Dobry den
mam dotaz, Dostal jsem se k jedne docela pekne sestavicce HP Z800 z nemecka. Problem je v tom je nekdy slape uplne v pohode a nekdy se mi zasekne at uz pri narocnejsi nebo ne tak narocne aplikaci (mladas na tom hraje nakou hru)a musim restartovat. Cim to muze byt? Zkousel jsem Win7 i Win vista a nema to vliv, je k tomu i specialni diagnosticky nastroj, ktery mi nahlasil ze je vsechno v pohode.
Dale obcas po restatru , kdyz jsem dal spustit v nouzovem rezimu, nabehl v pohode a kdyz beznym zpusobem tak se mi to zastipne treba pri sposteni antiviru nebo pri nabihani systemu. A kdyz me chce opravdu vytocit tak mi po restertu napise ze mi pocita jen z polovinou pameti. je mozne ze se prehriva procesor?
zamrzani systemu
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: zamrzani systemu
Nejjednodušší budeš když změříš teploty třeba přes program "HW Monitor"
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
ok skusim, skusim najit jeste nejaky maximalni teploty
Tak jsem skousel render v catii, trosku narocnejsi abych mu trosku nalozil, spadlo mi to a po resetu mi to hlasi: 927 - fatal error on dimm in slot CPU1 dimm1, ECCerror on read operation
No na tohle jsem urcite dutej, umim delat v softiku co mam ale jinak tem kompum moc nerozumim, vite nekdo co s tim?
jinak co jsem koukal na teploty pri praci tak prociky se dostali na max 55 stupnu a spotreba asi 107W na prociik, zdroj je 850W tak to by melo bejt snad v poradku..
|Jo tak ted sem skusil jeste jeden zatezobvej testik hlasi to znova: 927 - fatal error on dimm in slot CPU1 dimm3
No na tohle jsem urcite dutej, umim delat v softiku co mam ale jinak tem kompum moc nerozumim, vite nekdo co s tim?
jinak co jsem koukal na teploty pri praci tak prociky se dostali na max 55 stupnu a spotreba asi 107W na prociik, zdroj je 850W tak to by melo bejt snad v poradku..
|Jo tak ted sem skusil jeste jeden zatezobvej testik hlasi to znova: 927 - fatal error on dimm in slot CPU1 dimm3
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vypadá to na špatnou RAM. Stáhni si memtest a projeď je
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
tak pameti sem púrojel a prosli v pohode, skusil sem tedy jeden procesor vyndat a naspat je do slotu k privnimu prociku, jede to v pohode, takze skusim jestli to nebylo procesorem, ale mam spis pocit ze by to teda mohlo bejt slabym zdrojem, jestli neni nejakej vadnej
Tvou zprávu absolutně nechápu
Jinak pokud máš 850W zdroj, tak ten slabej nebude.

Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
¨Jak jsi mohl dát procesor k prvnimu slotu nejblize k prociku??
no je mozny ze ten zdroj neni uplne v pohode, no a na desce sou 2 prociky a nad kazdym je 6 slotu pro ramky /pro kazdej procik sou zastrceny 3x1GB) tak sem jeden procik vyndal a ty pamety co byly u nej sem strcil k tomu prvnimu takze je nad nim ted 6x1GB
a s tim zdrojem jenom premejslim, pac mi tohle zasekavani delalo kdyz sem mel spatnej zdroj, me se zda taky dobrej ted to zatim slape tak nevim cim to muze bejt, kdyz tam dam druhej procik tak to zamrzava
omlouvam se za vyjdrovani sem trosku idiot na tohle:)
jinak ta deska vypada podobne jako tahle, akorat tech sloti na ramky je celkem 12(6 nad kazdyn procikem)
tekze kdyby to bylo na teto desce tak by nad kazdym procesorem bylz 2 pameti tak sem ty 2 pameti v pravo vzal a dal je nalevo, a ptocik vpravo sem vyndyl, takte naprave strane neni nic a na leve je procik a 4 pameti
http://www.pacificgeek.com/productimage ... 2895RS.jpg
a s tim zdrojem jenom premejslim, pac mi tohle zasekavani delalo kdyz sem mel spatnej zdroj, me se zda taky dobrej ted to zatim slape tak nevim cim to muze bejt, kdyz tam dam druhej procik tak to zamrzava
omlouvam se za vyjdrovani sem trosku idiot na tohle:)
jinak ta deska vypada podobne jako tahle, akorat tech sloti na ramky je celkem 12(6 nad kazdyn procikem)
tekze kdyby to bylo na teto desce tak by nad kazdym procesorem bylz 2 pameti tak sem ty 2 pameti v pravo vzal a dal je nalevo, a ptocik vpravo sem vyndyl, takte naprave strane neni nic a na leve je procik a 4 pameti
http://www.pacificgeek.com/productimage ... 2895RS.jpg
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V tom případě je omluva na mé straně, opravdu jsem nepředpokládal že máš desku se 2 sockety pro CPU
v cajku:)
ale porad tedy nevim v cem je problem:), ted jedu na jednom prociku ale tak lespi nez nic...
ale porad tedy nevim v cem je problem:), ted jedu na jednom prociku ale tak lespi nez nic...
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
kurkos píše:927 - fatal error on dimm in slot CPU1 dimm1, ECCerror on read operation
927 - fatal error on dimm in slot CPU1 dimm3
Vypadá to opravdu na vadnou ramku. V prvním případě byla u prvního CPU (které je označováno jako první najdeš buď na desce nebo v manuálu) v 1. slotu -> pak jsi je zproházel a byla ve 3. slotu
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2452
-
od rohlicek1
Zobrazit poslední příspěvek
05 led 2025 09:56
-
-
zamrzání Ntb + dlouhé načítání stránek a aplikací
od PARKR » 11 led 2025 12:56 » v Problémy s hardwarem - 8
- 2504
-
od PARKR
11 led 2025 15:10
-
-
- 2
- 2161
-
od mk2442
29 pro 2024 23:56
-
- 1
- 2419
-
od petr22
15 srp 2024 21:37
-
-
Tuto aplikaci zablokoval správce systému Příloha(y)
od Minapark » 21 bře 2025 07:38 » v Windows 11, 10, 8... - 10
- 7208
-
od RIKI22
05 dub 2025 11:04
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”