Červené světlo CPU na desce

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Červené světlo CPU na desce

Příspěvekod RIKI22 » 12 zář 2019 21:53

Ten disk ,čo si zapájal funguje ?

Reklama
pepezdepa
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod pepezdepa » 12 zář 2019 21:55

disk funguje normálně, teď ho mám v kompu... i DVD romka jede standardně...

Dodatečně přidáno po 4 minutách 34 vteřinách:
o to je mi to právě divnější... jak může funkční zařízení odj*bat kompa aniž by samo bylo odj*báno... ale já nejsem ajťák třeba to tak jde...

RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod RIKI22 » 12 zář 2019 22:09

Už si skúsil spustiť PC iba s jednou ram na skúšku ?Aj keď svieti , ako píšeš chyba CPU.A skúsil by som aj druhý zdroj ale to zrejme nemáš možnosť.

pepezdepa
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod pepezdepa » 12 zář 2019 22:15

Nikoliv, ani s jednou ramkou není změna...

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 13 zář 2019 09:27

Něco jsi způsobil, když si do něj sáhnul. Zcela určitě jsi fyzickým dotekem nedowndatoval BIOS.
Pokud jsi to skládal sám, pak je řešení celé rozebrat, zkontrolovat a opatrně složit znovu. Pokud ne, servis.

pepezdepa
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod pepezdepa » 13 zář 2019 09:30

To rozhodně. Skládalo to CZC, takže jim to v pondělí hodím. Odpálit kompa tím, že připojím disk, se mi ještě nepodařilo. Mimochodem, ten disk je zcela funkční, žádný aušus, který by měl dělat potíže.

gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod gogo1963 » 13 zář 2019 09:34

buď si zapojením disku nebo mechaniky spustil nějaký "boj" na desce a něco odešlo, nebo bios ... musel bys h ale resetovat přes jumper (klidně šroubovákem na pár vteřin) a pak zkusit napálit ... pokud ho máš dobře přejmenován na té flashce ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF /MSI RX 6600 XT GAMING X 8G /4TB Ironfolf pro

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 13 zář 2019 09:39

To, že je disk v pořádku, neznamená, že máš šikovné ruce a něco jsi nepoškodil. Disk jsi nepoškodil, to je jasné. Ale něco ano, jinak by počítač běžel.
Doufám, že se u czc přiznáš, že jsi to zničil ty neodborným zásahem.

pepezdepa
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod pepezdepa » 13 zář 2019 09:39

Pokud jsem zapojením disku spustil boj, tak je vadná deska, což by mi hovělo, vyměnil bych ji za max. Disk navíc prostě nejde blbě zapojit. Tam je jen sata a kablík do desky, to nezvorá ani opice, dokonce ani já :-). Nejde ho dát do usb nebo já nevím kam, tedy myslím klasický interní plotňák. Jumper jsem včera na otcovu radu taky šroubovákem znásilňoval a nic. Soubor je správně pojmenovaný, na to jsem si dával hodně záležet. Navíc jsem vyuzkoušel asi 4 verze biosu a vždycky jen 3x bliknul a prd.

Dodatečně přidáno po 4 minutách 26 vteřinách:
Neodborným zásahem jsem nic nezničil, jen jsem připojil disk, toť vše. To už jsem dělal milionkrát. To jim samozřejmě řeknu, to není důvod tajit, alespoň budou vědět, od čeho se odpíchnout. Komp není zaplombovaný, aby se do něj nedalo lézt, záruka se nevztahuje na počítač jako takový, nýbrž na jednotlivé komponenty.

gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod gogo1963 » 13 zář 2019 09:53

ITCrowd píše:To, že je disk v pořádku, neznamená, že máš šikovné ruce a něco jsi nepoškodil. Disk jsi nepoškodil, to je jasné. Ale něco ano, jinak by počítač běžel.
Doufám, že se u czc přiznáš, že jsi to zničil ty neodborným zásahem.

docela silácé řeči ... proč by to dělal, dokud není jasné, co tomu je a kdo to mohl způsobit? Neděláš náhodou v czc? Těm určitě neubyde, problém bývá spíše v tom, že lidi ve 14 denní lhůtě vracejí poškozené věci, které se pak posouvají k dalšímnu zákazníkovi ... pokud mu to skládali v czc s tím, že původní balení doma neměl, nedivil bych se vůbec ničemu ... ty můžeš jen doufat ... bože, to jsou blábolky ... ten počítač byl převážen ve smontovaném stavu přepravní službou ... ne lehký chladič osazen ...
Naposledy upravil(a) gogo1963 dne 13 zář 2019 09:58, celkem upraveno 1 x.
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF /MSI RX 6600 XT GAMING X 8G /4TB Ironfolf pro

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 13 zář 2019 09:56

Jak tak ctu od zacatku co se delo tak je mozne vsechno.

Byl pri jakekoliv manipulaci s komponenty vcetne zapojovani odpojen zdroj od elekricke site ?

I vypinacem na skrini vypnuty pocitac ma zakladni desku stale pod proudem a da se snadno poskodit.

pepezdepa
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod pepezdepa » 13 zář 2019 09:59

Ničím, co jsem tam dělal, jsem nemohl odpálit desku ani cpu, kor, když byl komp vypnutý a k tomu ještě odpojený od elektřiny. Pokud jsem i přesto cpu zničil, bylo vadné cpu, případně deska. Já jsem sice v tomto docela lojza, ale úplný dement taky nejsem. Kucí se taky mohli vysrat na napastování procáku nebo udělat chybu někde jinde.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 26 vteřinách:
Komp byl vždycky vypojen ze sítě, když jsem s ním manipuloval.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”