Dobrý den. Mám takový problém. Po spuštění PC mi naběhne BIOS a poté začne nabíhat Linux. Ale skončí to u fáze, kde se mi objeví černá obrazovka a vypadá to jako příkazový řádek ve W.
Vypadá to takto a takto
Jak se mám prosím dostat do descoptového prostředí?
Díky za odpověď
Linux ubuntu-descoptove prostředí
Re: Linux ubuntu-descoptove prostředí
Podle těch výpisů máš verzi 11.10 "Oneiric Ocelot", což je momentálně betaverze pro vývojáře a ladiče, nepředpokládám že by ses na vývoji příští verze podílel a přitom měl problém už s její instalací, takže bych měl na vybranou dvě řešení:
1) stáhnout aktuální verzi 11.04 "Natty Narwhal", která by měla fungovat bez problémů,
2) počkat měsíc na vydání hotového Ocelota a mezitím si něco nastudovat na fóru.
Když zadáš po přihlášení příkaz startx tak se něco stane? Koukám že jsi v tty1, já mám starší verzi a nevím jak je to u těch nových, ale můžeš to vyzkoušet:
U mě je šest textových konzolí a jedna grafická, mezi textovými se přepíná klávesovými zkratkami Alt+F1 až Alt+F6. Do grafické se dostanu stiskem Alt+F7 a do servisní, kde je záznam hlášení během načítání systému (tedy to co ti tam běželo na začátku) Alt+F8. Z grafického režimu se do libovolné textové konzole přepnu Ctrl+Alt+F1 až Ctrl+Alt+F6. Vyzkoušej co tam máš ty a třeba se uvidí.
Když jsi nabootoval z instalačního CD, tak ti naběhlo normálně do grafického režimu nebo také textově?
1) stáhnout aktuální verzi 11.04 "Natty Narwhal", která by měla fungovat bez problémů,
2) počkat měsíc na vydání hotového Ocelota a mezitím si něco nastudovat na fóru.
Když zadáš po přihlášení příkaz startx tak se něco stane? Koukám že jsi v tty1, já mám starší verzi a nevím jak je to u těch nových, ale můžeš to vyzkoušet:
U mě je šest textových konzolí a jedna grafická, mezi textovými se přepíná klávesovými zkratkami Alt+F1 až Alt+F6. Do grafické se dostanu stiskem Alt+F7 a do servisní, kde je záznam hlášení během načítání systému (tedy to co ti tam běželo na začátku) Alt+F8. Z grafického režimu se do libovolné textové konzole přepnu Ctrl+Alt+F1 až Ctrl+Alt+F6. Vyzkoušej co tam máš ty a třeba se uvidí.
Když jsi nabootoval z instalačního CD, tak ti naběhlo normálně do grafického režimu nebo také textově?
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
když dám startx tak to vyhodí že příkaz není nainstalovaný. Když ho nainstaluji, tak to vyhodí error. Klávesami ALT+F1 až ALT+F6 přepínám mezi jednotlivými tty a v ALT+F7 mam nějaké hlášení (vše je zaškrknuto OK) Stahl jsem si i tu verzi nad tím a tam to hlásí error už při instalaci...že nebyl nalezen nějaky soubor.....ja už nvm, se z toho už zbláznim

Není to CD vypálené špatně? Kdysi tam měli při bootu v nabídce možnost zkontrolovat ho, jestli na něm nejsou chyby. Případně může blbnout mechanika, zkus ho načíst a všechno z něj okopírovat v jiném počítači.
Pravě že kontroloval...a pokaždé mi to nahlásilo že je CD bez chyb....zkoušel jsem to asi třikrát. Dokonce jsem to i třikrát vypaloval a pokaždé to hodilo tam kde jsem byl před tím. Stáhl jsem si tu verzi co je nahoře tak mi to začne načítat instalační program a potom to hodí:
a když zadám help tak mi to nahodí "built-in commands" a adresař (orientuju se podle DOS) je "(initramfs)"
Mě z těch instalací už jebne......

-----------------------------------------------------------------------------------
soubor: "ubuntu-11.04-desktop-i386.iso"
Kód: Vybrat vše
BusyBox v1.17.1 (Ubuntu 1:1.17.1-10ubuntu1( built-in shell (ash)
Enter help for a list or built-in commands.
(initrams) mount: mounting/dev/loop0 on //filesystem.squashfs failed: Inpit/output error
Can not mount /dev/loop0 (/cdrom/casper/filesystem.squashfs) on //filesystem.squash
a když zadám help tak mi to nahodí "built-in commands" a adresař (orientuju se podle DOS) je "(initramfs)"
Mě z těch instalací už jebne......

-----------------------------------------------------------------------------------
soubor: "ubuntu-11.04-desktop-i386.iso"
Zkusil jsem zagooglit tu chybovou hlášku a našel jak to na nějakém fóru neúspěšně řešili. S mojí mizernou angličtinou jsem nějak vyčetl že se mu to nakonec podařilo nainstalovat přes USB, to by stálo za pokus :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Převádění Dokumentu z MS Office do online prostředí
od zuzana3 » 10 dub 2025 13:00 » v Kancelářské balíky - 1
- 3660
-
od Gerete