Zprovoznění mikrofonu ve Windows XP (vyřešeno)
Zprovoznění mikrofonu ve Windows XP (vyřešeno)
Ahoj, mám problém se zprovozněním mikrofonu ve WinXP - mám integrovanou zvukovku (na desce Asus P4P800), mikrofony jsem zkoušel dva různé. Jako zdroj nahrávání mám vybraný mikrofon, v ovládacím panelu není ztlumený, drivery jsem zkoušel přeinstalovat. Napadá někoho z vás možné řešení (třeba i "přiblble triviální")? Díky. Tom
ad miras: díky - bohužel mám :-)
ad mmmartin:
1) zkoušel jsem použít ten "recorder", který je přímo ve Win (Příslušenství/Zábava/.... a nebo tam někde). A také, když zapojím mikrofon, tak to ten SW ke zvukové kartě pozná a ptá se, co jsem to připojil - když vyberu mikrofon, tak mi to ukazuje, co z něj leze (samozřejmě nic).
2) kontroloval jsem to několikrát, pokud nejsem úplně cvok (nevylučuji), tak je to obojí ok
ad mmmartin:
1) zkoušel jsem použít ten "recorder", který je přímo ve Win (Příslušenství/Zábava/.... a nebo tam někde). A také, když zapojím mikrofon, tak to ten SW ke zvukové kartě pozná a ptá se, co jsem to připojil - když vyberu mikrofon, tak mi to ukazuje, co z něj leze (samozřejmě nic).
2) kontroloval jsem to několikrát, pokud nejsem úplně cvok (nevylučuji), tak je to obojí ok
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
1) Když vyjedeš mikrofon v Ovládání hlasitosti, slyšíš ho ze sluchátek (nebo z repráku)? Musíš vyjet taky Master (Celková hlasitost) a při poslechu na repráky je moc nevyjížděj, nebo si houkneš a začneš mít úplně jiný starosti - např kde sehnat nový repráky.
2) Zkus pustit signál do linkovýho vstupu, v ovládání záznamu vybrat a vyjet Vstup vnějšího zdroje (line in) a zkus něco nahrát. Půjde-li, hledal bych problém spíš v mikrofonním vstupu než v mikrofonu (ze dvou jak pravíš nechodí ani jeden) a vůbec nelze vyloučit poškozený vstupní mikrofonní konektor na PC.

2) Zkus pustit signál do linkovýho vstupu, v ovládání záznamu vybrat a vyjet Vstup vnějšího zdroje (line in) a zkus něco nahrát. Půjde-li, hledal bych problém spíš v mikrofonním vstupu než v mikrofonu (ze dvou jak pravíš nechodí ani jeden) a vůbec nelze vyloučit poškozený vstupní mikrofonní konektor na PC.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 7831
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30