HRA seká, důvod ? Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Uživatelský avatar
ORIONwhite
nováček
Příspěvky: 47
Registrován: prosinec 14
Pohlaví: Muž

HRA seká, důvod ?

Příspěvekod ORIONwhite » 07 led 2018 23:37

Zdravím,
hraju jednu hru, konkrétně Metro 2033 REDUX, přičemž moje specifikace jsou:
i5-4460
GTX 970 4GB
8 GB RAM
To by mělo bohatě stačit. No a můj problém ale je, že hra mi jede v pohodě na 150-250 FPS, ale zasekává se, třeba každých 15-20 vteřin se na 0,5-1 sekundy zasekne, v částech které jsou náročnější je to častější.
Nejdříve jsem si myslel, že je to RAMkama, že hra si bere nějaký malý limit, ale to jsem přes komandy nastavoval a nepomohlo to. Další věc co jsem zjistil, že při těch zásecích je disk na 99% (pomocí správce windows).
Moje otázka je, jestli je možnost jak se ujistit, že to opravdu dělá disk, abych zbytečně nekupoval nový a ono to pokračovalo..
Moc děkuju všem za rady.


Stand up for what you believe in, even if you stand alone.

Reklama
Uživatelský avatar
JegenaJk
Level 3
Level 3
Příspěvky: 645
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: HRA seká, důvod ?

Příspěvekod JegenaJk » 08 led 2018 01:52

Stiahni si HDTune a spusti ho. Daj si Full scan (Pozor! Všetky blocky musia byť zelené) Potom pošli screen jak to vyzerá! Spusti CMD ako Adminitrátor a napíš tam "chkdsk /r" (Pošli screen)
Čo je medzi nebom a zemou?
Odpoveď: a

SpaceExplo
Level 3
Level 3
Příspěvky: 552
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: HRA seká, důvod ?

Příspěvekod SpaceExplo » 08 led 2018 09:45

@ORIONwhite: a jakej disk tam asi budes mit? Schvalne si tipnu: WD Green
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.

Uživatelský avatar
ORIONwhite
nováček
Příspěvky: 47
Registrován: prosinec 14
Pohlaví: Muž

Re: HRA seká, důvod ?

Příspěvekod ORIONwhite » 08 led 2018 18:49

Tady to je
aaaa.jpg
bbbbb.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Stand up for what you believe in, even if you stand alone.

Uživatelský avatar
JegenaJk
Level 3
Level 3
Příspěvky: 645
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: HRA seká, důvod ?

Příspěvekod JegenaJk » 08 led 2018 19:53

Disk vyzerá byť v pohode. Mohol by si sa pozrieť , že čo ti zaťažuje tak moc ten disk? Pošli keď tak screeny
Čo je medzi nebom a zemou?
Odpoveď: a

SpaceExplo
Level 3
Level 3
Příspěvky: 552
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: HRA seká, důvod ?

Příspěvekod SpaceExplo » 08 led 2018 23:30

Ja doufal, ze mu disk usina, nicmene Seagate to asi nedela. Tak ted snaz uz jen (z nejakyho duvodu) agresivni power-saving od OS.
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.

Uživatelský avatar
satik
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3071
Registrován: leden 15
Bydliště: Praha / Krkonoše
Pohlaví: Muž

Re: HRA seká, důvod ?

Příspěvekod satik » 09 led 2018 01:45

Co teploty? (CPU, GPU, deska)

Jinak koukni na vyuziti VRAM treba pres Afterburner, kolik mas.
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
https://www.twitch.tv/satikcz/
https://www.youtube.com/c/SatikCZE
PC: Intel Core i7 8700K@5GHz+EK KIT L360, ASUS Maximus X HERO, 32GB RAM@3466, MSI RTX 2080Ti Trio, Fractal Define S, Seasonic P860, SSD 2TB celkem
Periferie: 3x AOC AG271QG (1440p 165Hz IPS), Razer Deathadder+Blackadder Chroma, Steelseries QcK+, Sennheiser PC360, DXRACER OH/KF06/NB

Uživatelský avatar
ORIONwhite
nováček
Příspěvky: 47
Registrován: prosinec 14
Pohlaví: Muž

Re: HRA seká, důvod ?

