Pískání při zobrazování 3D s velkým počtem fps

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Brejlounek
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Pískání při zobrazování 3D s velkým počtem fps

Příspěvekod Brejlounek » 09 srp 2009 14:50

Zdravím,

tohle není zase ani moc problém, jako malej postřeh, z kterého nevim, co by mohlo vzniknout. U starého PC mi to dělalo také a teď u novýho po roce se to taky vobjevilo. ikdyž nevim jestli to tak neni odzačátku a jen jsem si toho nevšiml.

Pokud zobrazuju nenáročný 3D model a mam přitom velmi vysoký zobrazovaný počet snímků za sekundu (v řádu tisíců, skvěle to piští při třech tisících), z bedny se mi ozývá pískot, jehož výška závisí na tom, jak je daný model zobrazen. Když s 3D scénou manipuluju, výška tónu se mění. Nevšiml sem si žádný závislosti.

Nedokážu si představit, jak ten zvuk může v bedně vzniknout. Jedná se pouze o zobrazování 3D scény s velkým fps, téměř určitě to bude něco s grafickou kartou. Nic u kabelů (tim se přenáší obraz ať je to 3D nebo ne) ani v čipech (ty malý spoje nevykonávaj žádnou takovoudle práci na to, aby to pískalo). Jediný co je trochu možný je, že pomalu vytejká nějakej kondenzátor. Když pracuje, tak se to z něj dere ven a proto to píská. Nějakej kondenzátor, co pracuje jen při 3D...

To, že mi to ve skříni malinko, skoro neslyšitelně píská, je mi úplně jedno. Jen aby se mi něco nestalo s PC. Proto vás prosím, jestli ste o tom někdo neslyšeli a nevíte, čim to je, popř. jak případnou "destrukci pc" zastavit a jak tomu pro příště předejít.

Jako OS mam Visty, tady sou moje spec:

Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz
4 GB DDR2 RAM
NVidia 8800GT 512 MB

Předem díky.

EDIT: Teď sem si s tim eště chvilku hrál a zjistil sem, že se výška pískání se nemění plynule, ale jakoby po jednotlivejch stupních. Taky to možná piští furt, ale hrozně neznatelně - to sou možná jen slyšiny...

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Pískání při zobrazování 3D s velkým počtem fps

Příspěvekod Pic » 09 srp 2009 16:44

Uvedené pískání, nebo podobné, způsobuje nezalitá cívka ve zdroji, nebo na základní desce. Zpravidla se jedná o méně kvalitní zdroje a lacinější základní desky. Nemáš doufám na mysli pískání z repra?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Brejlounek
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Brejlounek » 09 srp 2009 17:15

Aha, z desky nebo zdroje by to mohlo být. Ne, nic z repra nemám na mysli, jde to jednoznačně z bedny. Základní desku mam Asusku P5Q-E, zdroj Chieftec GPS-550AB-A-Bulk 550 W.

Může toto pískání nějak výrazně vadit, popř. jak?

czechy
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod czechy » 14 čer 2010 12:30

Promiňte, že komentuji hodně staré téma, ale všiml jsem si stejného problému ve hrách. Pískání mi přestalo při zapnutí vertikálni synchronizace. Snad to někomu pomůže vyřešit stejný problém...
MB: Gigabyte 770T-USB3 CPU: AMD Phenom II X4 955 3.2GHz @ 3.6GHz + Arctic Freezer extreme Rev.2 RAM: Kingston DIMM 4096MB DDR III 1600MHz HyperX GPU: HD5850 PowerColor PCS+ Case: Cm Elite 330 black HDD:Crucial m4 128GB, Seagate Baracuda 320GB, Samsung 1TB, 2TB Zdroj: Seasonic S12 620W

Brejlounek
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Brejlounek » 14 čer 2010 14:22

No jasně, pak už totiž nebylo fps v tisících, ale v zobrazovací frekvenci monitoru, která bývá tak 60-85 Hz.

On to není vlastně ani problém, nic to nedělá, jen píská. :D

Zpět na “Problémy s hardwarem”