nejde zapnout PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

mass
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

nejde zapnout PC

Příspěvekod mass » 12 říj 2007 13:45

Prosim o hlp. Mam starou zakladni desku K8V-X SE sck.754 a kdyz pripojim zdroj tak se rozbehnou vsechny vetracky a tim to konci. Porad se toci ale nic nenabiha. I kdyz vytahnu vsechny komponenty tak je situace stale stejna. Testovano i s jinym zdrojem, jedino co zustava je CPU ale nezda se mi ze by tohle delal procesor. Problem vidim uz pri samotnem pripojeni zdroje, Vetracky se urcite nemaji hned spustit . Na tlacitka jako je power nebo restart nereaguji. Zapojene je mam dobre. Poradi nekdo ?? dekuji :x

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 12 říj 2007 14:04

Z těch informací, které jsi uvedl se dá jen hádat, nebo věštit. Ten PC je nově složený, nebo již v této sestavě chodil, či jsi něco měnil. Neškodilo by uvést co vše v PC je včetně zdroje (značka a výkon ve W) a jaký systém je na PC, pokud je instalován. Obecně je postup takový: V PC ponechat základní desku a procesor, jednu paměť a grafickou kartu a zkusit, zda naběhne, samozřejmě s nějakou hláškou ap. Pak pokračovat přidáním HD atd.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

mass
nováček
Stav:

Příspěvekod mass » 12 říj 2007 14:09

PC uz takhle fungoval. Pak odesla deska kterou jsem ted dostal novou. v PC je ted jen CPU s chladicem + 512ram. Ale jak rikam, problem vidim uz v tom ze hned po pripojeni zdroje se vse roztoci a neda se nijak vypnout nez tlacitkem na zdroji. Pak zase zapnu a o5 to same. Zajima mne jestli na to muze mit vliv CPU. Dik.

guest

Příspěvekod guest » 12 říj 2007 14:23

V prvním dotazu uávádíš, že máš starou desku a pak zase novou? Tak jakou? Starou, novou, staronovou? Víš, že je dobrá? Dobrá ale neznamená to, že někomu šla, on si koupil novou a tu použitou ti dal. :smile: Máš správně najumperovanou CMOS-máš tam funkčí baterii aby CMOS fungovala? Jak píše Pic, tvoje otázka je tak trochu na věšteckou kouli.

mass
nováček
Stav:

Příspěvekod mass » 12 říj 2007 14:29

heh, myslel jsem starou jakoze to je 754ka :D ale jinak je nova, prave vybalena. Cca pred 2 tydny odeslo PC prave s touto deskou, odeslano na reklamaci a prisla nova. Vse jsem zapojil jako predtim a kdyz jsem pripojil zdroj tak se vse spustilo samo. Postupne jsem vse povyhazoval az zustal v desce jen cpu s chladicem a dela to porad to same. Zdroju mam vic takze tim to neni. Takze bud to dela ta "nova" deska nebo mi spolecne s tou "starou" odesel i CPU. No nic, svihnu to do popelnice :evil:

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 13 říj 2007 14:33

Nemáš jumper v pozici Clear CMOS? někdy to tak bývá. Ještě zkus provést Clear CMOS...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

guest

Příspěvekod guest » 13 říj 2007 16:58

Také se mi to stalo. Dal jsem Clear CMOS a nešel nastartovat poč. Hodinu jsem hledal a nakonec to bylo jumperem. Sice byl zpět a Keep CMOS, ale nějak tam neseděl.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
    od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8...
    6
    3995
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    09 led 2025 21:48

Zpět na “Problémy s hardwarem”