Prosím Mohu se zeptat jestli tato společnost vydává součástky zvlášť po jednom jako třeba 1x kondik, 1x tranzistor apod.. potřebují totiž nakupovat podle počtu součástek ve schéma, ale nikoliv nechci mít doma skládku. Ještě jestli jsi u nich někdo kupuje nevyleptaný cuprexid nebo si schéma nechá rovnou vyleptat u nich co je výhodnější ? A hlavne čím chemicky nebo světelně ? A pokud možno mi poraďte kde a co a jak nakupovat obchody,způsoby,spec.možnosti atd...
!každopádně nechci nakupovat přes internet!
Misto nakupování by mohlo být:
Brno.hrusovany u brna,zidlochovice,hustopece,modrice.
(Nebudu dělat projekty jako profesionální elektrikář, ale takové ty fanouskovske věci voltmeter,indikatoty otřesů,světla,tepla,zesilovače,světelné obvody,zdroje,nabíječky apod..)
Díky moc.
GM Electronic s.r.o brno zkušenosti. Vyřešeno
- fatalfanatic
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
GM Electronic s.r.o brno zkušenosti. Vyřešeno
[spoiler=Files]Moje tvorba
>> Here <<
Soubory, jsou bezpečné bez virů a ostatní havěti. Pamětní místo se nachazí na DropBox. Otázky,info případně SZ.[/spoiler]
>> Here <<
Soubory, jsou bezpečné bez virů a ostatní havěti. Pamětní místo se nachazí na DropBox. Otázky,info případně SZ.[/spoiler]
- fatalfanatic
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: GM Electronic s.r.o brno zkušenosti.
Jediná hlavní věc dost potřebná, která mi chybí je měřící přístroj
a stolní vrtačka měřící přístroj na Volty,Ampery,ohmy chci vyrobit lcd na hodnoty mám a integrace taky tak nevím zdali to půjde bez MP. Když ne tak si půjčím 

>> Here <<
>> Here <<
- fatalfanatic
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Nikdo nenakupuje v tomto obchodě ?
>> Here <<
>> Here <<
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
fatalfanatic píše:Prosím Mohu se zeptat jestli tato společnost vydává součástky zvlášť po jednom
Je-li toto podstata tří posledních příspěvků, pak odpověď zni: Ano, samozřejmě. Jestli na tebou uvedených adresách jsou maloobchodní prodejny, můžeš si v nich koupit třeba i jen jediný odpor.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- fatalfanatic
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Já vím že bych měl zvednout svoje líný nohy a doškrábat se do obchodu a zeptat se, ale opravdu chci koupit na jednu otočku pouze součástky,dps,chem.fecl3 . Samosebou že při dalším schéma zase další otocka doufám že chapes jak to myslím
a když už budu mít nakoupeno tak zpátky dom pracovat snad na tom schéma a zapojení. Ještě chci udělat kamarádce radost, tak jsem se rozhodl vyrobit ji na princip civky,mikrofonu,kondiku, tranzistoru a rezistoru bezdrátovou štěnici na úrovni FM (chtěla to
) Nicméně jsem ti moc vděčný a děkuji za odpověď.

>> Here <<
>> Here <<
- fatalfanatic
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Mám na výběr, ale podraží mě ten varikap BB105 já ho asi budu mít ze starého rádia jenže podle všecho je stejný jako zenerka takže max. hledat jehlu v kupce sena
Složitější: 20-100M dosah anténa 30cm
Lehčí: +- 5-10M dosah anténa 12cm

