Zdravím, k problému: Můj mp4 přehrávač mi zničil dvoje sluchátka, jedny Koss PathFinder(spunty), tak nejak sly slyset jen nejaky tony, bici apod. Ale kdyz se mi to stalo i u druhých sluchátek a to SteelSeries 5H v2, nejak jsem to potreboval vyresit(prece jen - Hrac bez musli..). Tak jsem prisel na to, ze je problem asi v jacku(mp4ka ho asi sezrala nebo co), kdyz je cely zapojeny, hraje to fakt tak 10% z toho co chci, z pisnicek to jsou jen nejaka slova, nejaka kytara(nejaka ne), no proste jsem si nedokazal vysvetlit cim to bylo, ale prisel jsem jeste na jednu vec a to, ze kdyz je zapojim jen tak na pul(strcim pul jacku do diry), tak to hraje.. Teda tohle jsem si myslel asi 3 mesice, pak mi doslo ze to hraje tak jako nejak jinak. Ve hrach(csko, cod, tf2) jsem nevedel odkud jdou kroky a vystreli, ale slysel jsem je vsechny, bohuzel v techto hrach je docela dulezite vedet odkud jde jaky zvuk, tak jsem si ted(20 minut zpet) zapojil stare Koss Ur29 a zjistil jsem, ze neslysim i plno ostatnich veci(respektive je slysim jinak), tak jsem si nejak domyslel, ze to vsechno u tech rozbitych sluchatek vychazi jako ze stredu, veci maj stejnou hlasitost.. Uz jsem se rozhodl koupit si nove, ale zere me, ze nevim co s tim je, jestli se to prece jen da nejak napravit.
Co si myslíte, máte dost odvahy zjistit co se stalo?!
Ultra tezka hadanka - Rozbite sluchatka. Vyřešeno
Re: Ultra tezka hadanka - Rozbite sluchatka.
dalsi poznatek - bassy nejdou slyset vuuuubec
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestliže se to projevuje stejně v přehrávači i v PC, tak nejspíše je poškozený kabel u sluchátek (1 vodič) a hraje jen jeden kanál ze sterea. To odpovídá i ztrátě prostorové orientace a některých části zvuků. To by jsi poznal, protože by hrálo jen jedno sluchátko. Chtělo by to ověřit dobrými sluchátky. Stejná závada v PC i v přehrávači se mi zdá nepravděpodobná, tedy pokud jsem tvému popisu dobře rozuměl.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
No proste, co strcim do mp4ky, to rozbije sluchatka(jack nejspis) a ty sluchatka jdou po tom spatne, at to strcim kamkoliv. Tak me napada ze to nejak skrablo jack, ale to by vubec neodpovidalo tomu, ze hraje jen neco, no kazdopadne uz do ty mp4 nic nestrcim.. Nejspis to bude nejakej kanal 

- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
MP4 asi umí Voodoo, jinak si to neumím vysvětlit. Po zasunutí by muselo dojít ke značné fyzické deformaci konektoru a to až tak, že by nešel zasunout do pc bez použití větší síly, aby to nejelo, čímž by došlo i k poškození konektoru zvukové karty, ale potom by ti nejela ani ta sluchátka v pc.
Prostě chyba je potom v tom, že MP4ka poškodí sluchátka (repro část) nebo jednoduše svým zacházením poškodíš kabel.
Prostě chyba je potom v tom, že MP4ka poškodí sluchátka (repro část) nebo jednoduše svým zacházením poškodíš kabel.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak přesně to samé mám já v PC.Ale přece jen trošku jinak po zasunutí nehrají sluchátka skoro/asi jde jen jeden kanál/ vůbec,po povysunutí už ano.Ikdyž zase jsem přesně nekontroloval nějaký odchylky.Ovšem pozor:Mám doma,víc počítačů a hromadu sluchátek.Tkže tohle se děje na třech sluchátkách a dvě jedou normálně.Logicky by se řeklo,že je chyba v těch třch sluchátkách,ovšem,pozor,na druhým pC jedou taky normálně.Jediné co jsem zjistil je,že konektory se nepatrně liší délkou/ovšem jedná se asi o tři desetiny mm/.Ovšem nevím jestli by tohle mělo tak zásadní vliv,hlavně ten kratší konektor nevysouvám o tři desetiny ale o 5MM
Což je opravdu nepochopitelné jak to může hrát,najmě když druhý konektor v té samé zásuvce musí být zasunutý celý a pokud ho vysunu tak naopak nehraje vůbec.No,jen jsem v tom nechtěl nechat bodlyho samotného

Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pozor na sluchátka s mikrofonem, která se používají třeba u mobilu. Liší se zapojení konektorů.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Neměli originální sluchátka k MP4 ovládání hlasitosti nebo tak něco?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Pohlaví:
Pokud je jack zapojen klasicky, tak povytažená sluchátka hrají - signál jde R výstup, levé a pravé v serii a zem vystup. MP4 by - teoreticky - mohla zničit sluchátka tak, že by odešel nějaký z koncových tranzistorů a sluchátky by tekl trvale ss proud. I tak se mi to zdá málo pravděpodobné. Takže - koupil bych jack a strčil do dírky a vzal multimetr a zkusil zda je někde ss napětí. Kdyby ne, zkusil bych do výstupu zapojit aktivní repra do počítače. A v první řadě bych asi zkusil zda ty přehrávané soubory nejsou vadné.
El diablo - nemeli, ani me nenapada jak by to s tim mohlo souviset
No jeste lepsi je ze ted tam mam uz nejakej ten patek takovy strasne levny sluchatka a hraje to normalne(ty sluchatka co to znicilo byly za 700 a 1600)..
No jeste lepsi je ze ted tam mam uz nejakej ten patek takovy strasne levny sluchatka a hraje to normalne(ty sluchatka co to znicilo byly za 700 a 1600)..
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mám dojem že nejsi první co si stěžuje že mu MP3(4?) zničila značková sluchátka. Možná nemají vhodné parametry.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ona jsou totiž sluchátka různá. Mají odlišnou impedanci (zdánlivý odpor - jinak to je komplexní veličina) a ta musí odpovídat i impedanci zdroje signálu. Pokud je impedance značně rozdílná mohou být takovéto problémy. Dalším parametrem je citlivost a kmitočtová charakteristika.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2754
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
24 kvě 2025 18:47
-
- 3
- 2519
-
od Dolpi
01 pro 2024 21:36
-
- 2
- 5129
-
od vaclavka83
16 čer 2024 19:31
-
-
Bezdrátové sluchátka s ANC do 2000Kc k TV
od walderan » 15 led 2025 12:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 6
- 3096
-
od walderan
18 led 2025 17:51
-
-
- 5
- 3835
-
od Kadel33