Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak překopíruji (překolunuji) Win7 na SSD disk. (pouze Win 7, ne ostatní věci (programy, hudbu, videa atd.)
Mám notebook HP G62, který zahrnuje System recovery (na disku je oddíl Recovery).
Tak stačí tento oddíl překopírovat na SSD disk (pomocí SATA to USB adaptéru AXAGO ADSA-1S SLIMport), a potom akorát spustit počítač a dát System recovery?
A nebo mám překlonovat disk, chtěl bych překlonovat jenom část disku s OS, ne celý disk, kde mám uložené věci. Jelikož velikost SSD disku je 120GB a věci na mém HDD přesahují 250GB.
Toto je spíš otázka do budoucna, SSD disk (Kingston 120GB budu kupovat až za měsíc, ale chtěl bych to vyřešit již teď, abych poté mohl rovnou překopírovat a používat ntb.
Tak se ptám, jestli existuje nějaký program, který mi nabídne překopírování pouze OS.
Předem děkuji za odpověď a doufám, že toto téma se dá vyřešit, zatím bez zakoupeného SSD disku
S pozdravem
Dzenda
Překopírování Win 7 na SSD
-
- Pohlaví:
Re: Překopírování Win 7 na SSD
Na to jsou programy, ale myslím že jenom na celý disk a ne jenom na systém - http://www.chip.cz/trendy/paragon-migra ... l-edition/
Jj, tak to vím, že existují programy na celý disk i třeba Clonezilla, ale mě jde právě jenom o ten OS.
Klonovat lze pouze cely diskovy oddil (tedy C:)
Takze nejjednodussi bude z toho oddilu napred presunout jinam data, ktera nechces mit na tom SSD.
Pri klonovani se kopiruji data 1:1, proto je mozno naklonovat i oddil kde je nepodporovany souborovy system.
Takze nejjednodussi bude z toho oddilu napred presunout jinam data, ktera nechces mit na tom SSD.
Pri klonovani se kopiruji data 1:1, proto je mozno naklonovat i oddil kde je nepodporovany souborovy system.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 04 dub 2014 17:37, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Pokud máš systém s nainstalovanými programy atd. pak to dle mého názoru nepůjde, ale zkušenost s tím nemám. Také mne to zajímá.
Napadlo mě, pouze překopírovat tu Recovery jednotku a pak spustit System recovery, pokuď se načte tato možnost. Ale měla by se načíst, jelikož se mi to objeví v možnostech po zmáčknutí ESC (vstup do menu, kde mohu zvolit vstup do BIOSu, Bootování a taky System recovery). Ano, vím že to znamená obnovení systému, ale ta jednotka má 15 GB, takže by v ní mohl být i OS.
-
- Pohlaví:
To dle mého názoru nebude fungovat. Spíš kdyby se dalo z Recovery vytvořit DVD a pak to na SSD nainstalovat.
Podle me bude nejjednodusi system nainstalovat znovu.
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
-
- Pohlaví:
Já bych na to šel následovně. Data dal na jiný disk nebo oddíl. Pak udělal Recovery a následně naklonoval jenom systém.
Muzes naklonovat pouze Revovery oddil pokud zustanou zachovany pozice jednolivych oddilu. Tedy kdyz po preklonovani bude na stejne pozici jako na HDD. Pokud bude na jinem miste, nepujde zapnout obnova.
Dalsi moznost je sehnat si servisni CD, ktere ti Recovery oddil vytvori primo na SSD.
Dalsi moznost je sehnat si servisni CD, ktere ti Recovery oddil vytvori primo na SSD.
sojkin626:
No, v tom případě mě zajímá jak? Jelikož mám OEM a Windows 7 si asi jinak než nelegálně nestáhnu.
Blue Spirit:
Tak samozřejmě, ale jiný disk nemám a oddíl větší jak 11 MB mi na disku nelze vytvořit. (Přes Správu disků a zmenšit svazek)
petr22:
Třeba podle tohoto: DISK na obnovu
No, v tom případě mě zajímá jak? Jelikož mám OEM a Windows 7 si asi jinak než nelegálně nestáhnu.
Blue Spirit:
Tak samozřejmě, ale jiný disk nemám a oddíl větší jak 11 MB mi na disku nelze vytvořit. (Přes Správu disků a zmenšit svazek)
petr22:
Třeba podle tohoto: DISK na obnovu
Naposledy upravil(a) MrDzenda dne 04 dub 2014 18:11, celkem upraveno 1 x.
To ze mas OEM licenci jsi se nezminil.
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”