Potřeboval bych radu, řeším problém se starším stolním Pc mých rodičů(Pc cca 8-9 let staré)
Popis:
Do starého pc jsem vložil lepší procesor Athlon 2800+, v BIOSu jsem přenastavil FSB na potřebnou hodnotu, dle návodu od desky (vše běželo OK)
poté jsem ještě v BIOSu přenastavil frekvenci RAMek ( tedy DRAM Clock) na 400 Mhz pro lepší efektivitu ( původně nastaveno 333 MHZ všechyn paměti ale DDR 400, zde jsem možná udělal chybu při nastavování DRAM v BIOSu)....Následovalo spadnutí pc, při zapnutí se pc rozběhlo, ale obrazovka černá. Takže jsem pomocí CMOS clear jumperu restartoval základní desku (vše dle návodu k desce) poté se pc rozběhlo, dle návodu jsem v BIOSu jsem obnovil LOAD SETUP DEFAULTS a SYSTEM CONFIGURATION...Pc normálně nabíhá systém, poté se objeví klasická obrazovka (Omlouváme se za nepříz.....spustit : Stav nouze....Poslední známa konfigurace a Spustit systém něžným způsobem. At dám cokoliv tak počítač začne nabíhat znovu a opět se opakuje to stejné a stále dokola.
Chápu, že možná někomu přijde, řešit problém u takhle starého pc " směšné", ale rodiče ho mají pouze na internet, poslech hudby a solitaire....
Děkuji za radu