Nevim, já měl Win XP bez SP a taky se to celkem dalo, s 256MB pamětí, s 1GB to už bylo lepší, ale nikdy jsem si na ně moc nestěžoval.
Na win8 si občas postěžuju, ale jsou taky dobrý.
Vas nazor na Windows 8- tema pro vsechny
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Vas nazor na Windows 8- tema pro vsechny
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
ja si nestezoval ani na win ME, mel sem je radsi jak win98. i kdyz v tu sobu sem jel na NT4
MiliNess píše:Jinak UAC není špatná věc. Malware to sice vypnout může, musí ale zneužít některou bezpečnostní díru, které jsou dnes poměrně rychle záplatovány. Já osobně mám UAC zapnuté. Princip dvou tokenů se mi zdá jako docela dobrý nápad.
Vzhledem k tomu, že dosud jedu na XP, tak nevím, nakolik se ohledně UAC změnila situace od doby Visty, ale k té jsem četl následující:
http://my.opera.com/Sesivany/blog/2007/05/10/me-poprve-s-vistou píše:U jednotlivých operací přibylo vyskakujících oken, kterých je ostatně dost už v XP. Neustále okna pro udělení práv, bezpečnostní alerty apod. Okno, které vyskočí, aby uživatel udělil administrátorská práva, je kapitolou samou o sobě. Do včerejška jsem se divil, proč to chce tolik windowsáků vypnout, oddělení administrátora a uživatele je přece ze základních kamenů bezpečnosti systému. To jsem ale ještě netušil, jaký paskvil Microsoft ve Vistě vytvořil. Při pokusu převzít systém udělování práv z Unixů, vytvořil něco, co má tak akorát ideální předpoklady lidi srat. Nejenže mi přijde, že oproti Linuxu potřebuju administrátorské práva ke každé blbosti, ale hlavně ve Vistě nejde o nic jiného než o potvrzení, které stačí odkliknout. V Linuxu se vyžaduje heslo a člověk se během vyplňování hesla uvědomí, že tady přestává sranda a nad každým krokem je potřeba se zamyslet. Výsledkem opatření ve Vistě bude to, že to lidi buď vypnou nebo to jen automaticky odkliknou, takže výsledek z bezpečnostního hlediska je téměř nulový.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
dvorakj píše:neznam nikoho, kdo start pouzival jinak, nez k vypnuti kompu
edit: jo a jeste ke vstupu do ovladacich panelu
Tak si můžeš napsat čárku za prvního, který na tyhle činnosti Start nepoužívá, ale potřebuje ho na něco jiného.
- Komp vypínám Alt+F4.
- Do ovládacích panelů lezu přímo Win+R / "control" ENTER. jednotlivé moduly volám jménem (např. "control appwiz.cpl") – a to mi hodně usnadnilo hledání na Osmičkách, když už jsem byl nucen se někomu postarat o počítač.
Oproti tomu Start používám k něčemu jinému:
- nedávno chtěla kamarádka nainstalovat pár programů a ikony na plochu. Ty programy samozřejmé na ploše nevytvořily nic – pak je nejjednodušší jít přes Start/Programy a vytáhnout příslušné ikony na plochu.
- Pak mám pod startem schované ikony programů, které používám jednou za uherák a nechci je mít ani na ploše, ani v quicklaunchi.
- No a pak přes Start ještě lezu do nastavení tiskárny.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Od Vist se to změnilo k lepšímu. UAC není tolik otravné, ve Vistě mě to taky iritovalo.
Vzhledem k tomu, že většina uživatelů ve Windows XP používala standardně administrátorský účet pro běžnou práci, byl to od MS skvělý krok,
který ale dotáhli do konce až ve Windows 7. Běžný uživatel Windows XP, pracující pod admin účtem by se asi divil, co všechno se dá se systémem provést,
vzhledem k tomu, že pod účtem administrátora lze aktivovat oprávnění např. SeBackup, SeDebugPrivilege, SeRestorePrivilege, SeLoadDriverPrivilege, SeTakeOwnership.
První tři jsou naprosto dostačující, pro ovládnutí systému.
Nerad odsuzuji lidi, každý má hold od přírody jiný dar, faktem ale zůstává, že uživatel-idiot se bude chovat tupě jak ve Windows, tak v Linuxu. Vzhledem k tomu, že co do přívětivosti se linuxové
distribuce přibližují Windows, bude přibývat i uživatelů-idiotů, pro které tvrzení
neplatí, jelikož se nemají čím zamyslet.
Vzhledem k tomu, že většina uživatelů ve Windows XP používala standardně administrátorský účet pro běžnou práci, byl to od MS skvělý krok,
který ale dotáhli do konce až ve Windows 7. Běžný uživatel Windows XP, pracující pod admin účtem by se asi divil, co všechno se dá se systémem provést,
vzhledem k tomu, že pod účtem administrátora lze aktivovat oprávnění např. SeBackup, SeDebugPrivilege, SeRestorePrivilege, SeLoadDriverPrivilege, SeTakeOwnership.
První tři jsou naprosto dostačující, pro ovládnutí systému.
Nerad odsuzuji lidi, každý má hold od přírody jiný dar, faktem ale zůstává, že uživatel-idiot se bude chovat tupě jak ve Windows, tak v Linuxu. Vzhledem k tomu, že co do přívětivosti se linuxové
distribuce přibližují Windows, bude přibývat i uživatelů-idiotů, pro které tvrzení
V Linuxu se vyžaduje heslo a člověk se během vyplňování hesla uvědomí, že tady přestává sranda a nad každým krokem je potřeba se zamyslet.
neplatí, jelikož se nemají čím zamyslet.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
mylos: ano, mel sem to stejne, ale uhersky rok je malo kdy:-)
ono kdyz se rozklikne metro start, tak po chvilce je sipka dolu a tam jsou vsichni zastupci, ano, mohlo by to byt prehlednejsi, ale zvykl sem si. tiskarnu ted nastavuji pres ovladaci panely, je to stejne mnozstvi kliku
ono kdyz se rozklikne metro start, tak po chvilce je sipka dolu a tam jsou vsichni zastupci, ano, mohlo by to byt prehlednejsi, ale zvykl sem si. tiskarnu ted nastavuji pres ovladaci panely, je to stejne mnozstvi kliku
UP
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 7835
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30