Ultra tezka hadanka - Rozbite sluchatka. Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

bodly
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Ultra tezka hadanka - Rozbite sluchatka.

Příspěvekod bodly » 20 říj 2010 17:46

Zdravím, k problému: Můj mp4 přehrávač mi zničil dvoje sluchátka, jedny Koss PathFinder(spunty), tak nejak sly slyset jen nejaky tony, bici apod. Ale kdyz se mi to stalo i u druhých sluchátek a to SteelSeries 5H v2, nejak jsem to potreboval vyresit(prece jen - Hrac bez musli..). Tak jsem prisel na to, ze je problem asi v jacku(mp4ka ho asi sezrala nebo co), kdyz je cely zapojeny, hraje to fakt tak 10% z toho co chci, z pisnicek to jsou jen nejaka slova, nejaka kytara(nejaka ne), no proste jsem si nedokazal vysvetlit cim to bylo, ale prisel jsem jeste na jednu vec a to, ze kdyz je zapojim jen tak na pul(strcim pul jacku do diry), tak to hraje.. Teda tohle jsem si myslel asi 3 mesice, pak mi doslo ze to hraje tak jako nejak jinak. Ve hrach(csko, cod, tf2) jsem nevedel odkud jdou kroky a vystreli, ale slysel jsem je vsechny, bohuzel v techto hrach je docela dulezite vedet odkud jde jaky zvuk, tak jsem si ted(20 minut zpet) zapojil stare Koss Ur29 a zjistil jsem, ze neslysim i plno ostatnich veci(respektive je slysim jinak), tak jsem si nejak domyslel, ze to vsechno u tech rozbitych sluchatek vychazi jako ze stredu, veci maj stejnou hlasitost.. Uz jsem se rozhodl koupit si nove, ale zere me, ze nevim co s tim je, jestli se to prece jen da nejak napravit.
Co si myslíte, máte dost odvahy zjistit co se stalo?!

Reklama
bodly
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Ultra tezka hadanka - Rozbite sluchatka.

Příspěvekod bodly » 20 říj 2010 18:09

dalsi poznatek - bassy nejdou slyset vuuuubec

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 20 říj 2010 18:41

Jestliže se to projevuje stejně v přehrávači i v PC, tak nejspíše je poškozený kabel u sluchátek (1 vodič) a hraje jen jeden kanál ze sterea. To odpovídá i ztrátě prostorové orientace a některých části zvuků. To by jsi poznal, protože by hrálo jen jedno sluchátko. Chtělo by to ověřit dobrými sluchátky. Stejná závada v PC i v přehrávači se mi zdá nepravděpodobná, tedy pokud jsem tvému popisu dobře rozuměl.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

bodly
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod bodly » 20 říj 2010 19:37

No proste, co strcim do mp4ky, to rozbije sluchatka(jack nejspis) a ty sluchatka jdou po tom spatne, at to strcim kamkoliv. Tak me napada ze to nejak skrablo jack, ale to by vubec neodpovidalo tomu, ze hraje jen neco, no kazdopadne uz do ty mp4 nic nestrcim.. Nejspis to bude nejakej kanal ;)

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 20 říj 2010 20:07

MP4 asi umí Voodoo, jinak si to neumím vysvětlit. Po zasunutí by muselo dojít ke značné fyzické deformaci konektoru a to až tak, že by nešel zasunout do pc bez použití větší síly, aby to nejelo, čímž by došlo i k poškození konektoru zvukové karty, ale potom by ti nejela ani ta sluchátka v pc.
Prostě chyba je potom v tom, že MP4ka poškodí sluchátka (repro část) nebo jednoduše svým zacházením poškodíš kabel.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 20 říj 2010 20:40

Tak přesně to samé mám já v PC.Ale přece jen trošku jinak po zasunutí nehrají sluchátka skoro/asi jde jen jeden kanál/ vůbec,po povysunutí už ano.Ikdyž zase jsem přesně nekontroloval nějaký odchylky.Ovšem pozor:Mám doma,víc počítačů a hromadu sluchátek.Tkže tohle se děje na třech sluchátkách a dvě jedou normálně.Logicky by se řeklo,že je chyba v těch třch sluchátkách,ovšem,pozor,na druhým pC jedou taky normálně.Jediné co jsem zjistil je,že konektory se nepatrně liší délkou/ovšem jedná se asi o tři desetiny mm/.Ovšem nevím jestli by tohle mělo tak zásadní vliv,hlavně ten kratší konektor nevysouvám o tři desetiny ale o 5MM :evil: Což je opravdu nepochopitelné jak to může hrát,najmě když druhý konektor v té samé zásuvce musí být zasunutý celý a pokud ho vysunu tak naopak nehraje vůbec.No,jen jsem v tom nechtěl nechat bodlyho samotného :D :D
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 20 říj 2010 21:51

Pozor na sluchátka s mikrofonem, která se používají třeba u mobilu. Liší se zapojení konektorů.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 20 říj 2010 22:00

Neměli originální sluchátka k MP4 ovládání hlasitosti nebo tak něco?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 20 říj 2010 22:20

Pokud je jack zapojen klasicky, tak povytažená sluchátka hrají - signál jde R výstup, levé a pravé v serii a zem vystup. MP4 by - teoreticky - mohla zničit sluchátka tak, že by odešel nějaký z koncových tranzistorů a sluchátky by tekl trvale ss proud. I tak se mi to zdá málo pravděpodobné. Takže - koupil bych jack a strčil do dírky a vzal multimetr a zkusil zda je někde ss napětí. Kdyby ne, zkusil bych do výstupu zapojit aktivní repra do počítače. A v první řadě bych asi zkusil zda ty přehrávané soubory nejsou vadné.

bodly
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod bodly » 20 říj 2010 22:33

El diablo - nemeli, ani me nenapada jak by to s tim mohlo souviset
No jeste lepsi je ze ted tam mam uz nejakej ten patek takovy strasne levny sluchatka a hraje to normalne(ty sluchatka co to znicilo byly za 700 a 1600)..

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 20 říj 2010 23:25

Mám dojem že nejsi první co si stěžuje že mu MP3(4?) zničila značková sluchátka. Možná nemají vhodné parametry.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 21 říj 2010 00:10

Ona jsou totiž sluchátka různá. Mají odlišnou impedanci (zdánlivý odpor - jinak to je komplexní veličina) a ta musí odpovídat i impedanci zdroje signálu. Pokud je impedance značně rozdílná mohou být takovéto problémy. Dalším parametrem je citlivost a kmitočtová charakteristika.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nová sluchátka
    od Riviera kid » 24 kvě 2025 08:40 » v Vše ostatní (hw)
    4
    2769
    od Riviera kid Zobrazit poslední příspěvek
    24 kvě 2025 18:47
  • Bezdrátové sluchátka
    od Dolpi » 28 lis 2024 06:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    2525
    od Dolpi Zobrazit poslední příspěvek
    01 pro 2024 21:36
  • Bezdrátové sluchátka s ANC do 2000Kc k TV
    od walderan » 15 led 2025 12:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    6
    3104
    od walderan Zobrazit poslední příspěvek
    18 led 2025 17:51
  • Herní sluchátka okolo 4 tisíc
    od Aurelian » 17 pro 2024 18:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    3844
    od Kadel33 Zobrazit poslední příspěvek
    22 pro 2024 22:11
  • Win 10 sluchátka po připojení ztrácí hlasitost
    od maiki » 07 čer 2025 00:36 » v Problémy s hardwarem