Pomoc s instalací routeru ASUS WL-520GC Vyřešeno
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pomoc s instalací routeru ASUS WL-520GC
Na PC i booku by mělo být nastaveno získat IP a DHCP automaticky. IP a DHCP jim bude přidělovat ten ASUS. Dostaň se do webového nastavení routeru a tam nastav kanál pro wifi a název sítě a další propriety a mělo by to jet.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
http://i26.tinypic.com/2jcennd.jpg
http://i27.tinypic.com/34t5zqt.jpg + http://i27.tinypic.com/xoe6mq.jpg
Tím DHCP myslíš DNS? Zaklikl jsem na PC (LAN) to získání IP automaticky. Podívej se prosím na screeny.
První: nastavení WiFi (raději jsem to tam zaškrtal, nevím jestli by to třeba něčemu vadilo)
Druhý a třetí: To je WAN a LAN config - tam se do toho WAN vepsala ta IP, která byla pro to PC. Ale na třetím screenu je LAN IP Setting a je tam IP adresa toho routeru. Neměla by tady být ta, co jsem vepisoval jako IP počítače?
http://i27.tinypic.com/34t5zqt.jpg + http://i27.tinypic.com/xoe6mq.jpg
Tím DHCP myslíš DNS? Zaklikl jsem na PC (LAN) to získání IP automaticky. Podívej se prosím na screeny.
První: nastavení WiFi (raději jsem to tam zaškrtal, nevím jestli by to třeba něčemu vadilo)
Druhý a třetí: To je WAN a LAN config - tam se do toho WAN vepsala ta IP, která byla pro to PC. Ale na třetím screenu je LAN IP Setting a je tam IP adresa toho routeru. Neměla by tady být ta, co jsem vepisoval jako IP počítače?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Na PC a booku si otevři nastavení síťových karet a tam dej jak IP, tak DHCP i DNS automaticky. Chanel wifi nastav na nějakou hodnotu, ale aby se nekryla s ostatními sítěmi v okolí a mode nastav taky třeba jen na g nebo mixed (b/g). Tu LAN IP netuším,ASUSy mají pošahaně vymyšleno tohle nastavení 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Nic nepomohlo. Internet nejede.
Zkoušel jsem přepsat i tu IP, ale házelo to chybovou hlášku, že IP 255.255.255.0 není platná (zadával jsem samozřejmě jinou). Vrátil jsem to zpět do těch původních hodnot a už se vše v pořádku uložilo.
Ten Asus prostě nic nevysílá :( Přes NTB nechytám žádný WiFi signál a tak nemůžu nainstalovat ani ten EZsetup ...
EDIT: Ad screen: Ano, to jsem měl. Jen jsem nevěděl, kde se dělá to DHCP a až pak jsem si všiml, že to je napsáno hned za tím IP :)
Zkoušel jsem přepsat i tu IP, ale házelo to chybovou hlášku, že IP 255.255.255.0 není platná (zadával jsem samozřejmě jinou). Vrátil jsem to zpět do těch původních hodnot a už se vše v pořádku uložilo.
Ten Asus prostě nic nevysílá :( Přes NTB nechytám žádný WiFi signál a tak nemůžu nainstalovat ani ten EZsetup ...
EDIT: Ad screen: Ano, to jsem měl. Jen jsem nevěděl, kde se dělá to DHCP a až pak jsem si všiml, že to je napsáno hned za tím IP :)
http://i25.tinypic.com/35n0lmx.jpg To je z PC, kde se mi podařilo spustit ten EZSetup.
- Brumteles68
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Od svojho poskytovateľa máš nejakú pevnú IP, ktorú opíš na papier aj s maskou podsiete a potom si ich vlož do rutra, tam kde máš na tom predchádzajúcom screene zelenú šípku. Lan IP nechaj nastavené tak ako to máš v tom screene, takisto wan connection type nechaj na tej hodnote ako máš. Ulož nastavenia v rutri cez aplly a finish, mal by sa reštartnuť. Potom si pripoj do Wan portu toho asusu Lan kábel z toho Wline V4500G a z Lan1 toho asusu daj kabel do PC. Na PC si nastav prideľovanie IP na auto tak ako si to mal, keď si spustil EZ setup. Nahoď všetky zariadenia a skús sa pripojiť po kábli. WiFi adaptér zatiaľ nezapínaj.
K8N Neo4 Platinum, AMD Athlon64 3000+,RAM 2x256MB+2x1024MB, WDC WD1600JS 160GB, GeForce 6200 TurboCache, Tv WinFast PVR, WiFi Asus 802.11b/g+ruter WL-520GC,Win. XP pro. CZ
Nastaveno jsem vše správně měl. Klikl jsem teď jen na Finish pro restart routeru. Ale internet samozřejmě nefunguje ...
Tak ... jsem debil ... při psaní příspěvku jsem si řekl, že se ujistím, jestli mám kábl ze starého Routeru do nového zapojen LAN1 -> WAN. Jenže já ho měl zapojen WAN->WAN. Zástrčky byly hned vedle sebe ... jdu zkusit teď notes s WiFi. Díky za pomoc. Hned se ozvu, jak to vypadá s notesem.
Tak ... jsem debil ... při psaní příspěvku jsem si řekl, že se ujistím, jestli mám kábl ze starého Routeru do nového zapojen LAN1 -> WAN. Jenže já ho měl zapojen WAN->WAN. Zástrčky byly hned vedle sebe ... jdu zkusit teď notes s WiFi. Díky za pomoc. Hned se ozvu, jak to vypadá s notesem.
Trošku asi anomálie ...
PC - připojení pouze přes kabel - internet funguje.
NoteBook - ač neproběhla instalace EZsetup, internet přes kábel funguje. Přes WiFi ne - nevidí žádnou síť. Při připojení káblu a pokusu o instalaci programu to vždy hodí tuto chybu

