Problém s baterií/adaptérem

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Petul
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Problém s baterií/adaptérem

Příspěvekod Petul » 20 srp 2010 11:31

Dobrý den.. předem bych chtěla říct, že jsem žena a proto omluvte ty "nesprávné" výrazy apod. :) asi před dvěma dny jsem omylem zakopla o kabel adaptéru a ten vyletěl z NTB.. mám starší NTB a baterie vydrží bez adaptéru tak 15 minut .. dala jsem ho tedy zpátky, ale musela jsem ho správně "naštelovat", aby se NTB nevypnul při vybití baterie. Dva dny to bylo všechno v pohodě, když se náhodou kabel nějak špatně pohnul, pohnula jsem s ním zpátky a opravdu bylo vše OK... Jenže včera mi to už zpravit nešlo, ať sem adaptér připojila jak sem chtěla a kolikrát jsem chtěla, prostě nereagoval. Takže se mi NTB vybil a vypnul se. Snažila jsem se i po vypnutí ten adaptér správně "naštelovat" ale prostě nic.. zajímalo by mě v čem bude problém.. jestli v adaptéru či baterii... předem děkuji za odpověď.

Reklama
pukasinek
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Problém s baterií/adaptérem

Příspěvekod pukasinek » 20 srp 2010 11:34

Zdravím,tak já bych to viděl na ten adaptér,pokud měl špatný kontakt a teď už nedrží vůbec,bude to v něm,i když baterii bych pořídil také jinou,jestli vydrží 15 minut bez adaptéru.Co je to za NTB?

Petul
nováček
Stav:

Příspěvekod Petul » 20 srp 2010 11:47

je to Acer Aspire 3000 .. už ho máme asi 4 roky.. každopádně děkuju za odpověď.. zkusíme to nejdříve s tím adaptérem, přece jenom je to i pro mě jako pro studentku finančně výhodnější

guest

Příspěvekod guest » 20 srp 2010 11:49

Petul vítej na PC-Help. pokud jsi žena, tak si pohlaví můžeš nastavit ve svém profilu. :smile:

Jak už bylo psáno, pak je problém v konektoru zřejmě uvnitř NB - tedy oprava jen v servisu (pokud tedy nemáš po ruce nějakého šikulu opačného pohlaví).
Ještě můžeš zkusit zahýbat při zapojení tím kablikem těsně u konektoru, možná je poškozený jen ten kablik a oprava by byla jednoduchá. Nejlépe by bylo změřit zda je na konektoru napětí, případně zkusit na jiném NB.

Edit: Vidím, že jsi studentka, pak ve třídě jistě máte nějakého šikovného chlapa - pokud to ovšem není škola pro jeptišky. :lol:
Naposledy upravil(a) guest dne 20 srp 2010 11:52, celkem upraveno 1 x.

pukasinek
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod pukasinek » 20 srp 2010 11:51

Tak určitě to je výhodnější zkusit ten adaptér,třeba zde http://www.trx-baterie.cz/trx-baterie/e ... m-konektor

Petul
nováček
Stav:

Příspěvekod Petul » 25 srp 2010 19:14

Blue Spirit píše:Petul vítej na PC-Help. pokud jsi žena, tak si pohlaví můžeš nastavit ve svém profilu. :smile:

Jak už bylo psáno, pak je problém v konektoru zřejmě uvnitř NB - tedy oprava jen v servisu (pokud tedy nemáš po ruce nějakého šikulu opačného pohlaví).
Ještě můžeš zkusit zahýbat při zapojení tím kablikem těsně u konektoru, možná je poškozený jen ten kablik a oprava by byla jednoduchá. Nejlépe by bylo změřit zda je na konektoru napětí, případně zkusit na jiném NB.

Edit: Vidím, že jsi studentka, pak ve třídě jistě máte nějakého šikovného chlapa - pokud to ovšem není škola pro jeptišky. :lol:

ne, není to škola pro jeptišky, ale je fakt, že ve třídě máme jen 5 chlapců :D .. no jinak zkusila jsem nový adaptér, ntb s adaptérem naskočil (při starém adaptéru ani nenaskočil, jen zablikala kontrolka s baterkou), jenže stále mi na liště přeblikávala ikonka mezi baterií a adaptérem a vyskakovalo mi výstražné okno, že je baterie téměř vybitá.. tak mi asi tedy zbývá ještě zkusit nějak opravit ten konektor uvnitř ntb, že?

Jinak se omlouvám za delší nečinnost, ale mám holt omezený přístup k internetu.. za blbost se platí, no :/

guest

Příspěvekod guest » 25 srp 2010 20:10

Ano, závada je v konektoru uvnitř. V podstatě korunová záležitost, ale kdoví co za to v servisu budou chtít.
Naposledy upravil(a) guest dne 25 srp 2010 23:41, celkem upraveno 1 x.

Petul
nováček
Stav:

Příspěvekod Petul » 25 srp 2010 23:35

no už jsem se dívala na internet na ceny servisu .. 1500-1700kč.. ale mám pár tipů na lidi, co tomu rozumí, tak se zkusím poptat, jestli by nezvládli vyměnit konetor oni, když on samotný se dá sehnat kolem 200kč..

guest

Příspěvekod guest » 25 srp 2010 23:43

On se možná nebude muset vyměnit, stačí tam ty kontakty jen napružit, ale pak už to dlouho nevydrží - nový je lepší řešení.

http://www.nemecek.cz/opravy-notebooku/ ... -notebooku

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3398
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4045
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s internetem Příloha(y)
    od valama » 06 dub 2025 16:13 » v Internet a internetové prohlížeče
    11
    4815
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    06 dub 2025 20:42
  • Problém s mikrofonem Příloha(y)
    od Shokata88 » 19 úno 2025 16:44 » v Problémy s hardwarem