Bios - beep code - co znamená? Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Bios - beep code - co znamená?
To je nyní úplně jedno, koukni po nové CPU.
Hm. Abych vůbec něco sehnal. Abych nekoupil procesor a pak nezjistil, že je v háji deska.
Mmch. Podle čeho všeho mám vybrat ten procesor? Desku mám Asus A7N 266 - VM.
Mmch. Podle čeho všeho mám vybrat ten procesor? Desku mám Asus A7N 266 - VM.
-
- Pohlaví:
Socket A (Socket 462) To že je deska dobrá se asi říci nedá.
Naházel jsem si to na stránkách Asusu do podpory (http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx) a vyjelo mi toho poměrně dost. V procesorech se nevyznám - od Athlonu 700 po Athlon 1400 (266 MHz FSB) Od Athlonu XP 1500+ po Athlon XP 2600+(266FSB)(Model
(Thoroughbred) - já měl tento, ale jen 2200+ a dále Durony 600 - 1800. A teď budu googlit, abych zjistil, kde a za kolik.
Zrovna jsem na Aukru našel toto: http://aukro.cz/item1240998406_athlon_2400_axda2400dkv3c_thoroughbred.html. Ale čert ví, jestli to bude funkční

Zrovna jsem na Aukru našel toto: http://aukro.cz/item1240998406_athlon_2400_axda2400dkv3c_thoroughbred.html. Ale čert ví, jestli to bude funkční
Tak v práci jsem našel PCU Amd Sempron, měl by být funkční, ale nepoznám, jaký to je typ. Socket A/462. Je na tom moře čísel, jak to poznat?
Edit: Ale není uveden přímo v těch podporovaných cpu na tu základní desku, co jsem si našel v odkazu výše. Tam jsou jen Athlony a Durony. Sempron nee.
Edit: Ale není uveden přímo v těch podporovaných cpu na tu základní desku, co jsem si našel v odkazu výše. Tam jsou jen Athlony a Durony. Sempron nee.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
V té době se Semprony ještě nedělaly, takže nepůjde do té desky.
//nejsi tu nováček, takže příspěvky upravuj
//nejsi tu nováček, takže příspěvky upravuj

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
To je blbý. Zkusím nějaký bazar v ostravě, ale o žádném nevím. Ten Sempron mám i se základovkou Realtek, ale není na ní žádné číslo, tak nevím, o jaký typ se jedná. Leda bych to vyměnil celé::( Na Aukru se dají tak za dvě stovky koupit, ale to je aspoň na týden čekání:-(
// úpravu příspěvků používám, ale večerní příspěvek editovat ráno mi nějak nesedí, tak sorry
// úpravu příspěvků používám, ale večerní příspěvek editovat ráno mi nějak nesedí, tak sorry

Pro lepší přehlednost uvádím vše do nové zprávy.
Podařilo se mi dnes v snad jediném bazaru sehnat Amd Athlon 2000. Přesný čísílko si najdu v everestu jestli to půjde. Po výměně procesoru to jede, ale trochu se mi bouří windowsy xp. (Činnost systému byla obnovena po závažné chybě a mám jim poslat zprávu. Ale pokud dám neodesílat, tak je zpráva za chvíli zppět a nejde se jí zbavit. Celé se mi to nějak nezdá. Chtěl jsem už kvůli tomu psát tu na pc-help, protože každý den mi to hlásilo při vypnutí aktualizace (i když jsem je předchozí den nainstaloval). XP jsem přeinstalovával velmi nedávno.
Podařilo se mi dnes v snad jediném bazaru sehnat Amd Athlon 2000. Přesný čísílko si najdu v everestu jestli to půjde. Po výměně procesoru to jede, ale trochu se mi bouří windowsy xp. (Činnost systému byla obnovena po závažné chybě a mám jim poslat zprávu. Ale pokud dám neodesílat, tak je zpráva za chvíli zppět a nejde se jí zbavit. Celé se mi to nějak nezdá. Chtěl jsem už kvůli tomu psát tu na pc-help, protože každý den mi to hlásilo při vypnutí aktualizace (i když jsem je předchozí den nainstaloval). XP jsem přeinstalovával velmi nedávno.
-
- Pohlaví:
Nezbyde než přeinstalovat znova. Ten systém může, nebo spíš je těmi neustálymi chybami zřejmě poškozen.
Hm. To moc radost nemám, ale aspoň jsem si nedávno rozdělil HDD na 2 části, tak to nebude takový problém. Po vypnutí a zapnutí mi to tu chybu již nehlásí a zdá se, že to jede dobře. Zkusím nainstalovat konečně ten router, tak si na to dám asi nové vlákno a toto dám za chvilku (ještě chvíli počkám, jestli něco nenapíšeš) jako vyřešené.
to Blue Spirit a další: Moc díky za rady. Zas tak těžké to nebylo, ale když to člověk dělá poprvé, tak má strach, ať to celé nezmrví.
to Blue Spirit a další: Moc díky za rady. Zas tak těžké to nebylo, ale když to člověk dělá poprvé, tak má strach, ať to celé nezmrví.
-
- Pohlaví:
Re: Bios - beep code - co znamená? Vyřešeno
Když už to neotravuje, tak dobrý, nech to být a časem uvidíš. Přeinstalovat můžeš vždycky. Fajn že se ti to povedlo!
Klidně dej fajfku.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
RAM - co znamená rezervováno hardwarem ? Příloha(y)
od Minapark » 05 zář 2024 13:21 » v Problémy s hardwarem - 10
- 3157
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
09 zář 2024 16:21
-
-
-
MS Office nelze spustit - Exception code: 0xc0000005
od krysarr » 18 dub 2025 15:52 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 3516