Umístění Wifi routeru
Umístění Wifi routeru
Mám router tp-link wr741nd umístěn úplně v krajním pokoji. Koupil jsem kabel na prodloužení anteny, takže jsem antenu umístil do středu bytu, ale signal v kuchyni stále žádnej. Pomohlo by, kdybych celej router přesunul do té střední místnosti nebo to bude stejny? Díky
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Umístění Wifi routeru
Záleží na kvalitě kabelu, který spojuje router s anténou. Na kabelu vždy dochází ke ztrátám. Jestli je kabel kvalitní, je celkem jedno, jestli je anténa přímo na routeru, nebo na kabelu. Jaký kabel jsi použil?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
To já nevím jakej, asi to žádná kvalita nebude..
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jak je dlouhý kabel od routeru k anténě? Jinak signál se šíří směrem kolmo na anténu, podle toho je ji i třeba nastavit a nejlépe asi ve výšce stolu, ne těsně u podlahy. Záleží i na materiálu zdí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Kabel má 9 metrů. Potřebuju vědět, jestli když přesunu celej router jinam, tak jestli se to zlepší.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejlépe je to vyzkoušet. 9m kabel je již dost na znatelný útlum signálu, obzvláště není-li kvalitní.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1743
-
od zeus