první kontrola Spybotem

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Bomiňo
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

první kontrola Spybotem

Příspěvekod Bomiňo » 01 říj 2007 21:24

Nainstaloval jsem Spybot S&D a po první kontrole mi to vypsalo několik cookie, 2 změny v registrech Windows a 1 soubor Hupigon.BitLord
Produkt: Hupigon.BitLord
Typ ohrožení: Trojan
Funkčnost
supposed to be a cracked version of the bittorrent client named BitLord
Popis
This trojan horse pretends to be a cracked version of the bittorent client BitLord. It runs in background and installs an IRC server which can enable a remote attacker to control the infected computer.

Co s tím dál. Mám klepnout na "opravit vybrané problémy" ? Nesmažu něco co nemám? Neumím s tím zacházet. Poraďte mi prosím. Mám nastavený režim pro začátečníky .

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 01 říj 2007 22:32

Klidně můžeš. Tento program má i možnost v případě potřeby obnovit smazané (tedy pokud nesmažeš tyto zálohy Spybotu), ale ještě jsem za léta co jej používám nepotřeboval tuto funkci použít.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Bomiňo
nováček
Stav:

Příspěvekod Bomiňo » 02 říj 2007 21:09

Tak jsem ůspěšně smazal po první kontrole Spybotem všechno co našel a ještě mám dotazy. Co je to ve spybotu "Teatrimer". Rezidentní štít? Může běžet stále , když mám Nod 32 ? A co je to na spodní liště pod kurzorem (pod ikonou spybotu) "40949 procesů na černé listině ? Díky za rady .

Zbynek1
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Zbynek1 » 02 říj 2007 21:51

Mám pro tebe dobrou zprávu, přepni si ho do češtiny ! Třetí záložka z leva a vyber vlaječku ( pokud jsi tedy nainstaloval komplet). Aktualizuj následně po vyčištění taktéž nezapomeň nastavit IMUNIZACI .

Běžet může stále souběžně s NOD32.

Bomiňo
nováček
Stav:

Příspěvekod Bomiňo » 02 říj 2007 21:58

Dík. Češtinu jsem si nainstaloval hned na poprvé , ale potřeboval bych opravdu odpověď na mé otázky Co je to ve spybotu "Teatrimer". Rezidentní štít? Může běžet stále , když mám Nod 32 ? A co je to na spodní liště pod kurzorem (pod ikonou spybotu) "40949 procesů na černé listině ?

Bomiňo
nováček
Stav:

Příspěvekod Bomiňo » 02 říj 2007 22:20

A ještě , jak se nastavuje imunizace ? Jsem samouk , takže kdo se ptá , ten se dozví . Pro vás kdo tomu rozumíte je určitě všechno jasné . Omlouvám se za své nevědomosti a děkuji za rady a strpení.

Zbynek1
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Zbynek1 » 02 říj 2007 22:36

Imunizace - mělo by být blokováno nějak 35 000 škůdců :-))
Přílohy
spybot.jpg

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”