Že to jede přes kábl je sice hezké, ale mám to koupené hlavně kvůli WiFi, přes kábl to můžu mít napojený i přes starý router :(
PC - připojení pouze přes kabel - internet funguje.
NoteBook - ač neproběhla instalace EZsetup, internet přes kábel funguje. Přes WiFi ne - nevidí žádnou síť. Při připojení káblu a pokusu o instalaci programu to vždy hodí tuto chybu

Že to jede přes kábl je sice hezké, ale mám to koupené hlavně kvůli WiFi, přes kábl to můžu mít napojený i přes starý router :(
- Brumteles68
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak potom vojdi do sieťových pripojení toho noťasu a zakáž tam všetky adaptéry okrem toho WiFi adaptéru ktorým sa budeš pripájať k WIfi sieti. Uisti sa v jeho nastaveniach, či má nastaveno prideľovanie IP na auto, zapni ho softvérovo, aj fyzicki tlačítkom na noťasi, a potom daj vyhľadať siete. ja keď mám prepojený noťas s PC po kábli a mám spustene ďalšie sieťové pripojenie, tak sa na internet cez WiFi nedostanem ani na PC s Win. XP, ani na noťasi s Win Vista.
K8N Neo4 Platinum, AMD Athlon64 3000+,RAM 2x256MB+2x1024MB, WDC WD1600JS 160GB, GeForce 6200 TurboCache, Tv WinFast PVR, WiFi Asus 802.11b/g+ruter WL-520GC,Win. XP pro. CZ
- Brumteles68
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
A ešte niečo ten EZ setap už nespúšťaj. On je potrebný iba na nastavenie toho asusu a ten ti už fachá. nie je potrebné ho spúšťať v každom PC. 

Další heureka ...
Přes to wifi to nešlo - zakázal jsem tedy wifi, bluetooth a zapojil kábl. EZsetup proběhlo v pořádku a teď jsem tady:

Co tam mám napsat? do síťového názvu DomaWIFI - jak jsem nazval tu síť předtím? A co ten klíč?
Přes to wifi to nešlo - zakázal jsem tedy wifi, bluetooth a zapojil kábl. EZsetup proběhlo v pořádku a teď jsem tady:

Co tam mám napsat? do síťového názvu DomaWIFI - jak jsem nazval tu síť předtím? A co ten klíč?
- Brumteles68
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tam si ulož kombináciu písmen a čísel. Bude to tvoj kľúč ktorý zadaš pri prihlasovaní sa k sieti. Ibaže teraz znovu nastavuješ ruter ktorý už máš nastavený.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1743
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
17 říj 2024 21:12
-
- 8
- 7866
-
od kellne
02 kvě 2025 20:59
-
-
DELL LATIUDE E7440 Problem s instalací WIN 11
od Ketty02 » 05 črc 2024 17:24 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 2458
-
od petr22
05 črc 2024 18:52
-
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3995
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-
-
- 11
- 5434
-
od Martab