Chyba s načtením windows Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Artyxon
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Chyba s načtením windows  Vyřešeno

Příspěvekod Artyxon » 25 pro 2013 21:16

Zdravím.
Já jen srším problémy. :D
nedávno jsem měl problém s ramkamy.. ted zase se zapínáním pc..
vždy jsem musel pc zapnout kvuli nějákýmu trinity . tak že sem po ukázání názvu motherboardu zmáčkl F11 a vybral HDD aby se mi zapl pc...
ještě tam byla na výběr mechanika, a ten trinity.
---
jenomže. dnes sem zapl pc z režimu hibernace,a pc se mi nerozjel.. ukázalo mi to černou obrazovku a tu čárku jak pro pssaní.
vypl jsem to tedy a zapnul znovu.
ale F8 mi nefungovalo ani předtím takže nemužu do biosu nebo jak to je.
tudíž mám na výběr jen F11 a tam ty tři věci...
jo a když sem normálně zapl pc a vybral HDD tak tak se mi ukázalo ja kse windows načítá ale do chvíle - spuštení windows. ani ty barvy jak tam lítaj se neukázaly .. prostě jen spouštění windows a nic jiného.
ani obnova pc nefungovala .. prostě to napsalo že to schromažduje data a freez.. nic víc.. prostě zmrzl.
tak sem se rozhodl k poslednímu krokku a to přeinstalovat windows 7 ultimate 64x .
No jo... jenomže ani to nešlo . pač když sem disk vložil do mechaniky, a vybral DVD přes to F11 tak se mi normálně ukázalo že se načítají ty soubory.. potom že mam stisknout lib. klávesu ( pro mě enter)
ukázalo se mi Starting Windows ale zase freeze. prostě se mi nechce absolutně načíst pc.. jak z dvd tak z ničeho.... USB porty všechny volný až na keyboard.
napadlo mě tedy že v tom muže být zkrat... ale jedině tak v motherboardu-teda v základový desce , a nebo v HDD co myslíte??
-----
ale jak muže být chyba v základový desce když se procesor točí a funguje, a stejně tak i grafická karta , usb porty také fungují a mechanika taky vše jede jak má... ale prostě nejsem si jistý .. nechci koupiit HDD a zjistit že je chyba jinde...
...
co si o tom myslíte?? děkuji za absolutně všechny rady. (se ztrátou dat se už běják smířím).
S pozdravem Jakub
Naposledy upravil(a) Artyxon dne 25 pro 2013 21:47, celkem upraveno 1 x.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Zdravím

Příspěvekod guest » 25 pro 2013 21:20

Předně si oprav ten "chytrý" nadpis který o ničem nevypovídá a porušuje pravidla.

Z toho DVD si zkoušel nabootovat, vypadá to že ne.

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 25 pro 2013 21:26

Ltb píše:název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu. Vyvarujte se použití názvu příspěvku jako "Prosím pomooooooc", "Help", "Co s tím", "Problém s..." a podobně

viewtopic.php?f=111&t=7248
----------------------------------------
Jinak Vítej! :-)
Takže do BIOSu se nedostaneš? PC se chová takto = zapneš, nic neděláš a před načtením woken se to samo vypne? Nebo vyrestartuje? Co POST, pípá normálně? 1x? Vůbec nic to nenapíše?

Jakou máš přesně sestavu?

Zkus otevřít bednu, vyfoukat prach, očistit kontakty na RAMkách, zapojit jen jednu.
Mít zapojený jen HDD, 1x RAM, CPU, základovku a zdroj. Grafiku vytáhni. Jakékoli přídavné karty taktéž.

Artyxon
nováček
Stav:

Příspěvekod Artyxon » 25 pro 2013 21:46

no když ho zapnu ukáže se název základovky, a když nic nedělám najede to na černou obrazovku kde je vlevo nahoře ta standartní čárka ale psát se nedá.
když sem vždy chtěl zapnout pc musel sem při ukázání názvu základovky zmáčknout F 11 aby sem se dostal do takovýho malýho menu dke mam na výběr : HDD,mechaniku. vždy jsem musel vybrat HDD aby se mse dostal do pc jakože do přihlášení k učtu a celkově do windows...
a ted když dam to F 11 Tak se mi ukáže : spuštění windows (jen nápis) , potom by se standartně měly ukázat ty barvy windowsů jak tam lítaj a spojí se do windows znaku. ale ty se neukážou a tam to vše zkončí.... na nápisu spouštění windows

guest

Re: Chyba s načtením windows

Příspěvekod guest » 25 pro 2013 21:50

Co ten nadpis?

Procesor se opravdu netočí, točí se jenom větrák a ten se může točit i při rozbité desce nebo i vadném zdroji.

Udělej Clear CMOS.

Artyxon
nováček
Stav:

Příspěvekod Artyxon » 25 pro 2013 22:08

nevím jak by sis ten nadpis představoval jinak.
1. nejsem expert.. tak to musíš pochopit.. jako procesor to beru i s větrákem.
2. a jakém Clear CMOS to píšeš? .. jak sem psal.. expert nejsem.. expert sem jen v hráni her. ale každý vyniká v něčem jiným. :)
raději bych ještě uvedl že do biosu se nedostanu..
pokud chcete mohu vám to snad i natočit. :D či udělat nějáký obrázky at máte větši přehled.
děkuji

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 25 pro 2013 22:15

Nadpis je již OK.
Clear CMOS provedeš takto: viewtopic.php?f=106&t=53403&p=375699

guest

Příspěvekod guest » 25 pro 2013 22:16

Tady existuje docela vymakaný systém Hledat, který podle nadpisu dokáže najít odpověď na zadanou otázku a pomoci někomu k řešení věci. Nadpis Zdraví, Help, Pomoc apod. nic neříká, nic se podle něj nenajde a mnozí kteří by třeba uměli poradit to ani číst nebudou! Krom toho to porušuje pravidla.

Clear CMOS: viewtopic.php?f=85&t=53403&p=379956&hilit=Clear+CMOS#p379956

Artyxon
nováček
Stav:

Příspěvekod Artyxon » 25 pro 2013 22:59

tak CMOS na zakladovce nevidím, ale koukal sem na tu baterii ovšem nejsem si jistý zda vyresetuje bios , nebo jen změní datum a čas.
ovšem něják sem se dostal do BIOSU.
moje přání je úspěšně reinstalovat windows...
třeba to něják pomůže.
jak mám tedy postupovat?. musím resetovat bios když se tam už dostanu?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”