tak jsem to napsal i do DNS i do WINS a nic, ten ping pro bla bla bla 138 nefunguje, a když je ten kabel ze sítovky vypojenej, tak je stejně to načítání windows pomalejší, mám v plánu za pár měsíců koupit si nějaký notebook, ale na tom už asi budou nainstalovaný Visty, myslíš, že na nich bych ten net zprovoznil???
Lucas píše:tak jsem to napsal i do DNS i do WINS a nic, ten ping pro bla bla bla 138 nefunguje, a když je ten kabel ze sítovky vypojenej, tak je stejně to načítání windows pomalejší, mám v plánu za pár měsíců koupit si nějaký notebook, ale na tom už asi budou nainstalovaný Visty, myslíš, že na nich bych ten net zprovoznil???
Ten kabel kterým máš spojený pc s modemem máš odzkoušený co je to za kabel? Pokud ta nová karta v pc je 1GHz zkus ještě ve vlastnostech karty snížit rychlost na 100 Full Duplex!!! A co ti vlastně svítí na modemu za kontrolky? Ještě mě napadlo udělat reset modemu na tovární nastavení a pak jej znovu nakonfigurovat.
Na sítovce pořád svíví zelená dioda (neblika), ten kabel asi dobrej, protože ho mám zapojenej v tom USB adapteru, a rychost v nastavení ovladače mám auto-detect a na výběr je 10 nebo 100
Lucas píše:svítí power, bliká status, svítí adsl, svítí 1 LAN, nevim co je UTP kabel, a jinej asi nemám, ale ten co používám funguje.
Možná ten router má nastaven jiný rozsah přidělování IP adres-mohl to někdo nastavit? Chtělo by to reset routeru, tím se nastaví na default parametry a pak postupovat dle manuálu a postupně jej nakonfigurovat.
Do továrního nastavení bych radši nešel. Od O2 je tam nastavené heslo pro připojení a přihlašovací údaje do WAN.
Ještě bych se zeptal, ta síťová karta je jaká? Kdysi, když jsem laboroval s domácí sítí, tak jsem dostal haldu síťovek 3com do ISA slotů. Nerozchodil jsem mravně ani jednu, když jsem koupil karty do PCI, tak vše chodila za pět minut.
karlos píše:Do továrního nastavení bych radši nešel. Od O2 je tam nastavené heslo pro připojení a přihlašovací údaje do WAN.
Ještě bych se zeptal, ta síťová karta je jaká? Kdysi, když jsem laboroval s domácí sítí, tak jsem dostal haldu síťovek 3com do ISA slotů. Nerozchodil jsem mravně ani jednu, když jsem koupil karty do PCI, tak vše chodila za pět minut.
Tenhle typ routru je dost problémový-často se při výpadcích napájení seká a pak je reset často jediná možnost přihlašovací údaje snad má tak co, myslím si že za pokus to stojí.
O2 píše:Rozhraní pro připopjení PC: 4x Ethernet 10BaseT/100BaseTX
I kdyby byl pro 10BaseT, tak síťovka je zpětně kompatibilní, takže by běhala v poho na 10MHz.
Právě mě osvítil nápad. Stalo se mi, při zkoušení WiFi, že to pořád nechtělo makat, pak jsem objevil Ameriku v tom, že počítač chtěl makat v síti po kabelu (odpojeném) a kašlal na WiFi kartu. Až když jsem zrušil ve WIN síť po kabelu, tak to šlo. Nebude u tebe sveřepě trvat na připojení sítě po USB?
Ahoj, potřeboval bych poradit, dá se někde na Android 15 sledovat objem projetých dat na sim kartě? (využití mobilních dat na SIM kartě) Kdysi to bylo v menu mobilní sítě atd... Ale teď to nemůžu najít, jde mi o to, aby mě to upozornilo na konec...
Ahojte, chcel by som Vás poprosiť o zhodnotenie sestavy. V druhom vlákne som tu riešil bazarovú grafiku. Tu už mám GTX 1660 Super, ale celkem ju brzdí procesor (čo sa dalo čakať - i5 4590) tak uvažujem že by som obnovil aj zbytok. Tady sa mi ale do...
Poslední příspěvek
Hlavně vem i CoD: MW III - právě je na Steamu ve slevě. :D
Špatné recenze a informace o padání hry.
MW III hrajeme od prosince - zatím jsme nějaké padání nezaregistrovali.
Hra má jistě své mouchy, ale v rámci nabídky her umožňujících pořádat...
tak po dalších 4 letech od poslední akce (zrychlení PC) se vracím zpět a znovu prosím o radu znalé. Nejprve jste mi tu pomohli sestavit PC z dílů, pak jej upgradovat, ale ani to už teď po cca 10 letech nestíhá :) Bude to PC do rodiny,...
Poslední příspěvek
Mohlo by to být tím, že k novému SSD to chce i nový zbytek PC. Dokupovat RAM je asi zbytečné, leda dostat darem vyřazené.
Pokud si neinstaloval nový čistý systém, tak aspoň udělej čistku (snížit zatížení zbytečnostmi) podobně, jak radí v sekci...
Prosím o pomoc s modrými obrazovkami smrti na novém PC - příčiny nejsou vždy stejné - texty/příčiny se liší. Už jsem kvůli tomu i reinstaloval Win11, ale chová se to stále stejně.
Mám novou sestavu, resp.: procesor, desku, ram a ssd. Grafika a zdroj...
Poslední příspěvek
Zdravím, tak po výměně RAM je vše v pořádku. Díky za odhalení problému a doporučení jiných pamětí. :D
Dobrý den,
po cca 10 letech bych rád koupil nové pc, monitor mám MSIG273Q, mám i klávesnici myš, dále mám i OS.
Mám: Intel Core i5-4460 CPU, 3,20GHz
RAM: 8 GB
NVIDIA GeForce GTX 960
MSI B85-G43 (MS-7816)
Vlastním dvě paměti
Lexar SSD NS100 256GB
a...
Poslední příspěvek
Tady jsou ty dva disky a
Vím, že za to chci dát to samé co před 10 lety, ale fakt mi stačí jen nějaký zlepšení .