Zdravím, mám problém,
mám windows 10 HE a na druhým disku win xp. Desítky byly nainstalovaný na disku 250GB, xp na druhým. Mám bitovou kopii, která obsahuje oba systémy. Potud všechno OK. Jenže disk s desítkama odešel do věčnejch lovišť a já koupil terabajtovej seagate. Spustil jsem opravný CD, najel na opravu systému(ů), spustil obnovu z bit. kopie a systémy obnovil. Všechno v pořádku. ALE... Obnova rozdělila novej disk na dvě part., systém je na 250GB (jako za stara) a vedle vzniknul novej svazek ze zbývajících GB. Vytvořil jsem novej svazek, všechno OK. Opět jsem ho smazal, kliknul na C (systémovej) a chtěl rozšířit o ten zbejvající, ale nabídka "rozšířit" je nefunkční. Výsledek je, že oba svazky jednoho disku nelze spojit. Nebyla by rada? Rozdělelnej ho nepotřebuju, na zálohy mám usb disk 2TB.
Díky, Josef
Výměna disku za větší, obnova z bit. kopie, chybné rozdělení a nemožnost sloučení (win 10)
Re: Výměna disku za větší, obnova z bit. kopie, chybné rozdělení a nemožnost sloučení (win 10)
a máš to volné místo až za tím systémovým svazkem? (tedy, když se podívaš ve správci disků tak u toho disku je vlevo systém a vpravo volné místo)? Pokud ne, je potřeba změnit pořadí - volné místo musí být až za systémovým svazkem.
Použij program EaseUS Partition Master, tam to pořadí změníš pouhým přetažením a potvrzením (po restartu to program přesune)
Pak už jen stačí (opět výše zmíněným programem) ten svazek C roztáhnout na to volné místo (a opět potvrdit, program udělá po restartu)
Mrkni se sem: viewtopic.php?f=7&t=156131
Použij program EaseUS Partition Master, tam to pořadí změníš pouhým přetažením a potvrzením (po restartu to program přesune)
Pak už jen stačí (opět výše zmíněným programem) ten svazek C roztáhnout na to volné místo (a opět potvrdit, program udělá po restartu)
Mrkni se sem: viewtopic.php?f=7&t=156131
Re: Výměna disku za větší, obnova z bit. kopie, chybné rozdělení a nemožnost sloučení (win 10)
Bohužel to není můj případ. C nalevo, zbytek disku napravo. Přesto jsem Ease Master zkusil, tonoucí se stébla chytá :) Marně...
Easeus Partition Master fungovat musi.
Co presne nejde? Udelej screenshoty z toho co v nem delas.
Co presne nejde? Udelej screenshoty z toho co v nem delas.
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
A prosím ještě dodat k tomu screenshot ze Správy disků. Aby to bylo kompletní.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
V Partition Masteru bude videt to same, jen s tim pujde delat vic nez ve spravci disku.
Prave Parition Masterem zvetsuju disky C:, cela operace ale probehne az po restartu.
Disk lze zvetsit jen v pripade pokud je za oddilem volne misto - zdna logicka ani primarni partition, unpartitioned space.
Prave Parition Masterem zvetsuju disky C:, cela operace ale probehne az po restartu.
Disk lze zvetsit jen v pripade pokud je za oddilem volne misto - zdna logicka ani primarni partition, unpartitioned space.
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
To uvidíš i ve správě disků.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem - 19
- 4931
-
od DenyKr
Zobrazit poslední příspěvek
15 zář 2024 14:14
-
-
- 9
- 2779
-
od Baggy
04 zář 2024 15:38
-
-
Bitová kopie poškozené SD karty - náhledy OK, fotky ne Příloha(y)
od simio.simsoft » 18 pro 2024 21:59 » v Problémy s hardwarem - 1
- 2748
-
od petr22
18 pro 2024 23:15
-
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4719
-
od petr22
27 pro 2024 12:29
-
-
-
Obnova fotek z SD karty, která není vidět v souborovém systému
od simio.simsoft » 01 lis 2024 20:00 » v Problémy s hardwarem - 8
- 3157