Příspěvekod ORIONwhite » 09 led 2018 21:28

Ahoj, tak už vím, kde je asi problém. A to RAM. I při hře mi ukazuje, že jede RAM na 2300, max 2800 peak byl. Pro hru to je samozřejmě málo. (Se hrou i mimo hru jedou stále na 2,8-2,9)
Ví někdo jak na to ? (mám i komand na steamu v launch options, ale ten zřejmě nic nedělá)
PS. Metro 2033 REDUX jsem dohrál, začínám Metro The Last Light REDUX a dělá to samé :mad: :D
PSS. Teplotama to taky není :/
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Stand up for what you believe in, even if you stand alone.

RIKI22
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3526
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: HRA seká, důvod ?

Příspěvekod RIKI22 » 10 led 2018 11:25

Skús si aktualizovať ovládač na grafiku.

Uživatelský avatar
satik
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3071
Registrován: leden 15
Bydliště: Praha / Krkonoše
Pohlaví: Muž

Re: HRA seká, důvod ?

Příspěvekod satik » 10 led 2018 11:40

Hodil jsi nám sem screen využití RAM, ale ne VRAM, ten by měl bejt v Afterburneru jako Memory usage.

A kdyz das tento pocitac a vlastnosti, tak co ti to tam pise v sekci system? To sem taky vyscreenuj.
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
https://www.twitch.tv/satikcz/
https://www.youtube.com/c/SatikCZE
PC: Intel Core i7 8700K@5GHz+EK KIT L360, ASUS Maximus X HERO, 32GB RAM@3466, MSI RTX 2080Ti Trio, Fractal Define S, Seasonic P860, SSD 2TB celkem
Periferie: 3x AOC AG271QG (1440p 165Hz IPS), Razer Deathadder+Blackadder Chroma, Steelseries QcK+, Sennheiser PC360, DXRACER OH/KF06/NB

Uživatelský avatar
ORIONwhite
nováček
Příspěvky: 47
Registrován: prosinec 14
Pohlaví: Muž

Re: HRA seká, důvod ?

Příspěvekod ORIONwhite » 10 led 2018 17:39

Vyfoceno minutu po vypnutí hry.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Stand up for what you believe in, even if you stand alone.

Uživatelský avatar
satik
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3071
Registrován: leden 15
Bydliště: Praha / Krkonoše
Pohlaví: Muž

Re: HRA seká, důvod ?

Příspěvekod satik » 10 led 2018 17:55

A co to teda vyfotit ve chvili, kdy se to seka? :)
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
https://www.twitch.tv/satikcz/
https://www.youtube.com/c/SatikCZE
PC: Intel Core i7 8700K@5GHz+EK KIT L360, ASUS Maximus X HERO, 32GB RAM@3466, MSI RTX 2080Ti Trio, Fractal Define S, Seasonic P860, SSD 2TB celkem
Periferie: 3x AOC AG271QG (1440p 165Hz IPS), Razer Deathadder+Blackadder Chroma, Steelseries QcK+, Sennheiser PC360, DXRACER OH/KF06/NB


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Seká se mi hra při vysokých FPS
    od Marapurc » 11 úno 2018 00:16 » v Hry
    11
    638
    od petr22
    11 úno 2018 17:07
  • FPS 250+ ale hra se seká po 3sekundách
    od Dandomil » 13 úno 2018 21:25 » v Problémy s hardwarem
    2
    278
    od cunik.cz
    13 úno 2018 21:54
  • Pomalý internet - jak zjistím důvod?
    od jpanther » 02 čer 2018 19:28 » v Internet a internetové prohlížeče
    4
    755
    od petr22
    02 čer 2018 20:16
  • Mafia 1 - seká se
    od Fiba » 04 led 2018 20:24 » v Hry
    17
    1182
    od Fiba
    11 led 2018 14:59
  • NTB SE SEKA
    od holanmark » 05 kvě 2018 23:09 » v Problémy s hardwarem
    7
    527
    od holanmark
    07 kvě 2018 10:56

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 14 hostů