Složitější: 20-100M dosah anténa 30cm
Lehčí: +- 5-10M dosah anténa 12cm
>> Here <<
>> Here <<
Můžeš tam kupovat jednotlivé kusy ale musíš si na netu/katalogu najít konkrétní číslo výrobku jinak z tebe udělají prodavači D.ebila,zkus se podívat do GES,pro různý drobnosti můžes i do typy.(v GES,TYPA z tebe aspoň nedělají b.lbce .
-
- Pohlaví:
V Brně máš v podstatě tři možnosti - GME na Kolišti, GES na Křence a Bůček na Vranovské. Tipu ani moc nepočítám, tam nemají vše - jen pokud objednáš po internetu. Nejjednodušší způsob je objednat na internetu, zatrhnout až bude objednávka kompletní a jít si ji vyzvednout. GME informuje i o nekompletní objednávce. Navíc při vyzvednutí máš přednost, takže nemusíš stát frontu (u GME i GES).
Co se týče plošňáků, tak ty si dělám sám, nemůžu tedy srovnávat.
Jednotlivě samozřejmě koupíš co chceš, ale pokud máš součástky na sestavení nějaké konstrukce, stejně tam půjdeš se seznamem. Doporučuji si dostupnost součástky prověřit na internetu (skladem), ušetříš si cestu.
Pro Petra-Brno - D.ebila můžeš ze sebe udělat jen ty sám. Nevidím nejmenší důvod, proč by to měl dělat prodavač.
Co se týče plošňáků, tak ty si dělám sám, nemůžu tedy srovnávat.
Jednotlivě samozřejmě koupíš co chceš, ale pokud máš součástky na sestavení nějaké konstrukce, stejně tam půjdeš se seznamem. Doporučuji si dostupnost součástky prověřit na internetu (skladem), ušetříš si cestu.
Pro Petra-Brno - D.ebila můžeš ze sebe udělat jen ty sám. Nevidím nejmenší důvod, proč by to měl dělat prodavač.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud budeš kupovat víc druhů součástek jak 5, tak se rozhodně vyplatí si to objednat po netu a pak se tam stavit. Je třeba dávat si pozor na množstevní slevy. Když si koupíš 10 Ks stejných odporů, dáš za ně 24Kč. Když jich ale vezmeš 50ks, vyjdou tě všechny jen na 16,50 Kč. Pokud nechceš mít zásoby, tak přebytek prostě vyhodíš. To že mají něco skladem, neznamená, že to tam mají v tom okamžiku, kdy se díváš na jejich web. Pokud toho tam mají stovky, či desítky kusů, tak je prakticky jistý, že to tam stále mají. Ale pokud píší, že mají třeba u odporů skladem 12ks, moc jistý tím, že je tam opravdu stále mají bych si nebyl.
Pokud hodláš stavět něco podle ověřeného zapojení, tak se dají koupit součástky na kus. Já se pokouším vymýšlet vlastní zapojení a tak jsem si pořídil na eBay sadu odporů v řadě E96. mají sice jen 0,25W, vůdči 0,5W z GME, ale nemusím čekat celý den, když zjistím, že daný odpor je pro dané použití malý či velký. Na 99,9% tam kde bych použil 0,5W odpor z GME, 0,25W odpor stačí. Navíc cena 8$ za 96 hodnot po 50ks byla víc než zajímavá. Po kusech totéž koupený v GME by vyšlo na cca 11 500 Kč. Je jasné, že všechny odpory nevyužiji, ale neskončím na tom, že nemůžu pokračovat, jelikož nemám potřebný odpor. Navíc všechny se ve vejdou do krabičky od čaje.
Pokud hodláš stavět něco podle ověřeného zapojení, tak se dají koupit součástky na kus. Já se pokouším vymýšlet vlastní zapojení a tak jsem si pořídil na eBay sadu odporů v řadě E96. mají sice jen 0,25W, vůdči 0,5W z GME, ale nemusím čekat celý den, když zjistím, že daný odpor je pro dané použití malý či velký. Na 99,9% tam kde bych použil 0,5W odpor z GME, 0,25W odpor stačí. Navíc cena 8$ za 96 hodnot po 50ks byla víc než zajímavá. Po kusech totéž koupený v GME by vyšlo na cca 11 500 Kč. Je jasné, že všechny odpory nevyužiji, ale neskončím na tom, že nemůžu pokračovat, jelikož nemám potřebný odpor. Navíc všechny se ve vejdou do krabičky od čaje.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- fatalfanatic
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Aha, tak to jsem zrovna nečekal, že jsi mohu po internetu objednat a vyzvednout bez zásilky což je značná výhoda. Ale stejnak tam musím dnes skočit a něco koupit což v situaci jednou přežiju a po druhé již vyzkouším tedy přes internet.
Diky moc.
Diky moc.
>> Here <<
>> Here <<
- fatalfanatic
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Tak v obchůdku jsem byl cena součástek včetně cuprextitu a fech3 mě vyšla na přívětivých 200 kč krom tedy tranzistorů a toho varikatu, který prý lze vytáhnout ze starých,středně starých televizorů, já jeden mám bohužel na 4 kontakty. Četl jsem si že je to kapacitní dioda 1.8pF až 18pF
Samo že přes ní mužem měnit napětí a tudíž změnit frekvenci od 87 do 108 FM pokud jsem to pochopil dobře nevím zdali by u tohoto případu nepostačil třeba trimr s regulací ohmů, každopádně varikap je mi cizí součástkou. Ještě kdyby někdo měl kapacitní diody (varikap BB105 nebo BB105B což není důležitý fakt) tak bych součástky odkoupil.
Samo že přes ní mužem měnit napětí a tudíž změnit frekvenci od 87 do 108 FM pokud jsem to pochopil dobře nevím zdali by u tohoto případu nepostačil třeba trimr s regulací ohmů, každopádně varikap je mi cizí součástkou. Ještě kdyby někdo měl kapacitní diody (varikap BB105 nebo BB105B což není důležitý fakt) tak bych součástky odkoupil.
>> Here <<
>> Here <<
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1966
-
od Acey
Zobrazit poslední příspěvek
13 úno 2025 12:28
-
-
Čtečky knih - zkušenosti
od michal84 » 29 črc 2024 14:49 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 5
- 3959
-
od michal84
15 srp 2024 19:02
-
-
- 3
- 2852
-
od petr22