Nefungující internet na nové síťové kartě ve WIN 98 SE
tak jsem to napsal i do DNS i do WINS a nic, ten ping pro bla bla bla 138 nefunguje, a když je ten kabel ze sítovky vypojenej, tak je stejně to načítání windows pomalejší, mám v plánu za pár měsíců koupit si nějaký notebook, ale na tom už asi budou nainstalovaný Visty, myslíš, že na nich bych ten net zprovoznil???
Lucas píše:tak jsem to napsal i do DNS i do WINS a nic, ten ping pro bla bla bla 138 nefunguje, a když je ten kabel ze sítovky vypojenej, tak je stejně to načítání windows pomalejší, mám v plánu za pár měsíců koupit si nějaký notebook, ale na tom už asi budou nainstalovaný Visty, myslíš, že na nich bych ten net zprovoznil???
Ten kabel kterým máš spojený pc s modemem máš odzkoušený co je to za kabel? Pokud ta nová karta v pc je 1GHz zkus ještě ve vlastnostech karty snížit rychlost na 100 Full Duplex!!! A co ti vlastně svítí na modemu za kontrolky? Ještě mě napadlo udělat reset modemu na tovární nastavení a pak jej znovu nakonfigurovat.
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
problém je evidentně v síťovce - instaloval si ji vůbec?máš naistalovaný vůbec TCP protokol?
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Lucas píše:svítí power, bliká status, svítí adsl, svítí 1 LAN, nevim co je UTP kabel, a jinej asi nemám, ale ten co používám funguje.
Možná ten router má nastaven jiný rozsah přidělování IP adres-mohl to někdo nastavit? Chtělo by to reset routeru, tím se nastaví na default parametry a pak postupovat dle manuálu a postupně jej nakonfigurovat.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Do továrního nastavení bych radši nešel. Od O2 je tam nastavené heslo pro připojení a přihlašovací údaje do WAN.
Ještě bych se zeptal, ta síťová karta je jaká? Kdysi, když jsem laboroval s domácí sítí, tak jsem dostal haldu síťovek 3com do ISA slotů. Nerozchodil jsem mravně ani jednu, když jsem koupil karty do PCI, tak vše chodila za pět minut.
Ještě bych se zeptal, ta síťová karta je jaká? Kdysi, když jsem laboroval s domácí sítí, tak jsem dostal haldu síťovek 3com do ISA slotů. Nerozchodil jsem mravně ani jednu, když jsem koupil karty do PCI, tak vše chodila za pět minut.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
karlos píše:Do továrního nastavení bych radši nešel. Od O2 je tam nastavené heslo pro připojení a přihlašovací údaje do WAN.
Tenhle typ routru je dost problémový-často se při výpadcích napájení seká a pak je reset často jediná možnost přihlašovací údaje snad má tak co, myslím si že za pokus to stojí.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
O2 píše:Rozhraní pro připopjení PC: 4x Ethernet 10BaseT/100BaseTX
I kdyby byl pro 10BaseT, tak síťovka je zpětně kompatibilní, takže by běhala v poho na 10MHz.
Právě mě osvítil nápad. Stalo se mi, při zkoušení WiFi, že to pořád nechtělo makat, pak jsem objevil Ameriku v tom, že počítač chtěl makat v síti po kabelu (odpojeném) a kašlal na WiFi kartu. Až když jsem zrušil ve WIN síť po kabelu, tak to šlo. Nebude u tebe sveřepě trvat na připojení sítě po USB?
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Android 15 sledování objemu dat na sim kartě
od Tazator » 10 dub 2025 07:40 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 3870
-
od Tazator