Aktualizace biosu
Aktualizace biosu
Zdravím. Když vložím flešku z aktualizačním souborem v biosu zmáčknu klávesu F8 Q- Flash tak se dostanu do nabídky kde je pouze volba aktualizovat z diskety. Jde to někde přenastavit aby tam byla možnost z USB? Jedná se o desku GA 965P-S3.
Re: Aktualizace biosu
Bude to popsano v manualu, ale tyhle historicke desky flash z USB obvykle jeste neumely.
Co jde udelat je bootovaci flashku nebo CD s DOSem a pres nej to flashnout DOSovou utilitou.
Co jde udelat je bootovaci flashku nebo CD s DOSem a pres nej to flashnout DOSovou utilitou.
Mám problém. Když naformatuju flešku na FAT32 tak ji bios nevidi na NTFS ji bios vidi.
Skús.Použi Rufus a vyber si možnosť FreeDOS.
To jsem zkoušel. Jde to jen ve FAT 32 a to bios nevidi.Chci to aktualizovat kvuli procesoru. Zkusím nainstalovat systém a potom přes aplikaci @BIOS. Máte s tím někdo zkušenost?
Nemáš po ruke iné USB ?
Už jsem vyzkoušel 4 flešky a vždy to samé. USB 2 , USB 3. Když nainstaluju systém se stávajicím procesorem a podaří se mi aktualizovat BIOS přes GIGABYTE @BIOS tak budu muset kvuli novému procesoru přeinstalovat znovu systém?
Zkus to z windows. Poslední prográmek pro flešování je pro Vistu 32 i 64bit. Stáhni si to a spusť v kompatibilitě pro vistu jako administrátor a flešuj.
Dodatečně přidáno po 1 minutě :
Jo je to pod utiltama s názvem @Bios.
Dodatečně přidáno po 1 minutě :
Jo je to pod utiltama s názvem @Bios.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Ne, OS to vadit nebude.petroza píše:... budu muset kvuli novému procesoru přeinstalovat znovu systém?
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.
Tak Bios se mi podařilo aktualizovat pomocí @Bios.

PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
help, aktualizace BIOSu z FC - FE nebo FFc, B550 Gaming X (V2 rev. 1.3) Příloha(y)
od blatantq » 05 led 2025 14:33 » v Vše ostatní (sw) - 4
- 2261
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
05 led 2025 16:38
-
-
-
Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC - 2
- 10912
-
od bugicek7lpCZ
27 úno 2025 12:51
-
-
- 4
- 3242
-
od kecalek
28 srp 2024 19:35
-
- 2
- 2769
-
od kecalek
27 črc 2024 13:30
-
-
mpg x570 gaming edge wifi Potřebuji poradit jak na bot BIOSu Příloha(y)
od ManemanTV » 15 pro 2024 21:31 » v Problémy s hardwarem - 11
- 4197
-
od ManemanTV
16 pro 2024 18:18
-
Zpět na “Taktování a další úpravy PC”