Zprovoznění mikrofonu ve Windows XP (vyřešeno)

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

TomTomX
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Zprovoznění mikrofonu ve Windows XP (vyřešeno)

Příspěvekod TomTomX » 17 srp 2005 11:37

Ahoj, mám problém se zprovozněním mikrofonu ve WinXP - mám integrovanou zvukovku (na desce Asus P4P800), mikrofony jsem zkoušel dva různé. Jako zdroj nahrávání mám vybraný mikrofon, v ovládacím panelu není ztlumený, drivery jsem zkoušel přeinstalovat. Napadá někoho z vás možné řešení (třeba i "přiblble triviální")? Díky. Tom

Reklama
miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod miras » 17 srp 2005 13:16

No já nevim, když ti řeknu ať si překontroluješ jestli máš ten mikrák opravdu v mikrofonovým vstupu, abys nebyl nevrlej :lol:

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 17 srp 2005 22:19

1) do jakého softu nahráváš?
2) opravdu máš mikrofon zvolený a vyjetý v regulátorech záznamu? Ve winech jsou dvě sady regulátorů: ovládání hlasitosti a ovládání záznamu.

TomTomX
nováček
Stav:

Příspěvekod TomTomX » 18 srp 2005 09:47

ad miras: díky - bohužel mám :-)

ad mmmartin:
1) zkoušel jsem použít ten "recorder", který je přímo ve Win (Příslušenství/Zábava/.... a nebo tam někde). A také, když zapojím mikrofon, tak to ten SW ke zvukové kartě pozná a ptá se, co jsem to připojil - když vyberu mikrofon, tak mi to ukazuje, co z něj leze (samozřejmě nic).
2) kontroloval jsem to několikrát, pokud nejsem úplně cvok (nevylučuji), tak je to obojí ok

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 18 srp 2005 11:58

Nevím jak v XP, ale ve 2000 musíš v záznamovým softu nastavit, z čeho chceš nahrávat. Jde se tam přes Úpravy/Vlastnosti zvuku.
Obrázek

Mazůrek Petr
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Mazůrek Petr » 18 srp 2005 12:23

Je u mikrofonu napsáno, že je na PC, nebo to je jenom "nějakej mikrofón"? má stejně barevnej port jako MIC ze zvukovky?

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 18 srp 2005 12:37

Je u mikrofonu napsáno, že je na PC, nebo to je jenom "nějakej mikrofón"? má stejně barevnej port jako MIC ze zvukovky?

Tak trochu, vlastně vůbec, nevím, na co je tázáno. :-( Ujakýho mikrofonu to má být napsáno? Na čem to má být napsáno?

Mazůrek Petr
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Mazůrek Petr » 18 srp 2005 12:42

já totiž zkoušel jednou jeden mikrofon do PC, ale ten byl na jinak barevnej port, kterej jsem já neměl. Jenom mě to tak napadlo, když psal, že ho zajímají i ty nejblbější nápady.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 18 srp 2005 12:52

Došlo. :smile:

TomTomX
nováček
Stav:

Příspěvekod TomTomX » 19 srp 2005 11:55

ad Petr M.:
jsou to sluchátka s mikrofonem, na konci 2*jack 3.5mm, jeden z nich zelený, druhý růžový (=mikrofon), konektory na MB mají stejnou barvu.

ad mmmartin:
ten dialog jsem už určitě na obrazovce měl, ale zkusím na něj kouknout ještě jednou a zkontrolvoat to.

Díky za nápady.

TomTomX
nováček
Stav:

Příspěvekod TomTomX » 23 srp 2005 13:01

TomTomX píše:ad Petr M.:
ad mmmartin:
ten dialog jsem už určitě na obrazovce měl, ale zkusím na něj kouknout ještě jednou a zkontrolvoat to.

Díky za nápady.

...zkontroloval jsem to a vzhledem k tomu, že mám všude pouze jednu položku na výběr, tak jsem se asi nespletl. Tedy - mikrofon pořád nefunkční.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 23 srp 2005 15:28

1) Když vyjedeš mikrofon v Ovládání hlasitosti, slyšíš ho ze sluchátek (nebo z repráku)? Musíš vyjet taky Master (Celková hlasitost) a při poslechu na repráky je moc nevyjížděj, nebo si houkneš a začneš mít úplně jiný starosti - např kde sehnat nový repráky. :smile:
2) Zkus pustit signál do linkovýho vstupu, v ovládání záznamu vybrat a vyjet Vstup vnějšího zdroje (line in) a zkus něco nahrát. Půjde-li, hledal bych problém spíš v mikrofonním vstupu než v mikrofonu (ze dvou jak pravíš nechodí ani jeden) a vůbec nelze vyloučit poškozený vstupní mikrofonní konektor na PC.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”