5850 PowerColor PCS+ Case: Cm Elite 330 black HDD:Crucial m4 128GB, Seagate Baracuda 320GB, Samsung 1TB, 2TB Zdroj: Seasonic S12 620W
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No jasně, pak už totiž nebylo fps v tisících, ale v zobrazovací frekvenci monitoru, která bývá tak 60-85 Hz.
On to není vlastně ani problém, nic to nedělá, jen píská.
On to není vlastně ani problém, nic to nedělá, jen píská.

Zpět na “Problémy s hardwarem”