Problém s baterií/adaptérem
Problém s baterií/adaptérem
Dobrý den.. předem bych chtěla říct, že jsem žena a proto omluvte ty "nesprávné" výrazy apod. :) asi před dvěma dny jsem omylem zakopla o kabel adaptéru a ten vyletěl z NTB.. mám starší NTB a baterie vydrží bez adaptéru tak 15 minut .. dala jsem ho tedy zpátky, ale musela jsem ho správně "naštelovat", aby se NTB nevypnul při vybití baterie. Dva dny to bylo všechno v pohodě, když se náhodou kabel nějak špatně pohnul, pohnula jsem s ním zpátky a opravdu bylo vše OK... Jenže včera mi to už zpravit nešlo, ať sem adaptér připojila jak sem chtěla a kolikrát jsem chtěla, prostě nereagoval. Takže se mi NTB vybil a vypnul se. Snažila jsem se i po vypnutí ten adaptér správně "naštelovat" ale prostě nic.. zajímalo by mě v čem bude problém.. jestli v adaptéru či baterii... předem děkuji za odpověď.
Re: Problém s baterií/adaptérem
Zdravím,tak já bych to viděl na ten adaptér,pokud měl špatný kontakt a teď už nedrží vůbec,bude to v něm,i když baterii bych pořídil také jinou,jestli vydrží 15 minut bez adaptéru.Co je to za NTB?
je to Acer Aspire 3000 .. už ho máme asi 4 roky.. každopádně děkuju za odpověď.. zkusíme to nejdříve s tím adaptérem, přece jenom je to i pro mě jako pro studentku finančně výhodnější
-
- Pohlaví:
Petul vítej na PC-Help. pokud jsi žena, tak si pohlaví můžeš nastavit ve svém profilu.
Jak už bylo psáno, pak je problém v konektoru zřejmě uvnitř NB - tedy oprava jen v servisu (pokud tedy nemáš po ruce nějakého šikulu opačného pohlaví).
Ještě můžeš zkusit zahýbat při zapojení tím kablikem těsně u konektoru, možná je poškozený jen ten kablik a oprava by byla jednoduchá. Nejlépe by bylo změřit zda je na konektoru napětí, případně zkusit na jiném NB.
Edit: Vidím, že jsi studentka, pak ve třídě jistě máte nějakého šikovného chlapa - pokud to ovšem není škola pro jeptišky.

Jak už bylo psáno, pak je problém v konektoru zřejmě uvnitř NB - tedy oprava jen v servisu (pokud tedy nemáš po ruce nějakého šikulu opačného pohlaví).
Ještě můžeš zkusit zahýbat při zapojení tím kablikem těsně u konektoru, možná je poškozený jen ten kablik a oprava by byla jednoduchá. Nejlépe by bylo změřit zda je na konektoru napětí, případně zkusit na jiném NB.
Edit: Vidím, že jsi studentka, pak ve třídě jistě máte nějakého šikovného chlapa - pokud to ovšem není škola pro jeptišky.

Naposledy upravil(a) guest dne 20 srp 2010 11:52, celkem upraveno 1 x.
Tak určitě to je výhodnější zkusit ten adaptér,třeba zde http://www.trx-baterie.cz/trx-baterie/e ... m-konektor
Blue Spirit píše:Petul vítej na PC-Help. pokud jsi žena, tak si pohlaví můžeš nastavit ve svém profilu.![]()
ne, není to škola pro jeptišky, ale je fakt, že ve třídě máme jen 5 chlapců

Jinak se omlouvám za delší nečinnost, ale mám holt omezený přístup k internetu.. za blbost se platí, no :/
-
- Pohlaví:
Ano, závada je v konektoru uvnitř. V podstatě korunová záležitost, ale kdoví co za to v servisu budou chtít.
Naposledy upravil(a) guest dne 25 srp 2010 23:41, celkem upraveno 1 x.
no už jsem se dívala na internet na ceny servisu .. 1500-1700kč.. ale mám pár tipů na lidi, co tomu rozumí, tak se zkusím poptat, jestli by nezvládli vyměnit konetor oni, když on samotný se dá sehnat kolem 200kč..
-
- Pohlaví:
On se možná nebude muset vyměnit, stačí tam ty kontakty jen napružit, ale pak už to dlouho nevydrží - nový je lepší řešení.
http://www.nemecek.cz/opravy-notebooku/ ... -notebooku
http://www.nemecek.cz/opravy-notebooku/ ... -notebooku
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3398
-
od lukas222